Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: St. Louis style ribs, met live heatermeter link  (gelezen 527 keer)

wijmaar

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 116
St. Louis style ribs, met live heatermeter link
« Gepost op: 17 augustus 2019, 13:00 »
Vandaag als eerste test voor m'n nieuwe UDS en Heatermeter + Microdamper een rack st. Louis style ribs (ja ik moet beide topics ook nog even afmaken, maar ribs gaan voor en tijd is schaars ).

Hier kan je de Heatermeter live volgen:

http://wijmaar.synology.me/luci

Ribs komen van beef en steak:





Lekker in de rub gezet:



Paar ecobrasa aangestoken met omgekeerde starter en blikje:



In de kolenmand en in de UDS:



De Heatermeter brengt de UDS as we speak op temperatuur, dan gaan zo de ribs erop met twee blokjes kersenhout.

Ribs liggen er op:



Inmiddels de ribs ingepakt, hadden een mooie bark en kleur van de rook :)



Twee uurtjes verder, weer uitgepakt:



Het eindresultaat:



« Laatst bewerkt op: 19 augustus 2019, 09:36 door wijmaar »

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.578
Re: St. Louis style ribs, met live heatermeter link
« Reactie #1 Gepost op: 17 augustus 2019, 13:49 »
Lekker bezig! Moeten we ook maar weer eens regelen hiero :)

Waarom begin je met zo weinig brandende kooltjes? Dan duurt het toch veel langer voordat je je temperatuur bereikt hebt?
(Ondanks dat de heatermeter dit uit handen neemt natuurlijk. Voordat ik zelf de controller aansluit, breng ik vaak de q al bijna op de gewenste temperatuur voordat ik de controller het laat overnemen.)
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

wijmaar

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 116
Re: St. Louis style ribs, met live heatermeter link
« Reactie #2 Gepost op: 17 augustus 2019, 13:57 »


Lekker bezig! Moeten we ook maar weer eens regelen hiero :)

Waarom begin je met zo weinig brandende kooltjes? Dan duurt het toch veel langer voordat je je temperatuur bereikt hebt?

Thanks! Ik begin Minion eigenlijk altijd met een een stuk of 12 hete briketten. Hoeveel jij? Hij was nu in een half uurtje op temp.

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk


Bram

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.664
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: St. Louis style ribs, met live heatermeter link
« Reactie #3 Gepost op: 17 augustus 2019, 14:30 »
Gaat lekker daar. Leuk die online grafiek.
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

picosuma

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.436
Re: St. Louis style ribs, met live heatermeter link
« Reactie #4 Gepost op: 17 augustus 2019, 16:51 »
Gaat zeker mooi en dir grafiek is ook leuk om te volgen
Grill Guru Elite,Barbecook, WGA, One minute lighter,Fantast, maverick 733

Bbqcount 2019:
Steven & piet count:

wijmaar

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 116
Re: St. Louis style ribs, met live heatermeter link
« Reactie #5 Gepost op: 17 augustus 2019, 16:56 »
Leuk! Gaaf dat het interessant is :). Net even een kinderziekte aan de deksel van de UDS moeten fixen, daardoor de temp nu even de hoogte in geschoten. Gaat al weer de goede kant op :). In de grafiek is wel te zien dat de lid open detectie van de heatermeter goed werkt .

Kwam er net achter dat hij zo weinig brandstof gebruikt dat de tweede chunk kersen niet aan is gegaan, dus volgende keer iets meer in het midden leggen.

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk


wijmaar

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 116
Re: St. Louis style ribs, met live heatermeter link
« Reactie #6 Gepost op: 17 augustus 2019, 17:43 »
Echt een heel mooi stukje techniek Heatermeter :). Hij herstelde zich super goed van de piek naar 119 door de deksel die er lang af was. De 107 werd in één keer weer opgepakt.



Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk


Maus

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 462
Re: St. Louis style ribs, met live heatermeter link
« Reactie #7 Gepost op: 17 augustus 2019, 18:33 »
Lekker hoor. Ik lust wel wat van die ribbel
WEBER MasterTouch - BASTARD Large - BASTARD Compact

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.690
Re: St. Louis style ribs, met live heatermeter link
« Reactie #8 Gepost op: 18 augustus 2019, 08:55 »
Heb nu al trek.

BensBQ

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.699
  • Simplicity is an Art
    • BensBQ
Re: St. Louis style ribs, met live heatermeter link
« Reactie #9 Gepost op: 19 augustus 2019, 07:38 »
lekker!

wijmaar

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 116
Re: St. Louis style ribs, met live heatermeter link
« Reactie #10 Gepost op: 19 augustus 2019, 09:35 »
Ze waren heerlijk! En wat een genot is de UDS + Heatermeter combi t.o.v. low en slow met de OTP47, ben tussendoor maar even een rondje gaan mountainbiken . Heb de foto van het eindresultaat nog even aan de start toegevoegd.

Nog wel één vraag; er zat nog een groot stuk met veel kraakbeen aan het einde van de ribben, dit zou er bij St. Louis style toch al af gesneden moeten zijn?

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk


Bram

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.664
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: St. Louis style ribs, met live heatermeter link
« Reactie #11 Gepost op: 19 augustus 2019, 16:47 »
Die zijn goed gelukt. UDS doet goed zijn werk. En eer van je klussers. Mooi man

Gaat daar een hele doos EcoBrassa in die UDS? Of was er nog veel over?
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

Het BBQ Genootschap

Re: St. Louis style ribs, met live heatermeter link
« Reactie #11 Gepost op: 19 augustus 2019, 16:47 »