Auteur Topic: Breakfast Sausage patties  (gelezen 1904 keer)

Boel0037

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 960
  • Keep calm and Q on!
    • BBQ Boel
Breakfast Sausage patties
« Gepost op: 07 januari 2013, 20:21 »
Van het weekend gemaakt en zoals beloofd hier ook het recept.



Het zijn eigenlijk worstjes maar dan zonder het vel en dan plat zoals een hamburger (patties).
Het is een vrij uitgesproken smaak vandaar dat kleine patties genoeg zijn bij een ontbijtje. (is natuurlijk persoonlijk)

Ingredienten:

1 Kg gehakt (half om half of varkensgehakt)
2 theelepels salie
1 theelepel zwarte peper
1 eetlepel bruine suiker
1/4 theelepel gemalen kruidnagel (pas op niet te veel, eerst even proeven bijvoegen kan altijd)
2 theelepels zout
1/2 theelepel majoraan
1/2 theelepel cayenne peper
1 theelepel uien poeder
100ml water of melk
(volle theelepels)

Officieel horen de patties gemaakt te worden van varkensgehakt maar ik gebruik meestal half om half. Dit omdat de rest van het gezin dit (ook) lekkerder vindt.

Bereiding:

Gehakt in een grote kom, rest van de ingedienten erbij en dan flink kneden, moet goed blijven plakken aan de handen.



Vervolgens kleine patties maken en deze op hoog vuur direct grillen.



Indirect roken is ook zeker een optie, gebruik zelf appelhout,echter vind ik ze vers avn de grill dan het lekkerst, bij invriezen vindt ik ze dan later wat minder.

Vervolgens de gehele batch in de vriezer en dan op een grimmige dag, bij een kater, bij zonnig weer, op zaterdag of zondag... eigenlijk altijd wel bij het ontbijt lekker met een gebakken eitje, toast, bacon en wat röstie een patty in de magnetron en lekker alles bij elkaar op een bord.... (mischien niet chiq maar erg lekker met een klein beetje normale ketchup)



Breakfast of kings!


Mijn eigen BBQ winkel: www.bbqboel.nl Twitter: @BBQBoel
OTX-47 cm, Weber spirit 500, WSM-47cm, WGA, Porkert No8 en machtige zin om te q-en!

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Breakfast Sausage patties
« Reactie #1 Gepost op: 07 januari 2013, 20:51 »
leuk recept, wil het zeker eens gaan proberen
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Boldeagle

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.070
  • Hee, kom eens ruikt deze lap naar chloroform ?
Re: Breakfast Sausage patties
« Reactie #2 Gepost op: 07 januari 2013, 21:05 »
Zal het eens proberen, dat stukje van de kater staat me wel aan  ;D ;D
A lot of black stuff and accessoires.  KCBS en WBQA certified judge  en Lid van het M&G BBQ team

Ik neem het leven met een korreltje zout,
een schijfje citroen, en een shot Tequila...

Abraham

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 919
  • Bram
Re: Breakfast Sausage patties
« Reactie #3 Gepost op: 07 januari 2013, 21:19 »
Interessante kruiderij. Ik ga het ook proberen. Dank voor het delen
BGE Medium, OTP 57 met Grillspit, WGA, CSG, Porkert #10, Petromax 9qt, Heatermeter, iGrill, Thermapen, Gasser

Bbqcount 2016:

Ronald Jan

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.911
  • Beverwijk
Re: Breakfast Sausage patties
« Reactie #4 Gepost op: 08 januari 2013, 03:25 »
Bedankt voor het recept lijkt me lekker.
WSM WGA OTG 57 Mini green ei.

Lerxst

  • Gast
Re: Breakfast Sausage patties
« Reactie #5 Gepost op: 08 januari 2013, 12:36 »
Heerlijk !!!!!!!!!!!!!!!!

Tijmnan

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 417
Re: Breakfast Sausage patties
« Reactie #6 Gepost op: 08 januari 2013, 21:06 »
Lekker ontbijtje ;)
WGA, brixton gas, soms (niet nu) in bruikleen BGE medium.