Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: Eerste keer koud gerookte zalm  (gelezen 655 keer)

Markv

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 169
  • Een week geen BBQ, is als een week niet geleefd ;)
Re: Eerste keer koud gerookte zalm
« Reactie #30 Gepost op: 09 oktober 2019, 23:13 »
Heerlijk koud gerookte zalm! Je brengt me op idee├źn.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Weber One Touch Classic 57 inch, Weber Go Anywhere!!, WSM 37

Marcel

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 458
Re: Eerste keer koud gerookte zalm
« Reactie #31 Gepost op: 11 oktober 2019, 09:29 »
Mooie rapportage. Ziet er lekker uit. De post voorbij zien komen maar verder niet gevolgd helaas daar had ik de afgelopen dagen iets aan gehad omdat ik ook zalm koud heb gerookt.

Een hele zalm zeide, "kuis" ik zelf altijd van de resterende zalm snippers maar ik spiesjes om te grillen of voor in een warme pasta met spinazie. Hierdoor houd ik flinke handzame moten over. Die ik voor 4 personen kan gebruiken.

Deze moten kwam ik in de vriezer tegen, eerder deze week. Waarop ik heb besloten deze ook te roken.

Ik heb voor het roken een indirecte setup gemaakt tussen de rook en de Zalm. De rook gaat nu buiten langs de wand en deksel van de Kamado naar de zalm om zo de scherpe kantjes beter te verdelen.

Heb je eea ingevroren of heb je de gevacumeerde zalm gewoon in de koelkast?
« Laatst bewerkt op: 11 oktober 2019, 09:36 door Marcel »
"The Basterd" | Urban Large 2019
KCBS Member | KCBS CBJ

Het BBQ Genootschap

Re: Eerste keer koud gerookte zalm
« Reactie #31 Gepost op: 11 oktober 2019, 09:29 »