BasBQ
Beef en Steak

Kalfshortribs by Ottolenghi

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.858
5ed17e3db5c9797733f77db615e33f64.jpg


In het kader van de fotowedstrijd op zoek naar recepten van Ottolenghi.
Op internet een paar leuke recepten gevonden, waaronder een recept voor beefribs.
Komt dat goed uit, aangezien ik nog een prachtige kalfshortribs in de vriezer had liggen. Daarmee zal het vast lukken.

5d56b5a7a62a1734929e6c61b194f130.jpg


Joviander kalfshortribs.
Mooi kalfsvlees van eigen bodem.
f9714cae0fb308ab13ce23d5474cbc95.jpg

fef7579547d199cedf0592d3588fb8c3.jpg

Sinds kort ben ik helemaal fan van dit stukje vlees. Het is goed betaalbaar en erg lekker.
Volgens het recept van Otto zou ik de ribben moeten koken in runderbouillon, dat gaan we dus mooi niet doen .

Ik heb hiervoor een bereiding van Noskos gevolgd, insmeren met mosterd en enkel peper en zout er op.

35e29324cf8cf0c1d71410c0efc9dae3.jpg


Ondertussen de kamado al naar 110 graden gebracht, blokje appelhout er bij en we zijn vertrokken.

1d29b86c3f80a7b881d9113149807fdc.jpg


74e56d9db76c4610cd0dd200f231cc47.jpg


De vorige keer heb ik deze 3 uur laten liggen, tijd genoeg om de glace te maken.

b28c26144ae056528ec96049a2be4a96.jpg


50 gr zware knoflook
50 gr tomatenblokjes
20 gr harissa pasta
15 ml granaatappelmelasse
15 ml rodewijnazijn
15 ml ahornsiroop
25 ml whisky
1 tl chilivlokken
1/2 ui gesneden

Alles in de blender en voila

df4db56d9b3b357a1e1fe218b5239d3c.jpg
5f6a0b9021b5c96b4e9cdc44e73d57dc.jpg



Omdat ik toch bezig was, gelijk maar even een broodje gemaakt voor de lunch.
Gewoon uit het pannetje, bavette puntjes op een broodje met rucola en dressing van granaatappelmelasse .

4975d1719a5f54953d499b9d17f4d9d3.jpg


De 3 uur zijn ongeveer voorbij.
53e3f4ae840ddcb79a342dd9c4ebd386.jpg
6cacc4ac0ce08605ad84fdb930fe6d73.jpg


Met een kerntemperatuur van 70 graden de ribs ingepakt en door laten garen naar 95 graden.

bfda9b2663643ed6688b9af095a0ddd6.jpg


Hierna natuurlijk de priktest, uit laten dampen en laten rusten.
Damn wat komt daar een lekkere geur vanaf.

0af5e66a9d7d75e9da832cd8180c58fd.jpg


Uiteraard kunnen we niet alleen ribs eten (waarom eigenlijk niet? ).
Daarom had ik nog wat recepten van Ottolenghi opgezocht .



Gegrilde aubergine met karnemelkyoghurtsaus.

Wederom kiest Otto voor de oven (rare gast is het ook), maar dit gaat natuurlijk prima op de q.
Het ei naar 200 graden gebracht.
De aubergine gehalveerd, kruislings ingesneden en van olie, peper en zout voorzien.

8f270d7f27f379cf14330fec95de0cf6.jpg


Ondertussen griekse yogurt opgeklopt met een klein scheutje karnemelk en een beetje citroenthijm.

Daarnaast vond ik ook nog een recept van Otto voor een aardappelsalade met pesto. Wederom voor de oven, maar ja.
Hiervoor heb ik krieltjes in de schil gebruikt en enkel de laatste 5 minuten zelfgemaakte pesto toegevoegd.

In totaal lag de aubergine 40 minuten op de q en de krieltjes 35.

2c60b9439832d2f92759d190a32518d5.jpg


De laatste 15 minuten de ribs in stukken gesneden en ingesmeerd met de glace.

b5daba85fcc1efdef08dbf326845a5b1.jpg


822d425bee44959bb1cb8c0d261c7d70.jpg


En dan eindelijk alles bij elkaar op het bord.
De aubergine afgewerkt met granaatappelpitten.

fdb179966d5f62ef911824aa0a26d30c.jpg


Damn wat was dit lekker. Vooral de aubergine was een verrassing. Verder de ribs botermals. Echt geweldig.

ec7c23f979e2f7648c21fe2671584da1.jpg


Rare gast, maar toch een bron van inspiratie die Ottolenghi.

Bedankt voor het kijken/lezen!!
 
Goed bezig geweest broer. Je bent all the way gegaan. Mooi hoor. Dat had ik graag even komen proeven
 
Mooi verslag! Die aubergines stonden ook op mijn shortlist, alleen was het onmogelijk om karnemelk, citroenthijm en granaatappel te krijgen in Zuid-Frankrijk :-S
 
mrooding zei:
Mooi verslag! Die aubergines stonden ook op mijn shortlist, alleen was het onmogelijk om karnemelk, citroenthijm en granaatappel te krijgen in Zuid-Frankrijk :-S
Het was voor mij echt de verrassing. Ik dacht dat wordt niks. Maar erg lekker om dat uit te lepelen
 
Rare gast zegt 'ie... lekker man!

Pracht verslag ook, echt genieten hier!
 
Mooi verslag en het lijkt mij nog lekker ook


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Ziet er allemaal goed en lekker uit Remco,
die aubergine trekt ook erg mijn aandacht :D
 
lekker maaltje hoor
die aubergine is idd erg lekker. ook wel eens gemaakt
 
Wauw een heerlijke maaltijd, die aubergine heb ik vaak voorbij zien komen afgelopen jaren maar nooit zelf gemaakt, tjsa waarom niet :-? ik lust alles los van elkaar maar de gehele combinatie vond ik vreemd :-/ nu na het zien en lezen van dit topic ga ik ze toch heel snel maken :D
 
Ah heerlijk short ribs, zien er fantastisch uit. Die aubergine ga ik noteren voor mijn volgende run
 
Terug
Bovenaan Onderaan