Auteur Topic: Worst: Rookworst (farce)  (gelezen 16136 keer)

nitr0nnl

  • Gast
Re: Rookworst
« Reactie #15 Gepost op: 25 oktober 2013, 18:14 »
Hij zal zeker lekkerder smaken dan een unox worst  :)
Na morgen zal ik hem ook eens gaan maken

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.381
Re: Rookworst
« Reactie #16 Gepost op: 25 oktober 2013, 18:17 »
oe heerlijk, alleen die foto al, in die zin vind ik het echt jammer dat ik er morgen niet bij kan zijn, maar de worsten staan zeer hoog op mijn lijst
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

MarBQ

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.197
  • Bacon gives me a Lard-On
Re: Rookworst
« Reactie #17 Gepost op: 25 oktober 2013, 18:25 »
Ben ook zeer ontevreden dat ik niet mee kan doen met de worst workshop (aan een ieder die wel gaat, have fucking veel fun!!),
maar dat wil niet zeggen dat ik geen worst gaat maken en zeker deze van Piet, Heerlijk!! =P~
WGA, OTP57, WSM47, WSJ, CSG, Maverick ET-732, DigiQ DX2, Porkert #5 + #8  WPO

There's plenty of room for all of God's creatures...right beside the french fries!!

Steven&Me Count: 12  Zin om te Q'en: Veel!!

ReneR

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 2.403
  • Herkend vleeschetariĆ«r
    • Never trust a skinny chef
Re: Rookworst
« Reactie #18 Gepost op: 25 oktober 2013, 22:07 »
Ik heb totaal GEEN ervaring met het maken van worst, met het oppeuzelen heb ik echter wel een ruime ervaring....
Maar MORGEN....ga ik ook eindelijk leren wat er bij het worst MAKEN komt kijken.
Zal proberen om wat foto's te maken voor op het forum, is wel het minste wat ik kan doen voor de "thuis-blijvers" toch :P
KCBS Certified BBQ Judge / KCBS Certified Table Captain / WBQA Certified BBQ Judge / SCA Certified Judge     Lid van Beter Wordt Het Niet BBQ-Team 
Thank you pig for turning veggies into bacon and I yust love the smell of a good roast in the morning.                     www.facebook.com/HangBellyBBQ

structor

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.719
  • Emiel
Re: Rookworst
« Reactie #19 Gepost op: 25 oktober 2013, 22:10 »
Ik heb totaal GEEN ervaring met het maken van worst, met het oppeuzelen heb ik echter wel een ruime ervaring....
Maar MORGEN....ga ik ook eindelijk leren wat er bij het worst MAKEN komt kijken.
Zal proberen om wat foto's te maken voor op het forum, is wel het minste wat ik kan doen voor de "thuis-blijvers" toch :P
Ja zeker, gaan we je aan houden!
Primo XL, OTG 57, WGA, WSM 47, UDS, diy controller, lime thermapen
Bbqcount 2018:
S&M count:

Boel0037

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 960
  • Keep calm and Q on!
    • BBQ Boel
Re: Rookworst
« Reactie #20 Gepost op: 25 oktober 2013, 22:19 »
Piet omzettend jammer dat je er morgen niet bij bent. Bij deze leg je de lat wel weer hoog voor ons allemaal. Wat zien deze worsten er weer lekker uit. Ga ik snel een keer maken.....

Morgen gaan wij aan de slag maar dit overtreffen zal lastig zijn.
Mijn eigen BBQ winkel: www.bbqboel.nl Twitter: @BBQBoel
OTX-47 cm, Weber spirit 500, WSM-47cm, WGA, Porkert No8 en machtige zin om te q-en!

Nosmo

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.689
  • Serial Heatermeter Builder
    • PietRMeter
Re: Rookworst
« Reactie #21 Gepost op: 25 oktober 2013, 22:51 »
Ik vind het ook erg jammer dat ik er morgen niet bij ben, maar het heeft helaas niet zo mogen zijn. Ik kijk er nu al naar uit waarmee jullie na morgen op de proppen komen, zo kunnen we elkaar mooi blijven inspireren om nog veel meer lekkers te maken.
Primo Oval XL , OTP 57

Hendrik Willem

  • Gast
Rookworst
« Reactie #22 Gepost op: 12 februari 2014, 17:08 »
Piet nog een vraag over het spek snijden jullie dat zwoerd eraf of maal je dat gewoon mee.

Bert

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.604
Re: Rookworst
« Reactie #23 Gepost op: 12 februari 2014, 17:23 »
Piet nog een vraag over het spek snijden jullie dat zwoerd eraf of maal je dat gewoon mee.

Zwoerd moet er af, dit heeft een lange gaartijd dus je zult het terug vinden als harde stukjes in je worst
Primo Junior  Do Tuinhaard Looflighter
Weber Go Anywhere Heatermeter 4.1

Nosmo

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.689
  • Serial Heatermeter Builder
    • PietRMeter
Re: Rookworst
« Reactie #24 Gepost op: 12 februari 2014, 22:27 »
Klopt, (hoe kan het ook anders ;) ) spek zonder zwoerd en ook zonder kraakbeen wat er ook nog wel eens in zit.

Primo Oval XL , OTP 57

Boel0037

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 960
  • Keep calm and Q on!
    • BBQ Boel
Re: Rookworst
« Reactie #25 Gepost op: 12 februari 2014, 22:37 »
Ik wil het nu ook weer eens op 30graden proberen te roken.

Maak je de worst volgens recept van Nosmo zonder een farce te maken, dus gewoon met de molen, dan kun je ze na het koud roken (<30 graden) ook op een koele droge plaats hangen en laten drogen. Je krijgt dan een droge metworst die je zo in stukjes kunt snijden voor bij de borrel. Ook leuk om te proberen.
Rook je ze warm dan lukt dat niet meer om dat het produkt dan gaar is.

Bert even tussendoor hoe lang zou je ze koud roken?
Mijn eigen BBQ winkel: www.bbqboel.nl Twitter: @BBQBoel
OTX-47 cm, Weber spirit 500, WSM-47cm, WGA, Porkert No8 en machtige zin om te q-en!

Hendrik Willem

  • Gast
Rookworst
« Reactie #26 Gepost op: 13 februari 2014, 09:20 »
Is ook een goed idee Bert.

Bert

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.604
Re: Rookworst
« Reactie #27 Gepost op: 13 februari 2014, 19:13 »
Bert even tussendoor hoe lang zou je ze koud roken?

Een uur of 12
Vroeger (voor de computer gestuurde rookkasten) staken we de rookkast aan als we naar huis gingen (18.00) en we haalden de worst er de volgende ochtend uit.
Er werd niet op een uurtje meer of minder gekeken.
Primo Junior  Do Tuinhaard Looflighter
Weber Go Anywhere Heatermeter 4.1

uipko

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 740
Re: Rookworst
« Reactie #28 Gepost op: 14 februari 2014, 09:31 »
Bert even tussendoor hoe lang zou je ze koud roken?

Een uur of 12
Vroeger (voor de computer gestuurde rookkasten) staken we de rookkast aan als we naar huis gingen (18.00) en we haalden de worst er de volgende ochtend uit.

Hoe verhoudt zich dit met de CSG? Ik neem aan dat het met een CSG een stuk langer moet roken gezien de lage rook productie.
OTS 47, WGA, WSM 47 controlled by HeaterMeter4.0, Thermapen, ProQ CSG
Bbqcount 2014:
Steven & Me:

Hendrik Willem

  • Gast
Rookworst
« Reactie #29 Gepost op: 14 februari 2014, 13:20 »

Bert even tussendoor hoe lang zou je ze koud roken?

Een uur of 12
Vroeger (voor de computer gestuurde rookkasten) staken we de rookkast aan als we naar huis gingen (18.00) en we haalden de worst er de volgende ochtend uit.
Er werd niet op een uurtje meer of minder gekeken.
En ze waren ook lekker Bert.