BasBQ
Beef en Steak

Ommer Bissingh

 
 

XJRBear

Kooltjesharker
Berichten
228
Afgelopen woensdag is de Ommer Bissingh BBQ weer geweest. Een prachtige dag en weer mooie gerechten gemaakt. 7 deelnemers 4 hobby teams en 3 wedstrijd teams.

Als eerste natuurlijk ons eigen stekkie
91a8313451a2b06325a38f041a774b67.jpg


Hier onder wat van de andere deelnemers waaronder Het Dutch BBQ Team, Open Flavour en Camiel van Wijk van Rookoven.com
9bc6d85a2ffd41eb265c3e22080400eb.jpg


47b25e65a01d40e2541bbd796881e7fd.jpg


c0592c4b1f881353cf31607f1aa6bf33.jpg


b06686dc17792633f276ba32567cb728.jpg


Wat hebben we gekregen en wat hebben we er van gemaakt?

1. Knorhaan
2. Bataat
3. Kwartel
4. Kalfsnek

De knorhaan gegaard in een zoutkorst. Geserveerd op een bedje van geroosterde groente en met een mooie tomaten antiboise.
1860cd1fc4c830c298ad523f57025de3.jpg


2110ef55370262cf35b19d2d7d4fe234.jpg


0464428d2f64f5f9d99290f90c648698.jpg


Daarna kwam de bataat. Een product waar veel harten sneller van gaan kloppen. Behalve de mijne. Ik vind het maar niets.
De bedoeling was een pommes tsarin maar iets anders uitgevoerd. Het moest Vega dus geen kaviaar erbij.

62f1e17cb0ef504acd7c53334cc1da80.jpg


e5cd717afbad4595f94204a127092697.jpg


Kwartel, deze hebben op het karkas uitgebeend. Gevuld met een farge van kipgehakt, room, truffel en een eiwit.
Daarna omwikkeld met Parma ham en dit opgebonden.

b3258e63801687e77b34b38c7f7a9802.jpg


Als laatste de kalfsnek. Deze hebben we als eerste op de Que gedaan en deze op 180 naar 60/65 graden gebracht. Daarna in de koelbox laten rusten. Een gedeelte hebben we gebruikt voor een shepperds pie. De rest aan stuk op hoge temperatuur even een korst aan gegrilled en daarna in mooie plakken gesneden.
Geserveerd met een mooie Ardbeg.
55956ecab87a525095b4df1ace119541.jpg


Al met al een zeer geslaagde dag. En een (zeer verdiende) derde plek tussen de professionals.
De eerste plaats was voor Open Flavour, de tweede voor Camiel van Wijk, derde voor het B.A.D barbecue team. En de 4de plek voor de Nederlands kampioen. Het Dutch BBQ team.
Ons team met aanhang
5b2ffc0bd08d5159c35283cc2ed5e26b.jpg


Trotse Pitmaster
8807332cb6918935abb3178a10b17d02.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er heel gezellig en lekker uit allemaal. ;)
 
Ziet er gezellig uit!
 
Mooie gerechten open flavour is team Bretoniere met Renate,Jeannette ,Huuben Derk .
Maar mooi prima gedaan.
 
picosuma zei:
Mooie gerechten open flavour is team Bretoniere met Renate,Jeannette ,Huuben Derk .
Maar mooi prima gedaan.

Klopt




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Wij zijn ook geweest, voor de eerste keer een culinaire wedstrijd meegemaakt.
Erg leuke dag en mooie gerechten gezien
 
Ceriel zei:
Wij zijn ook geweest, voor de eerste keer een culinaire wedstrijd meegemaakt.
Erg leuke dag en mooie gerechten gezien

Niet meegedaan?
Hebben elkaar niet gesproken. Jammer.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dat zien er allemaal hoogstaande gerechten uit. Ik vind het knap wat die BBQ teams allemaal presteren op z'n wedstrijd. Top
Hopelijk heb ik in september tijd om in Dongen te gaan kijken. Wil het nu wel eens in het echt zien.
 
Bram zei:
Dat zien er allemaal hoogstaande gerechten uit. Ik vind het knap wat die BBQ teams allemaal presteren op z'n wedstrijd. Top
Hopelijk heb ik in september tijd om in Dongen te gaan kijken. Wil het nu wel eens in het echt zien.

Dank je wel. Vind alleen wel dat we de weg een beetje kwijt zijn. Moeten wat mij betreft meer focussen op het BBQ?en en minder op restaurant waardige gerechten neerzetten.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ligt aan het soort / type wedstrijd (niet goed of fout, gewoon anders)
Voor ieder wat wils zeg maar ;)
 
SilverFox zei:
Ligt aan het soort / type wedstrijd (niet goed of fout, gewoon anders)
Voor ieder wat wils zeg maar ;)
Focus op de BBQ smaak.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan