Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: wat doe ik Dik/Dun steen/staal,rond vierkant, Gietijzer & geisoleerd ? HELP !!  (gelezen 161 keer)

vso

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 12
ik zit al een tijdje te denken aan een nieuwe Q combo van kolen & pellets(rook)

Het liefst bouw ik er zelf 1  (althans als iemand het maakt voor weinig ben ik ook te porren ;) )
  • zal ik voor 3 a 4mm rvs gaan of juist voor (corten)staal ?
  • gebruik ik vuurvaste stenen :?
  • kan ik met vermulicliet plaat en 10cm dik zorgen dat het aanraakbaar blijft na een lange sessie (12/24 uur ???)
  • 1,2 of 3 kamers :? bv 1 voor vuur, 1 voor "het werk"  en 1 voor "rook"
  • waar plaats je het rookkanaal ? boven, zijkant hoog, zijkant midden zijkant laag?
  • vet opvang "binnen" of buiten ?
  • temperatuur meters (hoeveel?)
  • meerder roosters ?
  • roterende spies(zen)
  • slim brandstof "vul" systeem bv zwaarte kracht gevoerd, of pellets
De eitjes ben ik niet zo gecharmeerd van, heeft niks met prijs ofzo te maken maar ik heb liever een deur, vast rookkanaal enzo.

Maar goed ik hoor liever je mening over jou reden van iets goeds/slechts van de bouw van je Q
zelf houd ik wel van "opties" hoe meer hoe beter..

Pellets vind ik bv lekker/leuk maar ik mis wel een beetje het rookloze (lage) temperatuur ..en/of juist de hoge temperatuur

Marcel

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 424
Volgens mij stel je te veel vragen in een keer. (Vet zou ik buiten opvangen. Staal zou ik dikte 6mm gebruiken)

Verder is het geheel aan jou wat je wil kunnen met je BBQ. Het zou zonde zijn als je er geen heel varken op kan maken als je dat ook zou willen.

Veel succes in ieder geval en ben benieuwd naar de voortgang.
"The Basterd" | Urban Large 2019
KCBS Member | KCBS CBJ

Het BBQ Genootschap