Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: Gerookte kip a la Ewald  (gelezen 301 keer)

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.601
Gerookte kip a la Ewald
« Gepost op: 08 november 2019, 19:15 »
Vandaag gerookte kip gemaakt op de WSM volgens de methode van Ewald.

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=21349.msg320388#msg320388

Vroeger gaarde ik de kip tot wel 75 C maar was hij wel wat droog. Ewald heeft uitgevogeld dat het helemaal niet nodig is. Als de kern een kwartiertje 63C of meer heeft is het veilig.

Dit gaan we voortaan dus op deze manier maken.








Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.601
Re: Gerookte kip a la Ewald
« Reactie #1 Gepost op: 08 november 2019, 19:17 »
Voor alle duidelijkheid, de foto’s staan er in omgekeerde volgorde op.
 Bug van Tapatalk .


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.408
Re: Gerookte kip a la Ewald
« Reactie #2 Gepost op: 09 november 2019, 00:33 »
Lekker hoor ;)
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.716
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Gerookte kip a la Ewald
« Reactie #3 Gepost op: 09 november 2019, 12:30 »
Voor alle duidelijkheid, de foto’s staan er in omgekeerde volgorde op.
 Bug van Tapatalk .

Best irritant, niet? Kun je bij tapatalk instellingen dit niet omdraaien door die standaardinstellingen oplopend te maken in plaats van aflopend?
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Bramster

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 86
Re: Gerookte kip a la Ewald
« Reactie #4 Gepost op: 09 november 2019, 14:25 »
Ziet er heerlijk uit! Merk je nu ook dat de kip een stuk minder droog is dan wanneer de kerntemperatuur 75 graden is?

NasQ

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.058
    • NasQ BBQ Youtube
Re: Gerookte kip a la Ewald
« Reactie #5 Gepost op: 09 november 2019, 19:43 »
Ziet er goed uit Frits!

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.601
Re: Gerookte kip a la Ewald
« Reactie #6 Gepost op: 09 november 2019, 21:49 »
@Sander, nu ik het weet doe ik het de volgende keer gewoon andersom aantikken. Vroeger kon je maar 1 foto tegelijk selecteren.

@Bramster, deze is echt veel sappiger.

Bram

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.459
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: Gerookte kip a la Ewald
« Reactie #7 Gepost op: 10 november 2019, 09:47 »
Lekker Frits. Dit moet ik ook nog eens gaan maken. Lijkt mee een leuk project.
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.601
Re: Gerookte kip a la Ewald
« Reactie #8 Gepost op: 10 november 2019, 09:49 »
@Bram, dit is zo makkelijk en ook zo lekker. Hoort eigenlijk bij het standaard repertoire. Ook handig om te leren je temperatuur onder controle te houden.

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.825
  • Primomaan
Re: Gerookte kip a la Ewald
« Reactie #9 Gepost op: 10 november 2019, 10:14 »
Ziet er heerlijk uit Frits.
Was toen op het internet aan het zoeken en kwam bij amazing ribs terecht waar een heel lang artikel over voedselveiligheid en kerntemperatuur vs tijd stond.
Hier ook nooit meer een andere bereidingswijze, zoveel malser/sappiger
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.408
Re: Gerookte kip a la Ewald
« Reactie #10 Gepost op: Gisteren om 09:28 »
Ziet er heerlijk uit Frits.
Was toen op het internet aan het zoeken en kwam bij amazing ribs terecht waar een heel lang artikel over voedselveiligheid en kerntemperatuur vs tijd stond.
Hier ook nooit meer een andere bereidingswijze, zoveel malser/sappiger
Die kerel is ook de bom qua informatie, zijn boek vind ik eveneens geweldig ;) De temperaturen en tijden die hij aangeeft gebruik ik ook altijd als richtlijn. Geen idee of wij in de Nederlandse voedselveiligheid wetgeving ook zo iets hebben / kunnen fabriceren?

Back on topic; de gerookte kipfilet meteen even op de todo gezet voor deze maand
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

Het BBQ Genootschap

Re: Gerookte kip a la Ewald
« Reactie #10 Gepost op: Gisteren om 09:28 »