Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: En dan nu het echte werk......  (gelezen 310 keer)

Hansh

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 1
En dan nu het echte werk......
« Gepost op: 07 februari 2020, 17:52 »
Hallo,

Mijn naam is Hans en samen met mijn vrouw, twee kinderen, hond en 4 kippen wonen we aan de rand van een dorpje en genieten we van het buitenleven.
Na jaren met een weber gas BBQ en allerlei goedkope houtskool BBQ's te hebben gewerkt gaf het boek de Winter BBQ de doorslag; er moet toch eens iets fatsoenlijks komen. Maar wat.....
Lang getwijfeld tussen een weber kettle of een smokey mountain en het is de smokey mountain geworden. Maar eigenlijk wil ik ook af en toe lekker kunnen grillen. Na heel veel te surfen en youtube kijken heb ik besloten op komende zomer/voorjaar of volgende week al :D de smokey mountain zo te upgraden dat ik hem met kolen bovenin ook kan gebruiken als kettle. Als iemand goede suggesties heeft hoor ik het graag!

Maar goed genoeg achter de laptop ik ga maar eens naar buiten om smokey voor het eerst op te stoken ;)

Marcel

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 569
Re: En dan nu het echte werk......
« Reactie #1 Gepost op: 07 februari 2020, 19:31 »
Je kan in de 4 dragers van de waterpan draadeinden maken (13 cm onder het huidige rooster.) Hierop een kolenrooster leggen en klaar voor gebruik als kettel.

Hier is de wsm niet voor gemaakt dus alle garanties vervallen.

Succes en veel grill plezier.
"The Basterd" | Urban Large 2019
KCBS Member | KCBS CBJ

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.959
  • Primomaan
Re: En dan nu het echte werk......
« Reactie #2 Gepost op: 07 februari 2020, 20:50 »
Hoi Hans,
welkom bij het Genootschap.
Voor weinig geld koop je op marktplaats een Weber OT 57 daar kun je op grillen en ook op hogere temperaturen indirect, op die manier heb je alles tot je beschikking van Low & Slow tot High & Fast
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick XR50, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Ridevi71

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 2.988
  • Rick
Re: En dan nu het echte werk......
« Reactie #3 Gepost op: 08 februari 2020, 16:52 »
Hoi Hans. Welkom hier
Wat Ewald zegt. Ook hier een wsm en een weber ketel.
Low and Slow,  high and fast. Alles kan en ook nog eens tegelijkertijd want 2 bbq-ers.

Ik heb ook als eerste een wsm aangeschaft, maar al snel de ketel erbij.
Tot op heden erg tevreden.

Tip
Via de ING rente punten winkel kan je voordelig een weber ketel kopen. Weet niet of je zelf een ING rekening heb of misschien een kennis?

Succes
Being a vegetarian is a big missed steak

Smokeking666

  • Vuurmaker
  • Berichten: 66
  • Happiness is a smoking BBQ
Re: En dan nu het echte werk......
« Reactie #4 Gepost op: 09 februari 2020, 01:09 »
Hallo,

Mijn naam is Hans en samen met mijn vrouw, twee kinderen, hond en 4 kippen wonen we aan de rand van een dorpje en genieten we van het buitenleven.
Na jaren met een weber gas BBQ en allerlei goedkope houtskool BBQ's te hebben gewerkt gaf het boek de Winter BBQ de doorslag; er moet toch eens iets fatsoenlijks komen. Maar wat.....
Lang getwijfeld tussen een weber kettle of een smokey mountain en het is de smokey mountain geworden. Maar eigenlijk wil ik ook af en toe lekker kunnen grillen. Na heel veel te surfen en youtube kijken heb ik besloten op komende zomer/voorjaar of volgende week al :D de smokey mountain zo te upgraden dat ik hem met kolen bovenin ook kan gebruiken als kettle. Als iemand goede suggesties heeft hoor ik het graag!

Maar goed genoeg achter de laptop ik ga maar eens naar buiten om smokey voor het eerst op te stoken ;)
Hallo en welkom.
Maar een weber 57 cm erbij? Is dat geen optie?

Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 8 Pro met Tapatalk

SmokeKing Eelco      Weber Original Kettle - Premium Black Ø57cm. ProQ Frontier - Elite BBQ/Smoker Ø43cm. Outdoor Chef City Grill - Portable Gas Barbecue Ø39cm. Weber - Q200 Gas BBQ. Weber Go anywhere houtskool BBQ. Smoker Cooker tafel rookoventje. Ja alles word gebruikt.

Bramster

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 269
  • “Barbecued bacon – the most powerful aphrodisiac"
Re: En dan nu het echte werk......
« Reactie #5 Gepost op: 09 februari 2020, 10:37 »
Hans, welkom bij het genootschap.
WGA - Bastard Urban 2019 L - iGrill 2 - Thermapen MK4

noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.473
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: En dan nu het echte werk......
« Reactie #6 Gepost op: 09 februari 2020, 14:04 »
Van harte welkom bij het Genootschap!
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.580
Re: En dan nu het echte werk......
« Reactie #7 Gepost op: 09 februari 2020, 19:53 »
Welkom hier Hans!
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.689
Re: En dan nu het echte werk......
« Reactie #8 Gepost op: 13 februari 2020, 13:08 »
Hans, welkom bij de club.