Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: Pulled beef/pork  (gelezen 429 keer)

Barbeknoei

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 240
Pulled beef/pork
« Gepost op: 11 november 2019, 21:40 »
Vandaag een dagje vrij en binnenkort de kleine jarig. Mooi moment om alvast wat pulled beef en pulled pork te maken om straks de gasten op een heerlijk broodje te trakteren.



Een mooi stuk Zweeds varkensnek en Australische rundernek. Beide in een California rub. Deze hen ik vaker gebruikt voor pulled pork en pulled beef, so why change the winning horse....



De kamado naar 107 graden gebracht, wat appelhout en beukenhout er bij (noem mij gek, maar ik merk totaal geen verschil in soorten rookhout, dus pak gewoon wat ik heb).



Met 66 graden bleef de beef hangen, dus gewoon beide ingepakt en gelijk door naar 92 graden.
Bewust niet gekozen om het laatste half uur alles uit te pakket en de boel in te smeren met een bbq saus. Dit vond ik vorige keer geen toevoeging hebben en de saus kan makkelijj worden toegevoegd tijdens het pullen.

Na 12 uur kon het vlees met 92 graden tegelijk van de bbq.

Ondertussen een Kansas City bbqsaus gemaakt en 13 uur later tijd om te pullen.



Dat wordt vast smullen

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk


Ridevi71

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 2.804
  • Rick
Re: Pulled beef/pork
« Reactie #1 Gepost op: 11 november 2019, 21:44 »
Ben erg benieuwd naar het verschil in smaak tussen de Pork en de Beef.
Ziet er goed uit hoor
Being a vegetarian is a big missed steak

Bramster

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 119
Re: Pulled beef/pork
« Reactie #2 Gepost op: 12 november 2019, 09:09 »
Citaat
De kamado naar 107 graden gebracht, wat appelhout en beukenhout er bij (noem mij gek, maar ik merk totaal geen verschil in soorten rookhout, dus pak gewoon wat ik heb).
  =))

Maar merk je het ook niet in heftigheid? Hickory is toch echt een stuk heftiger dan appel bijvoorbeeld.
De pulled pork en pulled beef zien er in ieder geval zeer smakelijk uit! Dat zal genieten zijn geweest.

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.855
  • Primomaan
Re: Pulled beef/pork
« Reactie #3 Gepost op: 12 november 2019, 10:00 »
Mooie sessie Remco, ziet er erg goed uit.
Gefeliciteerd, en welkom bij de Big Three
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale BrĂ¼cke.
(Till Lindemann)

picosuma

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.320
Re: Pulled beef/pork
« Reactie #4 Gepost op: 12 november 2019, 13:21 »
Dat ziet er lekker uit mooi gemaakt
Grill Guru Elite,Barbecook, WGA, One minute lighter,Fantast, maverick 733

Bbqcount 2019:
Steven & piet count:

Barbeknoei

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 240
Re: Pulled beef/pork
« Reactie #5 Gepost op: 12 november 2019, 13:36 »
Citaat
De kamado naar 107 graden gebracht, wat appelhout en beukenhout er bij (noem mij gek, maar ik merk totaal geen verschil in soorten rookhout, dus pak gewoon wat ik heb).
  =))

Maar merk je het ook niet in heftigheid? Hickory is toch echt een stuk heftiger dan appel bijvoorbeeld.
De pulled pork en pulled beef zien er in ieder geval zeer smakelijk uit! Dat zal genieten zijn geweest.
Ik vind van niet, maar misschien moet ik eens 2x precies hetzelfde maken en dan vergelijken.
Zalm gerookt met hicory is idd wel anders...

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk


Barbeknoei

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 240
Re: Pulled beef/pork
« Reactie #6 Gepost op: 12 november 2019, 13:37 »
Mooie sessie Remco, ziet er erg goed uit.
Gefeliciteerd, en welkom bij de Big Three
Eindelijk..... Had het al eerder gemaakt, maar geen foto's is niet gebeurd...

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk


SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.444
Re: Pulled beef/pork
« Reactie #7 Gepost op: 12 november 2019, 22:18 »
Lekker hoor, gratz met knorrie!
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

KamadoNovice

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 627
Re: Pulled beef/pork
« Reactie #8 Gepost op: 13 november 2019, 17:55 »
Hoe laat is die verjaardag? :D Lekkere run, leuk ook 2 soorten te presenteren aan je gasten
"Good food. Good friends. Good spirits."

BensBQ

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.631
  • Simplicity is an Art
    • BensBQ
Re: Pulled beef/pork
« Reactie #9 Gepost op: 14 november 2019, 07:55 »
lekker :)

Bram

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.501
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: Pulled beef/pork
« Reactie #10 Gepost op: 14 november 2019, 11:01 »
Goed bezig Broer. Die KJ is een goede investering geweest. Je PP en PB zien er super uit.
Gefeliciteerd met je Knorrie.

We zullen samen de test eens doen. Maken we beide het zelfde gerecht. Alleen ieder een totaal ander soort hout. Iets voor oud en nieuw oid.
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

Het BBQ Genootschap

Re: Pulled beef/pork
« Reactie #10 Gepost op: 14 november 2019, 11:01 »