Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: De Roemeense slager..  (gelezen 410 keer)

BB-Queen

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 10
De Roemeense slager..
« Gepost op: 08 februari 2020, 11:48 »
Hoi!

Onlangs is er een Roemeense slager bij ons geopend. Dat betekent veel rook, veel vlees en veel naambordjes in een taal die ik niet begrijp. Het is fantastisch om binnen te stappen en met handen en voeten proberen een stuk vlees te bestellen. Zo lag daar deze beauty!



Toen ik vroeg wat het was, wees de slager naar zijn wang en knorde erbij. Mijn conclusie: varkenswang. Ik herkende het niet, omdat ik gewend ben aan kleine hompjes, mager vlees wat je langzaam moet garen. Helaas is mijn Roemeens niet toereikend genoeg om een volgende vraag te stellen, dus ben ik het onbekende avontuur maar aan gegaan.

Thuis ben ik mijn slagersboeken, internethelden en recepturen afgegaan op zoek naar een vergelijkend stuk vlees. Aan het zwoerd zit een dikke laag vet met een kleine stukje vlees. Het is gemarineerd en daardoor ook iets lastiger te herkennen (voor mij in ieder geval), maar ik krijg eerder het gevoel dat ik een gemarineerd stuk kinnenbak in mijn handen heb dan een mager varkenswangetje.



Aangezien ik echt geen idee heb wat ik in handen heb, ben ik benieuwd of jullie een idee hebben wat dit is en welke bereidingswijze het beste is. Ik denk dat ik richting gerookt spek moet gaan, wat jullie?

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 4.067
Re: De Roemeense slager..
« Reactie #1 Gepost op: 08 februari 2020, 12:00 »
Geen idee, 't is achteraf maar ik denk dat ik de slager pen en papier in z'n handje gedrukt had en hem op een of andere manier gevraagd had het even op te schrijven da's dan wat makkelijker zoeken.
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Marcel

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 569
Re: De Roemeense slager..
« Reactie #2 Gepost op: 08 februari 2020, 12:32 »
Tja, wat zou het zijn....
Plaatjes meenemen helpt vaak daar waar het Nederlands slecht gesproken wordt.

Zelf is er bij ons een poolse, turkse slager waar ik soms naar binnen loop en ook de taal niet vloeiend spreek. Maar wel altijd met een of meerde mooie stukken vlees/kip naar huis ga.

Het lijkt me keelspek. Als je het indirect gaart evt in de huid ruitjes kerft.
110c 125c naar gewenste kern op de Q kan het niet mis gaan.
"The Basterd" | Urban Large 2019
KCBS Member | KCBS CBJ

mcjas

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 149
Re: De Roemeense slager..
« Reactie #3 Gepost op: 08 februari 2020, 12:51 »
Wat ik vaak doe als ik bij een winkel kom waar erg geen Nederlands gesproken wordt, is Google translate op mijn telefoon er bij pakken, dan kom je meestal een heel eind de goede kant op.
Als het varkenswang zou zijn dan heet het in het Roemeens schijnbaar obrazul de porc
Kamado Joe II classic, Weber 57 cm, EasyBBQ thermometer

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.858
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: De Roemeense slager..
« Reactie #4 Gepost op: 08 februari 2020, 12:51 »
Ge-wel-dig!

Lijkt me ook kinnebak of keelspek... lekkere vette hap!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Ridevi71

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 2.988
  • Rick
Re: De Roemeense slager..
« Reactie #5 Gepost op: 08 februari 2020, 19:10 »
Hahaha. Ik snap je helemaal. Like a kid in the candy store  :(
Das toch het mooiste wat er Is, iets kopen, geen idee wat, en vervolgens bereiden. Alsof je op vakantie bent met je bbq   B-)

Ik gok ook op keel spek of kinnebak, maar als je het zeker wilt weten ga je ff bij die slager langs met een afbeelding van een varken en laat het hem aanwijzen.

Hou ons op de hoogte  :D
Being a vegetarian is a big missed steak

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.858
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: De Roemeense slager..
« Reactie #6 Gepost op: 15 februari 2020, 11:59 »
En hoe liep dit af Lisa?
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Het BBQ Genootschap

Re: De Roemeense slager..
« Reactie #6 Gepost op: 15 februari 2020, 11:59 »