Auteur Topic: Wedstrijd Pulled Pork  (gelezen 49529 keer)

Gerard777

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 2.032
  • Closing the gap
    • De BBQ vakman
Re: Wedstrijd Pulled Pork
« Reactie #30 Gepost op: 19 februari 2013, 12:03 »
ik eet de pp meestal neutraal als ie vers van de smoker komt en als ie uit de vriezer komt dan pas ga ik saus gebruiken omdat ie mogelijk wat droger is geworden....
KCBS certified barbecue judge, Weber Grillmaster @ Grilllacademy Zeewolde en pitmaster van het awardwinning PROBBQSHOP.NL BBQ team - Nederlands Kampioen Pork Ribs 2014
Powered by www.thermapen.nl en www.proBBQshop.nl

sjdehaan

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 75
Wedstrijd Pulled Pork
« Reactie #31 Gepost op: 19 februari 2013, 12:20 »
Oke, dan vries ik het gewoon mee in, ook nog handiger.
BGE Large, BGE Minimax, WSM 47cm, WGA (1991) met houten handvatten, heatermeter,

Bbqcount 2017:

Splinter

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 121
Re: Wedstrijd Pulled Pork
« Reactie #32 Gepost op: 12 juli 2013, 21:50 »
lijkt me een geweldig recept, wil ik aankomende zondag gaan maken (eerste x) alleen vroeg ik me wat af, nl: kan je dit recept ook aanhouden maar dan de injectie weglaten(heb ik niet) of voeg je dan op andere manieren wat toe? en ik wil het maken in de otx 47 cm. op de mingnon methode met cocos briketten van THM, is er nog iets waar ik op moet letten (behalve de temp natuurlijk ;-))
iemand een ide van hoeveelhijd koude en hete briketten? 15 koude / 20 hete erop goed?

Ik hoop zo dat het lukt!!!
weber one touch 47cm, weber Q100

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Wedstrijd Pulled Pork
« Reactie #33 Gepost op: 13 juli 2013, 00:46 »
ik zo zoveel mogelijk koude nemen, en dan hooguit 6 hete erop goiien, je moet je temperattu laag proberen te houden, zo rond de 110 graden
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

structor

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.716
  • Emiel
Re: Wedstrijd Pulled Pork
« Reactie #34 Gepost op: 13 juli 2013, 12:31 »
Op een OTX is het ook makkelijk om b.v. een oud cakeblik met water te plaatsen om te temperatuur laag te houden.
Primo XL, OTG 57, WGA, WSM 47, UDS, diy controller, lime thermapen
Bbqcount 2018:
S&M count:

Splinter

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 121
Re: Wedstrijd Pulled Pork
« Reactie #35 Gepost op: 13 juli 2013, 12:53 »
bedankt voor de tips, cakeblik ga ik doen en hoeveel koude zou ik dan moeten neerleggen? zo hoog als het rekje wat de briketten tegenhoud?
Heb ik het dus goed dat de gloeiende briketten de koude aansteken?dit lukt me in ieder geval niet met die weber briketten maar met cocos dus wel?
weber one touch 47cm, weber Q100

structor

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.716
  • Emiel
Re: Wedstrijd Pulled Pork
« Reactie #36 Gepost op: 13 juli 2013, 12:58 »
Voor de lange sessie stort ik altijd zoveel mogelijk, wat overblijft gaat de volgende keer wel op. Je gloeiende briketten steken idd de koude aan. Je kunt ook voor de hoefijzer methode gaan, zie  hier voor inspiratie.
Primo XL, OTG 57, WGA, WSM 47, UDS, diy controller, lime thermapen
Bbqcount 2018:
S&M count:

Splinter

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 121
Re: Wedstrijd Pulled Pork
« Reactie #37 Gepost op: 13 juli 2013, 20:28 »
oke, gaaf, die hoefijzermethode nog niet eerder gezien.... vandaag wat spareribs gemaakt met voor het eerst kokosbriketten, maar wat een verschil is dat!!!!!!! temp gewoon tussen 125 en 135 graden kunnen houden...voorspelt veel goeds voor morgen, op -misschien- de hoefijzer methode :-)
weber one touch 47cm, weber Q100

structor

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.716
  • Emiel
Re: Wedstrijd Pulled Pork
« Reactie #38 Gepost op: 13 juli 2013, 20:34 »
Ik heb hemzelf nog nooit toegepast, het leek op de foto een hele gecontrolleerde sessie. Dus open je morgen even een draadje waarin je jouw bevindingen plaatst?
Primo XL, OTG 57, WGA, WSM 47, UDS, diy controller, lime thermapen
Bbqcount 2018:
S&M count:

Splinter

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 121
Re: Wedstrijd Pulled Pork
« Reactie #39 Gepost op: 13 juli 2013, 21:35 »
hoefijzermethode ziet er goed uit, maar heb nu na de ribs die er ruim 4 uur op lagen het idee om het toch eerst zo te proberen, briks aan 1/4 van de bbq, een paar gloeiende aan de linkerkant erop en dan lekker laten gaan. Mocht het te vroeg op zijn leg ik weer wat nieuwe erbij.Heb vandaag nog geen 3de van de kolen opgemaakt dus....
twijfel een beetje.
Een eigen draadje maken, betekend gewoon een nieuw onderwerp maken toch?
Wil morgenochtend om 8 uur de procureur erop gooien....
weber one touch 47cm, weber Q100

structor

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.716
  • Emiel
Re: Wedstrijd Pulled Pork
« Reactie #40 Gepost op: 13 juli 2013, 21:46 »
Een eigen draadje maken, betekend gewoon een nieuw onderwerp maken toch?
Ja dat klopt, we kapen nu een beetje het topic van Dennis ;)
Primo XL, OTG 57, WGA, WSM 47, UDS, diy controller, lime thermapen
Bbqcount 2018:
S&M count:

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Wedstrijd Pulled Pork
« Reactie #41 Gepost op: 13 juli 2013, 21:46 »
ja hoor, maak maar gewoon een eigen draadje aan
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Splinter

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 121
Re: Wedstrijd Pulled Pork
« Reactie #42 Gepost op: 13 juli 2013, 22:33 »
oke  :)
weber one touch 47cm, weber Q100

Hannibal

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 168
Re: Wedstrijd Pulled Pork
« Reactie #43 Gepost op: 14 juli 2013, 11:24 »
Ik heb met de hoefijzer methode opgebouwd met een staart van steeds 4 blokken.

Dat gaat makkelijk als je rechthoekige blokken hebt. Vervolgens heb ik ongeveer 9 gloeiende kolen aan het begin ertegenaan gezet. Maar zorg ook dat je genoeg aluminium gebruikt om als hitteschild te gebruiken! En een reden waarom het bij mij zo'n succes was, is het feit dat ik boven de kolen RVS schaal met water had gezet. Zonder problemen rond de 110 graden gebleven.

Snake en hoefijzer is hetzelfde alleen gewoon langer.

Voor een sessie van 12 uur, hoef je dus niet zo'n lange te maken. Aan de andere kant beter een te lange staart dan te kort. Als je namelijk een stuk van de slang of hoefijzer over hebt, dan kun je dat de volgende sessie weer gebruiken.
Well hello Clarice, have the lambs stop screaming?

Ik denk het wel, want ik heb ze op de BBQ liggen..

nix13

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.431
Re: Wedstrijd Pulled Pork
« Reactie #44 Gepost op: 12 maart 2014, 22:01 »
Even een paar vragen om het verhaal voor mij net even wat duidelijker te maken.
Ik ga binnenkort ook voor mijn knor namelijk.
Bbq indirect op 121 graden.
Na 5 uur of 74 graden insmeren. Wat is hierin bepalend? Als die na 4.5 uur al 74 graden is dan al sausen???
Vanaf dit punt twee uur wachten, dan inpakken en op naar de 88 graden.
Dan uurtje wachten, en pullen maar?

In het kort dus 5 uur erop, sausen, 2 uur voor de bark, inpakken en op naar de 88 graden. Uurtje sapjes laten rusten en pullen en genieten van de PP?
Spel vouten mede mogelijk gemaakt door autocorrect.
Broil King Keg, Petromax DO6q. en een maverick 732 black.
Bbqcount 2018:
Steven & me count: