Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: Boston Butt van 3kg in tweeën snijden?  (gelezen 252 keer)

Hies

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 41
Boston Butt van 3kg in tweeën snijden?
« Gepost op: 13 september 2019, 18:38 »
Goedenavond allemaal!

Ik heb een Boston Butt van 3kg in de koelkast liggen om te ontdooien. Zondag gaat ie op de Weber om een voorraadje pulled pork aan te leggen.

Nu overweeg ik om deze Butt in tweeën te snijden om zodoende meer oppervlak te creëren voor bark en rook.

Vroeg me af of dat een goed idee is, of dat ik hem beter in een stuk kan laten.

Benieuwd naar jullie reacties!

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.743
Re: Boston Butt van 3kg in tweeën snijden?
« Reactie #1 Gepost op: 13 september 2019, 19:15 »
Ik zou het zelf niet doen een wat zwaarder stuk vlees L&S garen gaat volgens mij prettiger rustiger gelijk matiger waardoor de processen tijdens het grillen beter tot z'n recht kunnen komen wat uiteindelijk toch een lekkerder stuk vlees zal geven, maar da's zomaar een gedachte.  ;)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Liefhebber 023

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 138
  • if you can't stand the heat get out of the kitchen
Re: Boston Butt van 3kg in tweeën snijden?
« Reactie #2 Gepost op: 14 september 2019, 10:11 »
Ik zou het ook niet in 2 stukken snijden.

Verstuurd vanaf mijn mobiele telefoon met Tapatalk. Handige app wel, zeker voor het plaatsen van foto's

Weber One touch 47cm, Weber smokey mountain 47cm, Weber Go anywhere, Campingaz Adelaide 4 Premium Deluxe, QMaster-Senior, The Bastard large 2019

Friday is my second favorite F word. My first is FOOD.
Definitely FOOD.
Liefhebber van het carnivoorgasme.

Ridevi71

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.698
  • Rick
Re: Boston Butt van 3kg in tweeën snijden?
« Reactie #3 Gepost op: 14 september 2019, 10:12 »
Ik zou het ook niet doen. Lekker lang laten garen wordt het super mals van. Dat extra oppervlakte zorgt ook voor meer uitdroging.
Being a vegetarian is a big missed steak

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.568
Re: Boston Butt van 3kg in tweeën snijden?
« Reactie #4 Gepost op: 14 september 2019, 11:01 »
Nee ik zou het ook niet doen.

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.742
  • Primomaan
Re: Boston Butt van 3kg in tweeën snijden?
« Reactie #5 Gepost op: 14 september 2019, 15:34 »
Nou, het antwoord is unaniem :D ;)
En verplaatst naar de rookkamer
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Hies

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 41
Re: Boston Butt van 3kg in tweeën snijden?
« Reactie #6 Gepost op: 14 september 2019, 19:26 »
Hahah dankjewel allemaal! Hij gaatver morgen in 1 stuk op!

Eddeped

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 753
Re: Boston Butt van 3kg in tweeën snijden?
« Reactie #7 Gepost op: Gisteren om 11:10 »
Ik snij mijn procureur van 2,5 kg altijd door de midden. Heb je ook meer bark ;)
Nooit gemerkt dat hij droger is als dat je het uit 1 stuk doet. En tijd is korter. Meestal klaar binnen 7uur.
OTP47; WSM47; WGA
On a Quest for the perfect rib

Hies

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 41
Re: Boston Butt van 3kg in tweeën snijden?
« Reactie #8 Gepost op: Gisteren om 11:19 »
Ik heb hem in 1x gedaan. Heb er in totaal 14 zakjes van 150gr aan over gehouden.

Denk wel dat ik volgende keer weer procureur neem. Is toch een iets vetter stuk volgens mij.

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.743
Re: Boston Butt van 3kg in tweeën snijden?
« Reactie #9 Gepost op: Gisteren om 11:29 »
Ziet er lekker uit, kan je er weer even tegen. ;)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Het BBQ Genootschap

Re: Boston Butt van 3kg in tweeën snijden?
« Reactie #9 Gepost op: Gisteren om 11:29 »