BasBQ
Beef en Steak

Broodje Carne asada met pico de gallo

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.838
e30c4e3f19c91fb61150b3e47cbd64e1.jpg


Wat is er nou mooier dan op een dag als vandaag een heerlijk lunch klaar te maken. Even in je eigen wereld, even weg van hetgeen dat het nieuws domineert.

Bonen, taco's en wraps zijn niet zo mijn ding. Dus op zoek om mijn beperkte geest van Mexicaans eten te verruimen. Aanvankelijk een prachtig recept met inside skirt van rund gevonden, maar helaas alleen online verkrijgbaar en geen zin daar op te wachten.

Zodoende een broodje carne asada in de vorm van bavette, begeleid door pico de gallo.

ab92fb4c06c2544e542b447013c3019a.jpg


Allereerst de ingredi?nten klaar zetten en de q naar een aangename temperatuur van 125 graden gebracht.

460e9c5ac5e750f5a33a08ab08c037bd.jpg


Het vlees heb ik gemarineerd in een kruidemix van:
1,5 theelepels komijnpoeder
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel knolflookpoeder
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel kurkuma
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout

86f78e3ac5162ef655b5957aa330de82.jpg


b08e43713ba51adacea602329225d5a3.jpg


82af9203c645241443c3f2bb070e0242.jpg


Ondertussen dat het vlees op de bbq ligt heb ik mooi de tijd voor het maken van de pico de gallo. Een heerlijk traditionele Mexicaanse salsa.

Ingredi?nten:
1 rode ui
1 groene paprika
1 jalape?os peper
3 tomaten, zonder vruchtvlees
handje koriander
1/2 limoen

Alles fijn snijden, mengen en klaar.

e1ad2c094812749ab36ff7fd4c5eb162.jpg


Een uurtje later bij 48 graden kon het vlees van de bbq. Tijd om even te rusten en ondertussen de temperatuur van de q omhoog te brengen.

Het broodje heb ik even geroosterd.

dd641e9a568e2c9beda0a1e3984571c0.jpg


Hierna het vlees afgrillen en daarna wederom laten rusten.

d7f367f8af13811a6ad071d4dba862f5.jpg


Tijd om het broodje op te maken. Beide kanten voorzien van een beetje mayonaise.
Hierna ruim belegd met de pico de gallo.
De bavette dwars op de draad gesneden, anders is deze taai. En afgewerkt met wat geraspte cheddar en wat extra limoen.

Als begeleiding voor de pico de gallo nog een paar tortillachips er bij, hetgeen hier uitstekend bij past.

15e875289b7a851e3c41695b51e7acdd.jpg


Het eindresultaat was echt geweldig. Doordat ik de bavette niet te rood heb gelaten, was deze heerlijk mals. Het contrast met de pico de gallo was perfect.
Echt voor herhaling vatbaar.

bc6ffdfc21027499a360fc2be41b2ebb.jpg


2dee92716dff8b89cde90ac29987c35c.jpg


a93ee5631bdbaa930e1eccaaa195aaac.jpg


Bedankt voor deze opdracht echt geweldig en jammer dat we maar 1 inzending mogen doen, heb nog genoeg andere leuke recepten gezien (zonder bonen, wraps of mais Jet).

Bedankt voor het lezen/kijken en succes allen.

The final pic:

9a8ae5df4f35089f65c30a458cb5f531.jpg

 
Goed bezig broer. Ik moet dit echt weer eens gaan maken. Is veel te lang geleden. En idd, dit is echt een heerlijk broodje.
Ziet er fantastisch uit. Top
 
Dit ziet er uit als een fantastische lunch. Aan het stuk bavette te zien kan je het nog wel een paar keer maken ;)

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

 
mrooding zei:
Dit ziet er uit als een fantastische lunch. Aan het stuk bavette te zien kan je het nog wel een paar keer maken ;)

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Op zich valt dat mee, +/-750 gram. Maar voor een lunch heb je niet zoveel nodig en de vrouw is gelukkig vegetari?r .
 
Wow, sombrero af, dit is fatastico!
 
Dit is toch ook weer een top inzending mooi hoor en het ziet er heerlijk uit


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Gaat lastig kiezen worden deze maand, zie de een na de andere heerlijke creatie voorbij komen. Maar deze komt hoog op de lijst, heerlijk man
 
Lijkt me een prima broodje ;)
 
Ziet er erg lekker uit, wordt een spannende wedstrijd.
 
Wat een heerlijke gerechten, ziet er super uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan