Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: Gevlinderde kip  (gelezen 237 keer)

Spekkie

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 47
Gevlinderde kip
« Gepost op: 14 augustus 2019, 19:51 »
Eerst de ruggengraat eruit geknipt.

Paar uurtjes in de pekel met suiker en azijn.

Onder en op het vel ingesmeerd met paprika, ui, gember, cayennepeper, zwarte peper, komijn,  kardemom en zonnebloemolie.

Toen een klein uurtje op de kamado, temperatuur langzaam op laten lopen vanaf 160 tot aan de laatste minuten op 250.

Resultaat; een heerlijk stukje kip!



Verstuurd vanaf mijn moto x4 met Tapatalk
« Laatst bewerkt op: 14 augustus 2019, 19:53 door Spekkie »

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.620
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Gevlinderde kip
« Reactie #1 Gepost op: 14 augustus 2019, 19:55 »
Zo doe je dat! Lekker hoor!

Het lijkt een beetje weinig rub/kruiderij maar da's vast vanwege de pekel?
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Spekkie

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 47
Re: Gevlinderde kip
« Reactie #2 Gepost op: 14 augustus 2019, 20:01 »
Zo doe je dat! Lekker hoor!

Het lijkt een beetje weinig rub/kruiderij maar da's vast vanwege de pekel?
Daarom heb ik inderdaad geen zout meer in de rub gedaan, maar de meeste rub/kleur zat onder het vel dan werkt ie 2 kanten op en kunnen de kruiden niet verbranden

Verstuurd vanaf mijn moto x4 met Tapatalk
« Laatst bewerkt op: 14 augustus 2019, 20:03 door Spekkie »

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.620
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Gevlinderde kip
« Reactie #3 Gepost op: 14 augustus 2019, 20:18 »
Zout begreep ik, maar ik miste wat kleur op het velletje... dit verhaaltje maakt hongerig!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 4.266
Re: Gevlinderde kip
« Reactie #4 Gepost op: 14 augustus 2019, 20:31 »
Lekker hoor
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.652
Re: Gevlinderde kip
« Reactie #5 Gepost op: 14 augustus 2019, 20:38 »
Lekker zo'n plat gereden kippie ;)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Spekkie

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 47
Re: Gevlinderde kip
« Reactie #6 Gepost op: 14 augustus 2019, 21:38 »
Haha mooie roadkill inderdaad;)
Had m'n inspiratie trouwens uit dit prachtige boek. Had alleen geen tijd om het vandaag 18u te pekelen en 5u te marineren. Komt vast nog wel een keer. Alleen lijkt de pekel verhouding niet echt te kloppen.. 150 gram zout op 5dl water. Dat moet eerder 5 liter zijn lijkt me?

Verstuurd vanaf mijn moto x4 met Tapatalk


noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.322
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Gevlinderde kip
« Reactie #7 Gepost op: 14 augustus 2019, 21:47 »
5-10% zout is een fijne niet te aggressieve pekel met 7% als mooie gulden middenweg.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

Spekkie

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 47
Re: Gevlinderde kip
« Reactie #8 Gepost op: 14 augustus 2019, 22:18 »
Duss.. 50 gram op 5dl zou wel logisch zijn? 150 lijkt me echt veel te veel toch? En sowieso te weinig vocht voor een kip van 1.8 kilo.. Hoe dan ook, iets lijkt er niet te kloppen

Verstuurd vanaf mijn moto x4 met Tapatalk


Ronny

  • Kooltjesharker
  • Berichten: 236
Re: Gevlinderde kip
« Reactie #9 Gepost op: 14 augustus 2019, 22:53 »
Dat ziet er uit om op te eten!

Verstuurd met Tapatalk


noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.322
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Gevlinderde kip
« Reactie #10 Gepost op: 15 augustus 2019, 00:56 »
Ik zou op een gram of 35 gaan zitten.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

Juulvh

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 93
Re: Gevlinderde kip
« Reactie #11 Gepost op: 15 augustus 2019, 09:18 »
Lekker kippetje. Ik maak hem ook altijd als vlinderkip, veel makkelijker op het rooster te leggen dan BCC. En ik gebruik ook mijn snoeischaar om de ruggengraat eruit te knippen xD

Bram

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.267
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: Gevlinderde kip
« Reactie #12 Gepost op: 15 augustus 2019, 10:44 »
Lekker veel kip deze week. Moet er Miss ook maar eens aan geloven. Deze manier heb ik gek genoeg nog steeds niet zelf gedaan. Kan ik dat mooi eens proberen
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

Ridevi71

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.668
  • Rick
Re: Gevlinderde kip
« Reactie #13 Gepost op: 15 augustus 2019, 17:01 »
Lekker kippetje. Het Is inderdaad kip week  :D
Het Is dan ook erg lekker natuurlijk
Being a vegetarian is a big missed steak

Het BBQ Genootschap

Re: Gevlinderde kip
« Reactie #13 Gepost op: 15 augustus 2019, 17:01 »