BasBQ
Beef en Steak

Low and slow stracotto

 
 
 
 

picosuma

Gerijpt
Berichten
2.708
Vandaag een recept nagemaakt van

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=15836.0

Gisteravond het vlees al gesneden bloem zout peper ui en knoflook er al bij in een ziplock zal gedaan .

Ingredi?nten


1 kilo doorregen rundvlees
2 eetlepels Bloem
6 tenen knoflook gesnipperd
2 eetlepels paprikapoeder
zout
peper
200 gram spekplakjes . Pancetta is Italiaans spek maar ontbijtspek gaat ook prima
500 ml tomatenblokjes of stukjes
verse tijm (3/4 takjes)
4 blaadjes laurier verse heb ik gebruikt
6 a 8 uien gesnipperd
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
2 (winter) wortelen in stukjes gesneden
4 stengels bleekselderij geschild en in stukjes
2 rode paprika's in stukjes
10-12 sjalotten in grote stukken

De bodem van de DO bedekken met ontbijtspek had er ook wat bacon van mijzelf bij gedaan. Daar het vlees bovenop daar weer de oregano,basilicum,tijm,laurier en de tomatenblokjes.
Nu de Do op de joystick een uur later rode wijn erbij ongeveer een halve liter.
Uur later de wortels en bleekselderij na ongeveer 2,5 uur de sjalotten toegevoegd.
Daarna de paprika er nog in .
En nog even laten sudderen.
Was het lekker heerlijk alleen een beetje pittig had pittige paprikapoeder gebruikt inplaats van zoete
Hadden er spaghetti erbij.
Had het om 12 erop gezet en rond 18.00 was het klaar.
Maar foto?s zeggen meer.
54a1ce71284735ccf27d1d93ed6ab920.jpg
ab43144cd0db9e3162cb7fffb700bfa1.jpg
0c6bd99111738a6b2e027f62b9c627c0.jpg
d665809f1eadfc5044fa7d71108b615b.jpg
b2fe09c3bd69eb11404f73db736fdf0d.jpg
8b05d14fc4bb149b08e1d1b5b7dc98e4.jpg
ae69e38f273ddc7442e40e421957b0cb.jpg
1c4a9bd4207e94b6cafe9da80ca13e49.jpg
f2d9edce80641c9d98092ea227d7519d.jpg
 
Ziet er top uit! Lust ik wel

( "Nu de Do op de joystick...." Heerlijk die autocorrectie )
 
Wat smullen we weer, lekker ;)
 
Wat een feestje! Ik had graag geproefd en beetje bite is prima ;)
 
Mooi. Voor herhaling vatbaar?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Welk formaat DO is dit eigenlijk?
 
Dit is zeker voor herhaling vatbaar
Heb vanavond de rest opgegeten met een spruiten spies en aardappelpuree
e198cc938a9a233815ad5e53abb5c2a2.jpg


De grootte van de Do is volgens mij een 3,5 liter.
 
Top, dankjewel!
 
Mooie pot eten zeg. Ziet er super uit.
 
Ik zit er ook al een tijdje aan te denken (doe te veel en nog veel meer plannen en idee?n) om een gietijzeren pan op de Q te zetten en dan ook rolhout toe te voegen, heeft iemand hier ervaring mee qua smaak?


Weber GBS 57
Rookton Albatros
 
Smokeye zei:
Ik zit er ook al een tijdje aan te denken (doe te veel en nog veel meer plannen en idee?n) om een gietijzeren pan op de Q te zetten en dan ook rolhout toe te voegen, heeft iemand hier ervaring mee qua smaak?


Weber GBS 57
Rookton Albatros

Deksel open laten tijdens inkoken. Komt er zeker rooksmaak aan.
Ik rook het vlees vaak low en slow voordat het vlees de pan in gaat. Dit doe ik ipv aanbraden. En de rooksmaak proef je zeker terug.
 
Smokeye zei:
Ik zit er ook al een tijdje aan te denken (doe te veel en nog veel meer plannen en idee?n) om een gietijzeren pan op de Q te zetten en dan ook rolhout toe te voegen, heeft iemand hier ervaring mee qua smaak?


Weber GBS 57
Rookton Albatros
Ik doe niet anders: DO op de GE, deksel NIET plaatsen, houtsnippers toevoegen, steeds weer, maar kan niet zeggen dat het iets toevoegd.
Ik blijf het keer op keer doen, gewoon voor de beleving.

Verstuurd vanaf mijn SM-T580 met Tapatalk

 
Raynbow6 zei:
Smokeye zei:
Ik zit er ook al een tijdje aan te denken (doe te veel en nog veel meer plannen en idee?n) om een gietijzeren pan op de Q te zetten en dan ook rolhout toe te voegen, heeft iemand hier ervaring mee qua smaak?


Weber GBS 57
Rookton Albatros/quote]Ik doe niet anders: DO op de GE, deksel NIET plaatsen, houtsnippers toevoegen, steeds weer, maar kan niet zeggen dat het iets toevoegd.
Ik blijf het keer op keer doen, gewoon voor de beleving.

Verstuurd vanaf mijn SM-T580 met Tapatalk

Da's vreemd, wij proeven het echt wel  :-/
Welk soort rookhout en hoeveel gebruik je dan en hoe lang rook je ongeveer?
 
Rooksmaak toevoegen aan het gerecht in de DO doe ik ook op die manier inderdaad. Dekseltje van de DO eraf, chunks bij de kooltjes en zo nu en dan een keer door de DO roeren. Gaat hardstikke mooi ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan