Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: Mijn eerste bacon!  (gelezen 581 keer)

wijmaar

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 109
Mijn eerste bacon!
« Gepost op: 20 oktober 2019, 22:23 »
Nadat ik gisteren 25kg Suprasel (geef vooral een gil als je nog wat nodig hebt in omg Utrecht) had aangesleept kon het feest beginnen!



Stuk Sherwood buikspek z/z besteld bij Beefensteak:





Stuk gewogen op 1744g en ingewreven met een mix van 43,6g colorozo en 26,1g suiker. Vervolgens verpakt in een vacuümzak. Omdat ik heb begrepen dat botulisme beter groeit in zuurstofarme omgevingen de zak niet helemaal vacuüm getrokken.



Vandaag bij de eerste keer draaien was er al een mooie hoeveelheid vocht vrijgekomen.

Zal dit topic de komende tijd bijwerken met de vorderingen.

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk


Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.858
Re: Mijn eerste bacon!
« Reactie #1 Gepost op: 21 oktober 2019, 07:12 »
Goed begin is het halve werk zegt men.
veel plezier met de bacon. ;)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Bart1978

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 300
  • Echte barbecue-ers doen het buiten
Re: Mijn eerste bacon!
« Reactie #2 Gepost op: 21 oktober 2019, 07:29 »
Als het bevalt heb je genoeg zout om het nog een keer te maken! Goed bezig.

Verstuurd vanaf mijn Nokia 7.1 met Tapatalk

Tepro Biloxi smoker
UDS 2x
Grill bucket

wijmaar

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 109
Re: Mijn eerste bacon!
« Reactie #3 Gepost op: 23 oktober 2019, 18:02 »


Inmiddels al weer een paar dagen onderweg! Begint al een mooie hoeveelheid vocht te ontstaan, en begint all lekker stevig te voelen. Nog andere zaken om op te letten?

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk


wijmaar

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 109
Re: Mijn eerste bacon!
« Reactie #4 Gepost op: 25 oktober 2019, 20:23 »
Dubbel, mag weg

wijmaar

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 109
Re: Mijn eerste bacon!
« Reactie #5 Gepost op: 25 oktober 2019, 20:23 »
Vandaag vielen deze plekjes op de vetkant mij ineens op, geen idee of ze er al eerder waren. Lijken mij gewoon stukjes waar ze met uitsnijden tot op het vlees gegaan zijn. Wat jullie?



Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk


chckstrk

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 493
Re: Mijn eerste bacon!
« Reactie #6 Gepost op: 26 oktober 2019, 08:04 »
Vandaag vielen deze plekjes op de vetkant mij ineens op, geen idee of ze er al eerder waren. Lijken mij gewoon stukjes waar ze met uitsnijden tot op het vlees gegaan zijn. Wat jullie?

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk

Ja daar lijkt het wel op. Ff checken als het uit de zak is, maar ik kan niets anders bedenken.


Sent from my iPhone using Tapatalk

wijmaar

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 109
Re: Mijn eerste bacon!
« Reactie #7 Gepost op: 26 oktober 2019, 18:12 »
Ja daar lijkt het wel op. Ff checken als het uit de zak is, maar ik kan niets anders bedenken.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ik spoelde net de pekel eraf, en de plekjes waren al weg voor ik het doorhad. Het zat blijkbaar heel los... Zou het misschien iets van pekel geweest zijn die een beetje gelei is geworden? Het viel namelijk ook op dat de vetkant best zacht geworden is. Alles ruikt heel normaal en het pekelvocht zag er helder roze uit.

Wat denken jullie ervan? Morgen gewoon klaarmaken?

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
« Laatst bewerkt op: 26 oktober 2019, 18:54 door wijmaar »

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.408
Re: Mijn eerste bacon!
« Reactie #8 Gepost op: 26 oktober 2019, 20:54 »
Neem aan van wel, de beschrijvingen en fotos zorgen niet voor waarschuwingsvlaggetjes. Hoe laat morgen?
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

chckstrk

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 493
Re: Mijn eerste bacon!
« Reactie #9 Gepost op: 26 oktober 2019, 22:34 »
Tuulk, klinkt niet alsof het misse boel is.


Sent from my iPhone using Tapatalk

wijmaar

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 109
Re: Mijn eerste bacon!
« Reactie #10 Gepost op: 27 oktober 2019, 14:06 »
Hij ligt in de rook!




Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
« Laatst bewerkt op: 27 oktober 2019, 14:12 door wijmaar »

wijmaar

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 109
Re: Mijn eerste bacon!
« Reactie #11 Gepost op: 27 oktober 2019, 14:59 »
Gaat lekker! Ruikt heerlijk!



Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk


wijmaar

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 109
Re: Mijn eerste bacon!
« Reactie #12 Gepost op: 27 oktober 2019, 15:52 »
Inmiddels twee uurtjes onderweg, en nog 15 graden te gaan:



De heater meter en UDS doen hun werk weer fantastisch :)

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk


wijmaar

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 109
Re: Mijn eerste bacon!
« Reactie #13 Gepost op: 27 oktober 2019, 17:23 »
Het is een beetje een stuk buikspek met brisket ambities. Temp hangt al een tijdje rond de 60:



Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk


wijmaar

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 109
Re: Mijn eerste bacon!
« Reactie #14 Gepost op: 27 oktober 2019, 20:08 »
En hij is af! Nu even afkoelen, en dan zo de koeling in. De bacon heeft er uiteindelijk ca. 5uur!? over gedaan om de 70 graden te halen. Lijkt wel echt heel lang als ik de andere recepten lees, wat zijn jullie ervaringen? Dank aan @noskos voor het recept en aan de anderen voor de hulp rondom de mysterieuze roze stipjes xD.



Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk


Het BBQ Genootschap

Re: Mijn eerste bacon!
« Reactie #14 Gepost op: 27 oktober 2019, 20:08 »