Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: Drogen vs rijpen  (gelezen 201 keer)

Killit&Grillit

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 147
Drogen vs rijpen
« Gepost op: 10 juni 2019, 08:02 »
Wie kan mij helpen met de volgende vraag?

Ik wil zelf een koelkast ombouwen om vlees te gaan rijpen. Nu heb ik al diverse blogs gevonden over de constructie, echter lees ik verschillende verhalen over de te hanteren temperatuur. Klopt het dat worsten bij een hogere temperatuur (13C) gedroogd worden dan dat bv een goed stuk Côte de boeuf moet rijpen ( 0 - 2C)? En is mijn conclusie dan juist dat dit nooit in de zelfde kast kan?
In eerste instantie is mijn doel om vlees te laten rijpen en fijne vleeswaren zoals coppa te gaan maken. Wat is jullie advies?? Alvast dank!


Verstuurd vanaf mijn SM-N960F met Tapatalk

Grill Guru Elite (GGE) large, WSM 47, Flame boss 300

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.754
  • Primomaan
Re: Drogen vs rijpen
« Reactie #1 Gepost op: 11 juni 2019, 10:41 »
Ik heb deze even verplaatst van het receptengedeelte Charcuterie naar het algemene gedeelte Charcuterie, het is een beetje verwarrend maar het receptendeel is alleen voor recepten, je vraag is hier beter op zijn plaats.
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Het BBQ Genootschap

Re: Drogen vs rijpen
« Reactie #1 Gepost op: 11 juni 2019, 10:41 »