BasBQ
Beef en Steak

Fotodraadje van de International Bacon Day 2012

 
 
 

Leo

Forum Meubilair
Berichten
11.363
hier kan een ieder zijn foto's plaatsen van zijn gerookt spek.

Ik zal de spits afbijten met mijn aankopen
2 keer 3 kg buikspek, 1 voor het standaard recept en 1 met de maple sirup

IMG_7673.jpg
 
Zo mijn buikspek zit in de standaard cure, iedere dag even draaien en volgende week vrijdag is het opeens rauwe bacon geworden :D

Photobucket schijnt wat problemen te hebben, dus ik kon maar twee van de drie foto's uploaden :( Maar de eerste is van het buikspek nog in de verpakking, lijkt verdacht veel op de foto's hierboven van Leo ;)

Mijn cure, met pinksalt.
baconday1-2.jpg


In de ziploc. En ja hij moet er de 31ste uit, had geen kalender bij de hand...
baconday1-3.jpg
 
Bij deze mijn bijdrage 1700g buikspek ipv 1500, maar wie geeft daarom
eb98104451c0af0fb2c72434926aa947.jpg

En in de ziplock gecured en al. En nu 7 dagen inspanning zitten.
17b6950e55591368a8871da27ddee29a.jpg
 
Hier de bijdrage van de Haegse afdeling...
Het zwoerd eraf, en ook nog wat stukken kraakbeen weggehaald.
cd074302e37f785706f4ce79e91b2af6.jpg


In de zak, lekker laten liggen.
381024e9c7784d7e9034e66871b763c2.jpg


So far, so good....;)
 
Hierbij mijn foto's

Mooi spekje zonder zwoerd (1,5 kg van lokale slager):
4gUHG.jpg


atdCa.jpg


Zout afwegen:

qI2LF.jpg


In zakje gestopt:
CvBgB.jpg


Nu maar draaien

 
ze gaan lekker  :D
 
En dan mijn foto's van gisteren avond.
c3f01d3b-7748-4bbf.jpg

3,6 kilo :)
c3f01d3b-7774-614f.jpg

En het paste in een Ikea zak! Bedankt voor het advies.
c3f01d3b-77b2-245f.jpg

En nu maar wachten.... :)
 
leuke 1e foto Jeroen  ;)
 
Spek nog in zak.

M6oTx.jpg


Spek uit het zakje gehaald.
Dit zat er nog als vocht in

Zoo6d.jpg


even gewogen:
Spek 1,5 kg vocht 52,4 gr (zat ook een heel klein beetje in de schaal waarin het vlees de afgelopen week lag.

uyVJO.jpg


Heb geen rekje.
Denk, denk,
Sparerib rekje op de kop:

lBiiP.jpg


gl8IF.jpg


In de koelkast ermee en nu maar 24 uur wachten.

 
hier is ie dan na een weekje in de cure. (golden bacon)
WF-2012-08-31IMG_1061.jpg


klaar om morgen op de WSM te gaan.
 
Ik had een stuk van 2,5kg en daar kwam 200ml vocht van af.

goudenbacon003.jpg
 
En hier mijn vocht en de bacon op het rek.

baconday2-1.jpg


baconday2-2.jpg
 
hier mijn vocht en buikspek tot nu toe

IMG_7686.jpg


IMG_7685.jpg
 
Hoi, dit is mijn resultaat na een week in de zout/suiker, vocht was net iets van 50ml. Niu lekker nachtje drogen.
bbd42fe5fd6e1763be0accfabe3d9074.jpg

50888fb2e5392409935e9d1e2fd4ec79.jpg
 
8e933d5dff191ea01fb9c41c18e0dfd8.jpg


Dit is mijn bacon na een week, en 30 ml vocht. De bacon ligt nu in de koelkast te drogen, in angstige afwachting van wat er morgen gaat gebeuren.
 
mijn 6 kg ligt op de WSM bij een temperatuur van 107 graden C.

IMG_7689.jpg


IMG_7690.jpg
 
Nou daar gaat-ie dan
339338462589aa1205533cdbcb9bb073.jpg
8)
0731a4d604616e489ff37e93a8846026.jpg

En klaar!!!!!
0fe0e637c58174ae722684bc8682ba2d.jpg

Kon niet wachten en er toch een paar plakjes afgesneden. Ik was toch wel verbaasd dat het vnl naar gebakken speklapjes smaakt, dat is het natuurlijk ook. Maar wel ongelooflijk lekker. Blijf er nu even vanaf. Leuk om hieraan mee te hebben gedaan.
e5662c484ee4213fc5619806012c04e9.jpg

Lekkerrrrrrrr!
 
Terug
Bovenaan Onderaan