Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: Spareribs op voorhand bereiden  (gelezen 214 keer)

Youp

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 28
Spareribs op voorhand bereiden
« Gepost op: 14 juni 2019, 21:47 »
Goede avond liefhebbers,

Komende week verzorg ik een bbq voor een groep collega's. Hiervoor staan oa spareribs op het menu.
Deze bereid ik altijd volgens de 3-2-1 methode.
Mijn vraag is of ik de eerste 2 stappen een paar dagen op voorhand kan doen en de laatste stap op de dag zelf. Dit ivm beschikbare tijd.
Is dit een optie of zijn er betere manieren om de ribben voor te garen en af te bakken op de dag zelf?
Ik kon dit nergens terugvinden op het forum vandaar deze vraag hier.
Dank voor de reacties alvast...

Gr. Youp

Verstuurd vanaf mijn ANE-LX1 met Tapatalk

Bastard large - Weber Bar-B-Kettle 47 - Patton Kamado 13" - Gusta BBQ smoker & Grill King
instagram: youp_kilkens

Ceriel

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.230
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Spareribs op voorhand bereiden
« Reactie #1 Gepost op: 15 juni 2019, 00:44 »
Dat gaat heel goed. Na stap 2 terugkoelen en op de dag zelf weer opwarmen. Even wachten met aflakken ivm verbranden van suikers in de saus, ze hebben even tijd nodig om warm te worden
Proud member of Backcorner BBQ

Het BBQ Genootschap

Re: Spareribs op voorhand bereiden
« Reactie #1 Gepost op: 15 juni 2019, 00:44 »