BasBQ
Beef en Steak

Chili Con Carne

 
 

Bospony

Vuurmaker
Berichten
58
Gisteren voor de maandelijkse wedstrijd met het Thema: Mexicaans maar even een gerechtje bereidt. Heb sinds kort een Dutch Oven, dus wou deze graag eens proberen.
Maar goed, wat ga je dan maken? Na wat zoeken kwam ik uit bij een Chili Con Carne, het is een vrij simpel gerecht zonder gekke ingredi?nten. Toch mijn gedachten maar even laten lopen en na wat research kwam ik erachter dat in Mexico ook veel met chocolade en koffie gekookt werd. Na wat verder zoeken op internet en kwam ik dan ook bij een Chili con carne uit met koffie en chocolade. Klinkt lekker, dus maar eens gauw proberen.
 
Ingredienten:
a1903450f8969987f459685e4153a64f.jpg


 
Uiteraar geen hele reep chocolade, en uiteraard ook geen heel pak koffie. Hier kom ik later op terug.
 
De Kamado gereed gemaakt voor directe BBQ voor ongeveer een graad of 160, en ondertussen wat snijwerk gedaan. Qua vlees gekozen voor riblappen. Deze in blokjes gesneden van 2x2 cm:
 
3e4e2bafda1cf4f354fb2361cdda48ab.jpg

 
2 rode uitjes gesneden, 4 teentjes knoflook, wat paprikapoeder(1 EL), gedroogde oregano(1 EL), gemalen komijn(1 TL), en 2 theelepels Sambal:
160d381d519b117cff59eddc15d726ba.jpg

 
 
Ondertussen ook 100 ml koffie klaargezet:
1ae8f88f4ed01a544c02598868b0fac3.jpg

 
BBQ is op temperatuur, de Dutch oven staat inmiddels ook warm te worden, samen met de olie. Nadat alles warm genoeg is, even kort het vlees aanbakken zodat dit een kleurtje krijgt:
a20ad97cbfa767494661e1149f9f03d6.jpg

 
 
Even weer uit de DO:
c07ff38ddc907f7d2badaf0fd48d0d45.jpg

 
 
Daarna de uitjes, knoflook en kruiden even kort aanbakken:
1f0303bcece5eef79f2c20adf42c17c8.jpg

 
Vlees erbij, 400 gram tomatenblokjes, en 100 ml koffie toevoegen en daarna 2 / 2.5 uur laten stoven. Hiervoor heb ik de BBQ indirect gemaakt en de temperatuur wat laten zakken:
4bccf94a2644b78a86f2a34b27dccf8a.jpg

 
Na 2.5 uur even de DO van de bbq gehaald. En de stukjes vlees even ?gepulled? dit ging al heel makkelijk. Ook de Kidneybonen, paprika en mais toegevoegd. En nog een half uurtje terug de kamado op:
2e80a9fa0fa5e1739b7f9853d510c526.jpg

0e8acb51c543f41435686a692768eb8a.jpg


 
Net voordat het klaar is, even de chocolade erbij(35 gram) en nog even laten sudderen:
322fd8d98c947966ea8949b7b5449274.jpg

 
Daarna was het klaar om aan te vallen, opgemaakt met wat rode peper, bosui en uiteraard wat kaas erbij:
0bdbd36306f4faaf5bd966870b58ce56.jpg

 
Lekker man!
 
Man man man, hoe doen jullie dat toch allemaal, lekker hoor.
Succes met de verkiezing!!
 
Keurig hoor, Chili, ik hou daarvan!

Mooie reportage!
 
Mooie reportage en leuke twist aan het gerecht.
Ben erg benieuwd hoe dat gesmaakt heeft
 
Dat ziet er erg lekker uit! Daar blijf je wel voor binnen ;)
 
Ridevi71 zei:
Mooie reportage en leuke twist aan het gerecht.
Ben erg benieuwd hoe dat gesmaakt heeft

Het had niet die "typische" Chili smaak zoals je hem normaal hebt zegmaar, dus dat was zeker de eerste happen even wennen. Maar de DO was leeg na afloop dus ik denk dat het ook voor de rest goed gesmaakt heeft.
 
Mooi gedaan, succes met de fotowedstrijd :)
 
Chili con carne is super. Een van de eerste dingen die ik in de DO maakte. Geweldig lekker. Een variant met chocolade moet ik eens proeven. Stoofvlees met chocolade zou ook goed moeten smaken.
Succes met de fotowedstrijd. Ziet er heerlijk uit.
 
Dat is een mooi en lekker gerecht voor in de Do en succes met de wedstrijd


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Terug
Bovenaan Onderaan