Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: Weekend BBQ; Ribs, Queso Dip, Pumpkin Pie, Rotdogs & Leftover day  (gelezen 384 keer)

Bobvt78

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 180
Het pinksterweekend maar weer eens achter de BBQ doorgebracht  B-)

Zondag

Eigenlijk zou zondag de mooiste dag worden, dus daar maar meteen plannen voor gemaakt. Rond 11:30u de Q aan, eerst maar een lunch.



Rotdogs zijn bij ons inmiddels een beetje een traditie geworden als start van een dag BBQ  :D  Ze waren weer zo lekker dat ze de foto niet gehaald hebben  :-O
Neem maar van me aan dat ze op bovenstaande foto op de BBQ lagen met een blokje appelhout. En daarna gingen er 2 kleine varkens-ribeyes op die ik later gepulled heb en verwerkt heb in de Queso dip.

Rond 14u de smoker aan voor 3 racks ribs; 2 racks rum ribs en 1 rack traditioneel (piggymix en BBQ saus).



Past allemaal weer nét, je snapt nu waarom ik in de markt ben voor een kamado  :P

Maar uiteindelijk een prachtig resultaat bereikt, na het inpakken nog even lakken en afgrillen op de weber57 (die stond inmiddels nog maar op 100 graden, dus precies goed):







Met een prachtig resultaat (dit zijn alleen de Rum-ribs)



Geservereerd met Cornbread uit de DO en een lekkere mango-aardbei-avocado-limoen salade (helaas geen foto's)

Toen de ribs lekker aan het garen waren, tussendoor voor de lekkere trek nog even een Cowboy Queso Dip Skillet gemaakt voor bij de nacho's, die gaat er hier altijd wel in!



En de dag afgesloten met een heerlijke pumpkin pie uit de skillet:



De recepten zijn allemaal van Smokey Goodness, behalve het Cornbread (die is van Southern Dutch BBQ) en de salade.

Maandag

Uiteindelijk bleek maandag ook nog best mooi weer te zijn. Er waren nog wat restjes, dus ook daar even creatief mee aan de slag gegaan:



Van een half rack ribs wat pulled meat gemaakt en die met wat appelsap erdoor weer opgewarmd op de BBQ. Lekker op een broodje met wat coleslaw.
En daarnaast uit de losse pols wat burgers gemaakt; HOH gehakt, wat basilicum, peterselie en oregano, scheutje melk en paneermeel, eitje en afgemaakt met flink wat geraspte pecorino en een beetje tomatenpuree. Echt verrassend lekker!





Al met al weer een geslaagd weekend. Nu weer even een weekje gezond en flink sporten  ;)
Weber OT-P 57 // WGA // WSM-Q 37 // Home Made Kitchen & BBQ-Cave // Grill raiser // Rotisserie // Cast-Iron; Dutch Oven, Skillet, Sandwich grill // Home-welded fireplace to keep me warm

Maus

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 401
Re: Weekend BBQ; Ribs, Queso Dip, Pumpkin Pie, Rotdogs & Leftover day
« Reactie #1 Gepost op: 11 juni 2019, 09:38 »
Sporten? Is toch allemaal harstike gezond eten. Ik zeg een geslaagd weekend. Ziet er heerlijk uit.
WEBER MasterTouch - BASTARD Large - BASTARD Compact

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 4.260
Re: Weekend BBQ; Ribs, Queso Dip, Pumpkin Pie, Rotdogs & Leftover day
« Reactie #2 Gepost op: 11 juni 2019, 10:28 »
Ziet er uit als een geslaagd weekend :)
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

RvdK

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 333
Re: Weekend BBQ; Ribs, Queso Dip, Pumpkin Pie, Rotdogs & Leftover day
« Reactie #3 Gepost op: 11 juni 2019, 11:42 »
Een goed besteed weekend ziet er allemaal goed uit.

Verstuurd vanaf mijn LG-K420 met Tapatalk

Weber Master Touch GBS System 57,swenkgrill,DO-6qt

kapteyn

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 169
Re: Weekend BBQ; Ribs, Queso Dip, Pumpkin Pie, Rotdogs & Leftover day
« Reactie #4 Gepost op: 11 juni 2019, 12:36 »
Ondanks dat de lunch net verorbert is krijg ik hier spontaan weer trek van. Lekker bezig geweest!
- GrillGuru Compact - Weber MT 57 - WGA -

SandyMan

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 203
  • Never Settle.
Re: Weekend BBQ; Ribs, Queso Dip, Pumpkin Pie, Rotdogs & Leftover day
« Reactie #5 Gepost op: 11 juni 2019, 13:08 »
Lekker weekend hoor!
Weber Mastertouch 57 (slate blue) / Weber Smokey Joe Premium (37, crimson red)
@instagram

Ik heb op 2 momenten zin om te barbecueën.
Wanneer ik jarig ben, en wanneer ik niet jarig ben.

Bram

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.267
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: Weekend BBQ; Ribs, Queso Dip, Pumpkin Pie, Rotdogs & Leftover day
« Reactie #6 Gepost op: 11 juni 2019, 17:50 »
Zo. Weekend goed doorgekomen zo te zien. Lekkeren gerechten allemaal.
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

Marcozld

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 344
Re: Weekend BBQ; Ribs, Queso Dip, Pumpkin Pie, Rotdogs & Leftover day
« Reactie #7 Gepost op: 12 juni 2019, 14:33 »
Dik voor mekaar zo te zien. Mooi hoekje ook zo.
Grz.
57cm Weber Kettle

Door

  • Sprokkelaar
  • Berichten: 27
Re: Weekend BBQ; Ribs, Queso Dip, Pumpkin Pie, Rotdogs & Leftover day
« Reactie #8 Gepost op: 12 juni 2019, 15:05 »
ik krijg hier spontaan honger  :D ziet er geweldig uit

Het BBQ Genootschap

Re: Weekend BBQ; Ribs, Queso Dip, Pumpkin Pie, Rotdogs & Leftover day
« Reactie #8 Gepost op: 12 juni 2019, 15:05 »