Auteur Topic: Louisiana Worst  (gelezen 4460 keer)

Boel0037

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 960
  • Keep calm and Q on!
    • BBQ Boel
Louisiana Worst
« Gepost op: 25 maart 2013, 21:20 »


Een recept wat ik ergens op internet vond.....

Ingredienten:

750gr procureur
250gr buikspek (of vet spek voor vettere worst)
1 theelepel Cayenne peper
1 theelepel Chipotle peper (of habanero voor extra pittige worst)
16gr colorzozout
1/4 eetlepel 5kruiden poeder (ook wel "all spice" of "5spice" genoemd)
1 theelepel gedroogde thijm
1 theelepel zwarte peper
1 teen verse knoflook
1/2 ui fijn gesnipperd
1/2 cup koud water

Bereiding:

1. Snij het vlees in kleine blokjes en vries even kort aan
2. Maal het in de fijne plaat
3. Voeg ingredienten toe en goed kneden.
(3a. bak een kleine patty in een koekepan en voeg naar smaak ingerdienten toe, bedenk wel dat de ingredienten de tijd nodig hebben om tot hun recht te komen en het in de worst ook iets anders smaakt)
4. Stop de worsten af in standaard varkensdarm (heb je een stopbus dan direct, doe je dit via een vleesmolen gebruik dan een grove plaat)
5. Maak kleine worstjes of hou ze lekker groot wat jezelf handig lijkt en laat ze een nachtje liggen
6. Q voorbereiden voor indirect grillen tot ze bijna gaar zijn, dan even voor een mooie kleur direct af grillen.

Heerlijk op een broodje, bij de rode kool of gewoon eigenlijk wel bij alles.




Wat vonden we ervan
Echt een lekker worstje met een bite, afhankelijk van gewenning aan spicy eten kun je spelen met de pepers en de pepersoort. Voor mij mag het wat heter, de rest was al helemaal tevreden.
De 5 spice is een snel overheersend goedje, wees hier voorzichtig mee, het overheerst snel, daarbij is dat niet direct verkeerd omdat het ook gewoon lekker is maar het kan de rest een beetje ondersneeuwen.
Het is een worstje wat bij ons direct een favo plekje krijgt en een volgende keer in een grotere batch gemaakt gaat worden.

Volgende keer probeer ik het met vet spek ipv buikspek en eventueel een toevoeging van een beetje whiskey.

Bedankt voor het kijken en alle input is welkom!


Mijn eigen BBQ winkel: www.bbqboel.nl Twitter: @BBQBoel
OTX-47 cm, Weber spirit 500, WSM-47cm, WGA, Porkert No8 en machtige zin om te q-en!

Boldeagle

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.070
  • Hee, kom eens ruikt deze lap naar chloroform ?
Re: Louisiana Worst
« Reactie #1 Gepost op: 25 maart 2013, 21:32 »
Hartelijk dank, zal binnenkort mijn worstenmaker eens vuil gaan maken met dit recept  ;)
A lot of black stuff and accessoires.  KCBS en WBQA certified judge  en Lid van het M&G BBQ team

Ik neem het leven met een korreltje zout,
een schijfje citroen, en een shot Tequila...

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Louisiana Worst
« Reactie #2 Gepost op: 25 maart 2013, 22:01 »
ziet er goed uit
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.416
  • IJmuiden
Re: Louisiana Worst
« Reactie #3 Gepost op: 25 maart 2013, 22:19 »
Bedankt voor het delen.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

Ronald Jan

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.911
  • Beverwijk
Re: Louisiana Worst
« Reactie #4 Gepost op: 26 maart 2013, 05:50 »
Mooi gemaakt bedank voor het delen.
WSM WGA OTG 57 Mini green ei.

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.592
Louisiana Worst
« Reactie #5 Gepost op: 26 maart 2013, 06:53 »
Dat lijkt mij een lekkere worst.

El Fumarole

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.120
  • Foodporn Factory BBQ team
    • The Foodporn Factory
Re: Louisiana Worst
« Reactie #6 Gepost op: 26 maart 2013, 08:36 »
Helder recept en die worst zou ik zonder angst aanvallen!
Eén ding: ik ken allspice alleen als 'piment'. Een soort grote peperkorrels met een mooie, complexe smaak en veel verschillende toepassingen. Het maakt sense dat je die bedoelt, want dat zou ik verwachten in een worst uit een zuidelijke staat.
Het is absoluut iets anders dan 5 kruiden poeder (ik ken dat alleen uit de Chinese toko) en heeft een significant andere smaak.

Maar nogmaals bedankt voor dit leuke recept en de smakelijke plaatjes!

GenoegBBQSpullen.nl
Lid van competition BBQ team Foodporn Factory
https://www.facebook.com/FoodpornFactory
www.foodpornfactory.nl

ChrisMaes

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.398
  • Kennis delen is belangrijker dan kennis verwerven
    • Rook zonder Vuur
Re: Louisiana Worst
« Reactie #7 Gepost op: 26 maart 2013, 09:17 »
Dat vroeg ik me inderdaad ook af El Fumarole. Betreft het de chinese vijfkruidenpoeder (kaneel, steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel)?

Lijkt me wat speciaal voor een Louisiana recept, of ben ik mis?
BBQ blogger op Rook zonder Vuur en Habitgrowth

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.597
Re: Louisiana Worst
« Reactie #8 Gepost op: 26 maart 2013, 09:18 »

Eén ding: ik ken allspice alleen als 'piment'. Een soort grote peperkorrels met een mooie, complexe smaak en veel verschillende toepassingen. Het maakt sense dat je die bedoelt, want dat zou ik verwachten in een worst uit een zuidelijke staat.
Het is absoluut iets anders dan 5 kruiden poeder (ik ken dat alleen uit de Chinese toko) en heeft een significant andere smaak.





+1
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

Nosmo

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.700
  • Serial Heatermeter Builder
    • PietRMeter
Re: Louisiana Worst
« Reactie #9 Gepost op: 26 maart 2013, 14:41 »
Niks van ze aantrekken Boel, dit is gewoon de verbeterde versie met 5 spices in plaats van 1!
Primo Oval XL , OTP 57

Mac

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.498
  • Barbecue the way it should be
    • Mac's BBQ Pit
Re: Louisiana Worst
« Reactie #10 Gepost op: 26 maart 2013, 19:52 »
Mooie worst hoor Boel  :)
Weer goed bezig.

Mac
Caliber Pro Kamado Big Green Egg XL + Small, WSM 47, WGA, Maverick ET-732 + HM, Droogkast, CSG

Mijn BBQ Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqp

Boel0037

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 960
  • Keep calm and Q on!
    • BBQ Boel
Louisiana Worst
« Reactie #11 Gepost op: 26 maart 2013, 21:00 »
Niks van ze aantrekken Boel, dit is gewoon de verbeterde versie met 5 spices in plaats van 1!

Haha nosmo +1.... Maar eh tja ik zou zeggen you say tomato i say potato.... Ik heb ook piment staan.... Volgende keer die eens proberen. Ik hou het voorlopig dan maar even dat het nu een asian louisiana worst is. ;)
Iig bedankt voor de input

Had ik trouwens jullie al verteld van die ene kerel..... Murphy was zn naam ;)
« Laatst bewerkt op: 26 maart 2013, 21:37 door Boel0037 »
Mijn eigen BBQ winkel: www.bbqboel.nl Twitter: @BBQBoel
OTX-47 cm, Weber spirit 500, WSM-47cm, WGA, Porkert No8 en machtige zin om te q-en!

ChrisMaes

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.398
  • Kennis delen is belangrijker dan kennis verwerven
    • Rook zonder Vuur
Re: Louisiana Worst
« Reactie #12 Gepost op: 27 maart 2013, 09:19 »
Hey Boel, ik bedoelde niet dat je recept "verkeerd" is of niet klopt. Ik vroeg me enkel af of je nu all-spice of 5-spice bedoelde. Het blijkt dus dit laatste te zijn en dat maakt niet uit, als het maar smaakt!
BBQ blogger op Rook zonder Vuur en Habitgrowth

Boel0037

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 960
  • Keep calm and Q on!
    • BBQ Boel
Louisiana Worst
« Reactie #13 Gepost op: 29 maart 2013, 00:48 »
Hey Boel, ik bedoelde niet dat je recept "verkeerd" is of niet klopt. Ik vroeg me enkel af of je nu all-spice of 5-spice bedoelde. Het blijkt dus dit laatste te zijn en dat maakt niet uit, als het maar smaakt!

No worries, maar heb idd 5 spice gebruikt en had waarschijnlijk all spice moeten zijn. Maar je hebt gelijk zolang het maar smaakt.
Mijn eigen BBQ winkel: www.bbqboel.nl Twitter: @BBQBoel
OTX-47 cm, Weber spirit 500, WSM-47cm, WGA, Porkert No8 en machtige zin om te q-en!