Auteur Topic: Zalm: Koud gerookte zalm, droge rub.  (gelezen 8178 keer)

Marco

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 278
  • EditJunkie - kan sneller editten, dan nadenken
Re: Koud gerookte zalm, droge rub.
« Reactie #15 Gepost op: 11 september 2013, 21:44 »
Die CSG, moet dat in een "afgesloten" ruimte ( zoals de WSM ) ?
Ik heb zo'n Barbecookv1 rook-ketel, die is van onderen open.

De vuurmand rust op de poten, en er zit een strook van 2 á 3 cm "open" ruimte omheen.

Dus dichtmaken kan eigenlijk niet, of ik moet het met een sliert alufolie isoleren .... < nu ik het zo neerschrijf, lijkt dat me nog een mogelijkheid ook .... >

Ben al wel druk met sparen voor de WSM 47, maar dat kan zomaar volgend 'seizoen' zijn natuurlijk.


noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.850
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Koud gerookte zalm, droge rub.
« Reactie #16 Gepost op: 11 september 2013, 21:46 »
Je kunt hem ook neerzetten en er een kartonnen doos overheen doen ;)
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Marco

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 278
  • EditJunkie - kan sneller editten, dan nadenken
Re: Koud gerookte zalm, droge rub.
« Reactie #17 Gepost op: 11 september 2013, 21:51 »
Zal daar eens over brainstormen ....
De zalm zal de Mrs zeker wel aanspreken, dat is het probleem niet.

Ik heb me nu op budget gezet, feestdagen komen, en de kindjes zijn dan wel tevreden met een stukje kip, maar een bal of auto vinden ze ook wel leuk ;)


Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.153
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Zalm: Koud gerookte zalm, droge rub.
« Reactie #18 Gepost op: 10 december 2014, 14:15 »
En dan lees ik ineens ergens dit:

Gerookte vis
Gerookte vis kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij vacuümverpakte gerookte vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte vis nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte vis. 


Nu wil ik voor de kerst graag wat vrienden en buren verrassen met mooie pakjes vacuum getrokken gerookte zalm. Ik wil daar etiketjes voor maken met een houdbaarheidsindicatie. Is het echt zo dat je die pakjes gesloten twee weken kan bewaren en na opening binnen een paar dagen moet opeten?

Of handiger om alle porties in te vriezen? Vind het veel minder romantisch om ze bevroren kado te doen.

Zin in kerst zeg!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count: