Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: Eye of round (kogelbiefstuk)  (gelezen 216 keer)

wbrooymans

  • Sprokkelaar
  • Berichten: 34
Eye of round (kogelbiefstuk)
« Gepost op: 14 augustus 2019, 19:14 »
In Amerika wordt dit stuk vaak aangeduid als "the one dollar steak" of "the worst cut" waarom is dat vraag ik me af. Hier kost kogelbiefstuk genoeg en is toch na goede bereiding heerlijk op te snoepen...

Verstuurd vanaf mijn EML-L29 met Tapatalk


noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.322
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Eye of round (kogelbiefstuk)
« Reactie #1 Gepost op: 14 augustus 2019, 21:44 »
Misschien omdat ribeyes, t-bones etc heel erg veel lekkerder zijn?
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 4.266
Re: Eye of round (kogelbiefstuk)
« Reactie #2 Gepost op: 14 augustus 2019, 23:41 »
Misschien omdat ribeyes, t-bones etc heel erg veel lekkerder zijn?
Dit inderdaad!
Hollandse biefstuk of kogelbiefstuk sla ik heel graag over, prima alternatieven voor....

Om in stijl te blijven:
#daneetikweleenwortel
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

kapteyn

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 169
Re: Eye of round (kogelbiefstuk)
« Reactie #3 Gepost op: 15 augustus 2019, 08:21 »
Ik grill persoonlijk liever een bavette dan dat ik een kogelbiefstuk grill. :)
- GrillGuru Compact - Weber MT 57 - WGA -

mcjas

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 41
Re: Eye of round (kogelbiefstuk)
« Reactie #4 Gepost op: 15 augustus 2019, 09:41 »
Van mijn slager heb ik begrepen dat Nederlanders hun koe van oudhser graag mals en zacht willen hebben, dus zijn de ossenhaas/tournedos/kogelbiefstuk favoriet, lekker zacht maar weinig smaak vergeleken met de werkspieren van de koe.
Ik zelf heb dan ook de voorkeur voor bijvoorbeld bavette, longhaas of flanksteak, veel meer smaak, je moet alleen wel weten hoe je het klaarmaakt, als je het als kogelbieftuk behandeld dan heb je pech....

Struikelde net over een leuk filmpje over dry agen van eye round:
https://www.youtube.com/watch?v=dfjIIK6qt-g
« Laatst bewerkt op: 15 augustus 2019, 10:46 door mcjas »
Weber 57 cm

Het BBQ Genootschap

Re: Eye of round (kogelbiefstuk)
« Reactie #4 Gepost op: 15 augustus 2019, 09:41 »