Auteur Topic: Sateh Babi/Ajam (= varkensvlees/kippenvlees)  (gelezen 41609 keer)

noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.083
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Sateh Babi/Ajam (= varkensvlees/kippenvlees)
« Reactie #105 Gepost op: 28 maart 2019, 20:20 »
Ik zou geen olijfolie nemen omdat dat een eigen smaak heeft. Neem als je wat anders wilt iets neutraals zoals pindaolie of zo.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

DanBras

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.540
  • Tikus Kecil Rakus
    • RiddleQ's - Ridiculous Good BBQ!
Re: Sateh Babi/Ajam (= varkensvlees/kippenvlees)
« Reactie #106 Gepost op: 29 maart 2019, 12:44 »
Ik wil dit recept graag maken maar vraag me af of je bijv de slaolie voor iets van olijfolie kan uitwisselen? Of is dit echt een heel ander soort olie ook qua functie?
Ik zou geen olijfolie nemen omdat dat een eigen smaak heeft. Neem als je wat anders wilt iets neutraals zoals pindaolie of zo.

Daar sluit ik mij volledig bij aan. Olijfolie zeker niet gebruiken en eigenlijk geen enkele olie die van zichzelf al een smaak heeft.
Dus gebruik alleen een neutrale olie, zoals sla-, zonnebloem- of arachideolie (= pinda).
OTP 47/57/67, WSM 57 (2x), WGA (2x), Monolith, GF 300E
KCBS Certified BBQ Judge & Table Captain / Team captain of award winning BBQ-team RiddleQ's