Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: Low and slow stracotto  (gelezen 464 keer)

picosuma

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.292
Low and slow stracotto
« Gepost op: 03 november 2019, 19:05 »
Vandaag een recept nagemaakt van

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=15836.0

Gisteravond het vlees al gesneden bloem zout peper ui en knoflook er al bij in een ziplock zal gedaan .

Ingrediënten


1 kilo doorregen rundvlees
2 eetlepels Bloem
6 tenen knoflook gesnipperd
2 eetlepels paprikapoeder
zout
peper
200 gram spekplakjes . Pancetta is Italiaans spek maar ontbijtspek gaat ook prima
500 ml tomatenblokjes of stukjes
verse tijm (3/4 takjes)
4 blaadjes laurier verse heb ik gebruikt
6 a 8 uien gesnipperd
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
2 (winter) wortelen in stukjes gesneden
4 stengels bleekselderij geschild en in stukjes
2 rode paprika's in stukjes
10-12 sjalotten in grote stukken

De bodem van de DO bedekken met ontbijtspek had er ook wat bacon van mijzelf bij gedaan. Daar het vlees bovenop daar weer de oregano,basilicum,tijm,laurier en de tomatenblokjes.
Nu de Do op de joystick een uur later rode wijn erbij ongeveer een halve liter.
Uur later de wortels en bleekselderij na ongeveer 2,5 uur de sjalotten toegevoegd.
Daarna de paprika er nog in .
En nog even laten sudderen.
Was het lekker heerlijk alleen een beetje pittig had pittige paprikapoeder gebruikt inplaats van zoete
Hadden er spaghetti erbij.
Had het om 12 erop gezet en rond 18.00 was het klaar.
Maar foto’s zeggen meer.
Grill Guru Elite,Barbecook, WGA, One minute lighter,Fantast, maverick 733

Bbqcount 2019:
Steven & piet count:

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.408
Re: Low and slow stracotto
« Reactie #1 Gepost op: 03 november 2019, 23:00 »
Ziet er top uit! Lust ik wel

( "Nu de Do op de joystick...." Heerlijk die autocorrectie )
« Laatst bewerkt op: 03 november 2019, 23:04 door SilverFox »
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.858
Re: Low and slow stracotto
« Reactie #2 Gepost op: 04 november 2019, 07:49 »
Wat smullen we weer, lekker ;)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Bramster

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 86
Re: Low and slow stracotto
« Reactie #3 Gepost op: 04 november 2019, 08:51 »
Wat een feestje! Ik had graag geproefd en beetje bite is prima ;)

paulus1972

  • Kooltjesharker
  • Berichten: 166
  • Keep it smoking hot
Re: Low and slow stracotto
« Reactie #4 Gepost op: 04 november 2019, 16:22 »
Mooi. Voor herhaling vatbaar?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Saffire kamado - voor de kampeervakanties een WGA - DO voor de leuk en nu dus een JOY

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.408
Re: Low and slow stracotto
« Reactie #5 Gepost op: 04 november 2019, 17:15 »
Welk formaat DO is dit eigenlijk?
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

picosuma

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.292
Re: Low and slow stracotto
« Reactie #6 Gepost op: 04 november 2019, 19:04 »
Dit is zeker voor herhaling vatbaar
Heb vanavond de rest opgegeten met een spruiten spies en aardappelpuree


De grootte van de Do is volgens mij een 3,5 liter.
Grill Guru Elite,Barbecook, WGA, One minute lighter,Fantast, maverick 733

Bbqcount 2019:
Steven & piet count:

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.408
Re: Low and slow stracotto
« Reactie #7 Gepost op: 04 november 2019, 22:09 »
Top, dankjewel!
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

Bram

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.459
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: Low and slow stracotto
« Reactie #8 Gepost op: 06 november 2019, 13:05 »
Mooie pot eten zeg. Ziet er super uit.
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

MarcelM

  • Sprokkelaar
  • Berichten: 40
Re: Low and slow stracotto
« Reactie #9 Gepost op: 06 november 2019, 21:52 »
Dat ziet er heel goed uit


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Smokeye

  • Vuurmaker
  • Berichten: 88
Re: Low and slow stracotto
« Reactie #10 Gepost op: 10 november 2019, 08:41 »
Ik zit er ook al een tijdje aan te denken (doe te veel en nog veel meer plannen en ideeën) om een gietijzeren pan op de Q te zetten en dan ook rolhout toe te voegen, heeft iemand hier ervaring mee qua smaak?


Weber GBS 57
Rookton Albatros

Bram

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.459
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: Low and slow stracotto
« Reactie #11 Gepost op: 10 november 2019, 09:36 »
Ik zit er ook al een tijdje aan te denken (doe te veel en nog veel meer plannen en ideeën) om een gietijzeren pan op de Q te zetten en dan ook rolhout toe te voegen, heeft iemand hier ervaring mee qua smaak?


Weber GBS 57
Rookton Albatros

Deksel open laten tijdens inkoken. Komt er zeker rooksmaak aan.
Ik rook het vlees vaak low en slow voordat het vlees de pan in gaat. Dit doe ik ipv aanbraden. En de rooksmaak proef je zeker terug.
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

Raynbow6

  • Kooltjesharker
  • Berichten: 144
Re: Low and slow stracotto
« Reactie #12 Gepost op: 10 november 2019, 23:52 »
Ik zit er ook al een tijdje aan te denken (doe te veel en nog veel meer plannen en ideeën) om een gietijzeren pan op de Q te zetten en dan ook rolhout toe te voegen, heeft iemand hier ervaring mee qua smaak?


Weber GBS 57
Rookton Albatros
Ik doe niet anders: DO op de GE, deksel NIET plaatsen, houtsnippers toevoegen, steeds weer, maar kan niet zeggen dat het iets toevoegd.
Ik blijf het keer op keer doen, gewoon voor de beleving.

Verstuurd vanaf mijn SM-T580 met Tapatalk

WGA, WOTO57, WSM37

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.858
Re: Low and slow stracotto
« Reactie #13 Gepost op: Gisteren om 07:17 »
Ik zit er ook al een tijdje aan te denken (doe te veel en nog veel meer plannen en ideeën) om een gietijzeren pan op de Q te zetten en dan ook rolhout toe te voegen, heeft iemand hier ervaring mee qua smaak?


Weber GBS 57
Rookton Albatros/quote]Ik doe niet anders: DO op de GE, deksel NIET plaatsen, houtsnippers toevoegen, steeds weer, maar kan niet zeggen dat het iets toevoegd.
Ik blijf het keer op keer doen, gewoon voor de beleving.

Verstuurd vanaf mijn SM-T580 met Tapatalk

Da's vreemd, wij proeven het echt wel  :-/
Welk soort rookhout en hoeveel gebruik je dan en hoe lang rook je ongeveer?
« Laatst bewerkt op: Gisteren om 13:06 door Hans »
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.408
Re: Low and slow stracotto
« Reactie #14 Gepost op: Gisteren om 09:23 »
Rooksmaak toevoegen aan het gerecht in de DO doe ik ook op die manier inderdaad. Dekseltje van de DO eraf, chunks bij de kooltjes en zo nu en dan een keer door de DO roeren. Gaat hardstikke mooi ;)
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

Het BBQ Genootschap

Re: Low and slow stracotto
« Reactie #14 Gepost op: Gisteren om 09:23 »