BasBQ
Beef en Steak

Mooi stuk buikspek met huid, wat er mee te doen?

 

BasGrunn

Sprokkelaar
Berichten
48
Ik heb het geluk gehad dat ik wat vlees heb kunnen kopen van een mooi scharrelvarkentje dat puur natuur is groot gebracht zonder anti biotica's. Mooi mager vlees zonder te veel vet. Ik heb een stuk procureur, anderhalf kilo buikspek, en wat ribben. Met de procureur en ribs red ik me wel. De buikspek wordt een nieuw avontuur.

Ik ben er nog niet helemaal over uit hoe dit stuk vlees te bereiden. Moet ik de huid er af snijden of juist laten zitten. Ik zat aan pork belly burned ends te denken, maar weet niet of ik dit mooie stuk vlees hiermee te kort doe.  Ik hoor graag tips of suggesties van jullie wat te doen. Inmiddels al veel filmpjes op you tube gekeken en neig toch naar de wat Aziatische insteek qua smaak.

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk

 
Ik zou voor een mooie porchetta gaan. Er staat een goed recept in het receptendeel van het forum.
 
ik wil je wel even een adres geven  :D
hier idee?n genoeg

kruidige bacon
walchers gilde spek (of een Aziatische variant)
porchetta
enz.

genoeg recepten hier op het forum
 
Ik ga eens even rond kijken of er wat tussen zit. Mijn voorkeur nu gaat toch wel naar  de pork belly burned ends op dit moment.

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk

 
De huid kun je ook apart garen. Lekker krokant.
We zien de foto's we komen
 
Komt goed! Het wordt een oud en nieuw snack.....

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan