Auteur Topic: Dikke sweet and spicey garlic vleesribben  (gelezen 9920 keer)

150degrees

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 735
  • Beef on the barbie, beer in a bottle. Life is good
Dikke sweet and spicey garlic vleesribben
« Gepost op: 14 juli 2013, 19:38 »
Gisteren op het laatste moment bedacht om te gaan bbq'en. De eerste slager was al dicht, want net 16.00 uur geweest. Snel door naar nr.2. Gevraagd naar buikribben, die ze wel kunnen leveren maar niet meer om 16.00 uur alleen op bestelling. Komt u volgende week maar weer even langs.
Dikke vlees ribben hadden ze nog wel dus daar maar een partijtje van meegenomen. Ter plekke werden ze voor mij uitgesneden, de huid er af gehaald en doormidden gehakt. Gelijk door naar huis om ze in de marinade te zetten.
Hiervoor heb ik gebruikt:
8 el soja saus (eigenlijk 2 el sojasaus en 6 el ketjap, had niet genoeg sojasaus meer)
2 el olie
2 el bruine suiker
2 el sherry
2 el chili saus
1 el oestersaus
6 teentjes knoflook/ fijngehakt
5 cm gember/ geraspt
8 el canadian maple syrup
Deze marinade is een variant op de marinade van Blue Smoke BBQ en die smaakt voortreffelijk.
Na het marineren de helft van de saus met 8 el maple syrup (zie net dat dit niet op de foto is gekomen) aangelengd en kort gekookt. Dit gebruik je om de ribben van een glanslaagje te voorzien.
De ribben bijna 24 uur in de marinade gehad. Vandaag om 15.00 de bbq aangestoken, even op temperatuur laten komen en fluks aan de gang, want we hebben zin in deze ribjes.

De ingredienten

De ribbetjes in de marinade

Op de bbq

En op m'n bord.

De ribben hebben zo'n twee uur op de bbq gelegen bij een temp. van tussen de 120 en 150 graden. Dit ga ik volgende keer wat langer doen. Ze waren wel gaar maar ze vielen nog niet van het bot en het resultaat kan nog iets malser.
Weer een goeie reden om de bbq aan te steken ;D

Enjoy
OTP57, en een wiebelige Barbecook rookoven. 55gallon UDS.

structor

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.716
  • Emiel
Re: Dikke sweet and spicey garlic vleesribben
« Reactie #1 Gepost op: 14 juli 2013, 19:45 »
Nou ik wil best mijn adres doorgeven en enjoy doen hoor, dit zit er dikke prima uit!
Primo XL, OTG 57, WGA, WSM 47, UDS, diy controller, lime thermapen
Bbqcount 2018:
S&M count:

Hendrik Willem

  • Gast
Dikke sweet and spicey garlic vleesribben
« Reactie #2 Gepost op: 14 juli 2013, 20:00 »
Toch wou ik dat ze bij mij op m'n bord lagen.

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.597
Re: Dikke sweet and spicey garlic vleesribben
« Reactie #3 Gepost op: 14 juli 2013, 20:02 »
Ziet er toch heerlijk uit hoor!
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.416
  • IJmuiden
Dikke sweet and spicey garlic vleesribben
« Reactie #4 Gepost op: 14 juli 2013, 20:12 »
Die lust ik ook wel.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Dikke sweet and spicey garlic vleesribben
« Reactie #5 Gepost op: 14 juli 2013, 21:12 »
ja hoor, kom maar op met die dikke ribben, lusten we hier wel
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

MarBQ

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.195
  • Bacon gives me a Lard-On
Re: Dikke sweet and spicey garlic vleesribben
« Reactie #6 Gepost op: 14 juli 2013, 22:45 »
Heerlijk, stuur maar door!! ;D
WGA, OTP57, WSM47, WSJ, CSG, Maverick ET-732, DigiQ DX2, Porkert #5 + #8  WPO

There's plenty of room for all of God's creatures...right beside the french fries!!

Steven&Me Count: 12  Zin om te Q'en: Veel!!

ChrisMaes

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.398
  • Kennis delen is belangrijker dan kennis verwerven
    • Rook zonder Vuur
Re: Dikke sweet and spicey garlic vleesribben
« Reactie #7 Gepost op: 15 juli 2013, 10:26 »
ziet er goed uit hoor :)
BBQ blogger op Rook zonder Vuur en Habitgrowth