Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: Stoofpot van kippendijen op de Dutch Oven  (gelezen 507 keer)

nza125

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 19
Stoofpot van kippendijen op de Dutch Oven
« Gepost op: 26 januari 2020, 22:24 »
Vandaag eindelijk tijd om de BBQ aan te steken en een stoofpot in de nieuwe DO te maken. Aangezien de kamado om 15:30 het licht van de BBQlighter zag was ik genoodzaakt om kippendijen te gebruiken, aangezien mn zoon van 4 gehecht is aan een normale etenstijd. Ik kon ook het Ierse kruis eens testen met de DO. Ik had dit gemaakt om er eventueel nog makkelijk rookhout naast te gooien.
Tijdens het aanbraden van de kip merkte ik al dat de pan in het midden minder heet werd dan aan de buitenkant, dit kan alleen maar betekenen dat de stralingswarmte de pan aan de buitenkant beter verwarmt. Ik ga hem nu aanpassen door er een gatenpatroon in te boren in het middenstuk.

Voor de rest na het aanbraden de kip eruit en de groenten en tomatenblokjes aanbakken. Kippenbouillon, en bbqsaus er bij en laten pruttelen voor zo’n 1,5 uur.

Ik moet zeggen, ik was iets enthousiast met de chilipoeder maar de kip was botermals. Vandaag gegeten met broccoli en aardappelkroketten maar de volgende keer gewoon met rijst zoals het hoort.

Overigens nieuwe Firemaster Restaurant houtskool gebruikt maar daar zat zeker in het begin geen fijne geur aan. Lijkt chemisch, wat ik gek vind voor deze kwaliteit.




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ridevi71

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 2.988
  • Rick
Re: Stoofpot van kippendijen op de Dutch Oven
« Reactie #1 Gepost op: 27 januari 2020, 07:28 »
dat ziet er fantastisch uit.
mooie kleur
Being a vegetarian is a big missed steak

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.959
  • Primomaan
Re: Stoofpot van kippendijen op de Dutch Oven
« Reactie #2 Gepost op: 27 januari 2020, 10:15 »
Mooie stoof, krijg er trek van.
Iers kruis, goed he  ;)

Nare luchten aan houtskool kunnen bijna alle merken last van hebben, behalve de houtsoort Marabu, die heeft er zover ik weet geen last van.
Heeft voornamelijk met vraag en aanbod te maken, als de vraag naar houtskool hoog is gaat de fabrikant sneller produceren en dat kan leiden tot minder goede omvorming van hout naar houtskool (pyrolisatie), waardoor teerresten achterblijven die tijdens het aansteken in de BBQ eerst eruit moeten worden gestookt.
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick XR50, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

nza125

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 19
Re: Stoofpot van kippendijen op de Dutch Oven
« Reactie #3 Gepost op: 27 januari 2020, 10:28 »
Ja dat is precies wat je ruikt idd


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.580
Re: Stoofpot van kippendijen op de Dutch Oven
« Reactie #4 Gepost op: 27 januari 2020, 14:33 »
Ziet er lekker uit!
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

nza125

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 19
Re: Stoofpot van kippendijen op de Dutch Oven
« Reactie #5 Gepost op: 27 januari 2020, 14:45 »
dat ziet er fantastisch uit.
mooie kleur

De kleur komt omdat ik er op het laatst nog wat creme fraiche doorheen heb gedaan :-)

picosuma

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.444
Re: Stoofpot van kippendijen op de Dutch Oven
« Reactie #6 Gepost op: 27 januari 2020, 18:36 »
Een mooie Stoofpot lekker
Grill Guru Elite,Barbecook, WGA, One minute lighter,Fantast, maverick 733

Bbqcount 2019:
Steven & piet count:

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.858
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Stoofpot van kippendijen op de Dutch Oven
« Reactie #7 Gepost op: 27 januari 2020, 19:10 »
Lekker kleurtje hoor, zalig!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Bram

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.675
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: Stoofpot van kippendijen op de Dutch Oven
« Reactie #8 Gepost op: 28 januari 2020, 00:02 »
Kippendijen stoven in de DO is zalig. Mag ik graag eten
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

Bramster

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 269
  • “Barbecued bacon – the most powerful aphrodisiac"
Re: Stoofpot van kippendijen op de Dutch Oven
« Reactie #9 Gepost op: 28 januari 2020, 11:02 »
Kijk wederom een lekker kippetje maar in de DO is ook heerlijk. Ziet er echt super smakelijk uit.
WGA - Bastard Urban 2019 L - iGrill 2 - Thermapen MK4

RvdK

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 353
Re: Stoofpot van kippendijen op de Dutch Oven
« Reactie #10 Gepost op: 30 januari 2020, 16:37 »
Ziet er heerlijk uit daar had ik graag een hapje van mee gegeten.

Verstuurd vanaf mijn SM-A202F met Tapatalk

Weber Master Touch GBS System 57,swenkgrill,DO-6qt

Smokeking666

  • Vuurmaker
  • Berichten: 66
  • Happiness is a smoking BBQ
Re: Stoofpot van kippendijen op de Dutch Oven
« Reactie #11 Gepost op: 30 januari 2020, 17:38 »
Vandaag eindelijk tijd om de BBQ aan te steken en een stoofpot in de nieuwe DO te maken. Aangezien de kamado om 15:30 het licht van de BBQlighter zag was ik genoodzaakt om kippendijen te gebruiken, aangezien mn zoon van 4 gehecht is aan een normale etenstijd. Ik kon ook het Ierse kruis eens testen met de DO. Ik had dit gemaakt om er eventueel nog makkelijk rookhout naast te gooien.
Tijdens het aanbraden van de kip merkte ik al dat de pan in het midden minder heet werd dan aan de buitenkant, dit kan alleen maar betekenen dat de stralingswarmte de pan aan de buitenkant beter verwarmt. Ik ga hem nu aanpassen door er een gatenpatroon in te boren in het middenstuk.

Voor de rest na het aanbraden de kip eruit en de groenten en tomatenblokjes aanbakken. Kippenbouillon, en bbqsaus er bij en laten pruttelen voor zo’n 1,5 uur.

Ik moet zeggen, ik was iets enthousiast met de chilipoeder maar de kip was botermals. Vandaag gegeten met broccoli en aardappelkroketten maar de volgende keer gewoon met rijst zoals het hoort.

Overigens nieuwe Firemaster Restaurant houtskool gebruikt maar daar zat zeker in het begin geen fijne geur aan. Lijkt chemisch, wat ik gek vind voor deze kwaliteit.




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Zo dat ziet er goed uit.

Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 8 Pro met Tapatalk

SmokeKing Eelco      Weber Original Kettle - Premium Black Ø57cm. ProQ Frontier - Elite BBQ/Smoker Ø43cm. Outdoor Chef City Grill - Portable Gas Barbecue Ø39cm. Weber - Q200 Gas BBQ. Weber Go anywhere houtskool BBQ. Smoker Cooker tafel rookoventje. Ja alles word gebruikt.

Denny

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 116
Re: Stoofpot van kippendijen op de Dutch Oven
« Reactie #12 Gepost op: 14 februari 2020, 10:21 »
Dat ziet er heerlijk uit, mag ik vragen welke ingrediënten je hebt gebruikt?
Weber OTG 47 * WSM 47 * WGA * Dutch Oven

Het BBQ Genootschap

Re: Stoofpot van kippendijen op de Dutch Oven
« Reactie #12 Gepost op: 14 februari 2020, 10:21 »