Auteur Topic: Kip: Gerookte kip  (gelezen 29067 keer)

maurice70xx

  • Gast
Re: Gerookte kip
« Reactie #15 Gepost op: 22 augustus 2011, 23:12 »
Hahahaha, ik geef t op ook:-)

henkk

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 308
  • Hengelo
Re: Gerookte kip
« Reactie #16 Gepost op: 23 augustus 2011, 18:34 »
Dat gel...l over dat water en ijs :'(

Maar wordt je kip files niet droog?
 
Wc 47 /
ProQ Frontier
OTP Gourmet 57
WGA

noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.320
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Gerookte kip
« Reactie #17 Gepost op: 23 augustus 2011, 19:15 »
Dat is nou juist waarvoor je de pekel gebruikt, de cellen in de kip zoeken een natuurlijk evenwicht met het zoute water er omheen, en door een proces dat osmose heet zullen de celwanden open gaan en de pekel binnenlaten. Hierdoor wordt je kip dus sappiger en droogt minder snel uit.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

maurice70xx

  • Gast
Re: Gerookte kip
« Reactie #18 Gepost op: 23 augustus 2011, 19:18 »
Staat ook in het boek van steve raichlen.

henkk

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 308
  • Hengelo
Re: Gerookte kip
« Reactie #19 Gepost op: 23 augustus 2011, 19:43 »
Staat ook in het boek van steve raichlen.

Maar die is zo dik  ;D en ik heb er twee dus bijna 1000 pagina,s door lezen :P :P :P
Wc 47 /
ProQ Frontier
OTP Gourmet 57
WGA

henkk

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 308
  • Hengelo
Re: Gerookte kip
« Reactie #20 Gepost op: 23 augustus 2011, 19:44 »
Dat is nou juist waarvoor je de pekel gebruikt, de cellen in de kip zoeken een natuurlijk evenwicht met het zoute water er omheen, en door een proces dat osmose heet zullen de celwanden open gaan en de pekel binnenlaten. Hierdoor wordt je kip dus sappiger en droogt minder snel uit.

ja tuurlijk stom van me heb het laatst nog gedaan met die kalkoen
Wc 47 /
ProQ Frontier
OTP Gourmet 57
WGA

maurice70xx

  • Gast
Re: Gerookte kip
« Reactie #21 Gepost op: 23 augustus 2011, 20:48 »
Zijn toch echt wel handigheidjes die een hoop mesne niet 1 2 3 weten, dus is het fijn dat er mensen zoals Steve Raichlen zijn, of onze Dennis natuurlijk, maar die zal het wel weer van Steve hebben;-)

noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.320
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Gerookte kip
« Reactie #22 Gepost op: 24 augustus 2011, 00:32 »
Toevallig niet van Raichlen ;-) Heb een heleboel niet van Raichlen...
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

Jinta

  • Gast
Re: Gerookte kip
« Reactie #23 Gepost op: 24 augustus 2011, 20:20 »
Ik ga hem ook een keer maken, sla hem op.
Ben gek op gerookte kip!
bedankt voor het recept  :)

noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.320
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Gerookte kip
« Reactie #24 Gepost op: 24 augustus 2011, 22:50 »
Doe dan ook wat zoetigheid in je brine om een beetje het scherpe kantje van het zout er af te halen, daar had ik het van de week nog met Frits over. Beetje honing, bruine basterd o.i.d.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

theun2969

  • Kooltjesharker
  • Berichten: 147
Re: Gerookte kip
« Reactie #25 Gepost op: 13 september 2011, 00:42 »
uhhhh, waar het draadje over Frits zijn kip gebleven Mods?... gel*l over twee druppels water, of waren het er nou vier?

Nou ja, anyway, in ieder geval, lekker gerookte kipfilet Frits!!

Nu we het draadje toch aan bagger helpen: Dat we een bagger zomer hebben was mij niet ontgaan maar sneeuw hebben we hier in het hoge noorden nog niet!?!!
Groeten Theun

Frank54

  • Kooltjesharker
  • Berichten: 209
Re: Gerookte kip
« Reactie #26 Gepost op: 02 november 2011, 22:03 »
ik heb nu 6 filee's in de brine van Frits liggen ( aangevuld met wat ketjap, pepertjes en knoflook ) .
thijm en rozemarijn zijn vers uit de tuin dus er iets meer van gebruikt.
morgen in de WSM, pics volgen in een ander topic
WSM47 ( remote Stoker controlled ), OTP47, WGA, SJ, mini UDS, Barbcook gas

henkk

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 308
  • Hengelo
Re: Gerookte kip
« Reactie #27 Gepost op: 03 december 2011, 16:16 »
er liggen weer 7 stukkies in de pekel en worden morgen gerookt  ::)
Wc 47 /
ProQ Frontier
OTP Gourmet 57
WGA

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.541
Re: Gerookte kip
« Reactie #28 Gepost op: 03 december 2011, 16:28 »
Lekker Henk, ik doe er tegenwoordig wat suiker bij. Dat vind ik wat lekkerder.

henkk

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 308
  • Hengelo
Re: Gerookte kip
« Reactie #29 Gepost op: 03 december 2011, 17:16 »
daar zitten weer koolhydraten in frits en das niet goed voor onze vetmassa :D ;D
Wc 47 /
ProQ Frontier
OTP Gourmet 57
WGA