Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: Kamado deksel stellen  (gelezen 983 keer)

Marcel

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 458
Kamado deksel stellen
« Gepost op: 27 mei 2019, 14:21 »
Na wat sessie op onze nieuwe Kamado (The Basterd Urban large 2019) was is opzoek naar antwoorden op waar gaat er iets mis met zuurtstof/temperatuur.

Nu denk ik het antwoord gevonden te hebben maar de oplossing niet.

Zoals uit de foto's blijkt zit er een verschil in afdichting van 4mm linksvoor naar 13mm rechts achter.

Al eea over opgezocht, veel handigheidjes gevonden maar niet de juiste oplissing voor onze Basterd.

Wie heeft er tips, hoe de deksel, evenredig rond, goed sluitend te krijgen?
"The Basterd" | Urban Large 2019
KCBS Member | KCBS CBJ

dinjesk

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 24
Re: Kamado deksel stellen
« Reactie #1 Gepost op: 27 mei 2019, 18:26 »
Deze volg ik ook even voor het geval dat

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk


Marcel

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 458
Re: Kamado deksel stellen
« Reactie #2 Gepost op: 27 mei 2019, 20:27 »
Morgen hoor ik van The Basterd, hoe dit is op te lossen.
"The Basterd" | Urban Large 2019
KCBS Member | KCBS CBJ

Maus

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 462
Re: Kamado deksel stellen
« Reactie #3 Gepost op: 27 mei 2019, 21:23 »
Morgen hoor ik van The Basterd, hoe dit is op te lossen.
Deel je het hier? Ook wel benieuwd eigenlijk.
WEBER MasterTouch - BASTARD Large - BASTARD Compact

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.804
  • Primomaan
Re: Kamado deksel stellen
« Reactie #4 Gepost op: 28 mei 2019, 09:00 »
ik vermoed dat de banden (deksel en dome) iets gelost moeten worden, eerst de veren zekeren (vastzetten van de banden) met een tie-wrap!
Dan kan het deksel zich gelijkmatig op de base verdelen en kun je de banden weer vastzetten
de banden trekken nu de boel scheef. Dat euvel kun je ook hebben als je ook als je het vilt gaat vervangen.
Op you tube zijn genoeg filmpjes te vinden hoe ze dat bij een BGE doen, het principe is voor alle kamado's hetzelfde
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Marcel

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 458
Re: Kamado deksel stellen
« Reactie #5 Gepost op: 28 mei 2019, 17:59 »
Vandaag uiteindelijk Mike aan de lijn gehad van The Basterd. (200 fahrenheit)

Op advies van hem eerst de bovenste 6 bouten, links 3 en rechts 3 los gedraaid. Dan drukken op de deksel, (*zelf heb ik hiervoor spanbanden gebruikt) en weer vast zetten. Zo ook daarna de onderste 6 bouten, 3 links en 3 rechts, los gedraaid en onder druk(*) weer vast zetten.

Deze "handeling/uitleg" is ook van toepassing bij het vervangen van het vilt. Dat op advies na 40 keer gedaan moet worden....)

Veel stelde het achteraf niet voor, maar je zou mogen verwachten dat dit op een nieuwe Kamado allemaal netjes staat afgesteld. En dat ze bij 200 fahrenheit snel je klacht willen verhelpen. Niets is minder waar helaas.(m.u.v. Mike)

Ik ben kritisch en veel eisend. Zodra mij het gevoel bekruipt dat de leverancier zelf KLANTGERICHTHEID zeker NIET met hoofdletters in haar DNA heeft staan word ik steeds alerter. Mijn ervaring met het klantenserviceteam van Weber hebben wellicht de lat in deze hoog gelegd.

Als je een nieuwe auto koopt, ongeacht welk merk, zit de motorkap toch ook gewoon goed dicht.... Maar ach ik hoef en mag niet meer zo kritisch zijn van mijn vrouw, dus laat ik het bij deze vergelijking......
"The Basterd" | Urban Large 2019
KCBS Member | KCBS CBJ

dennis

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.126
  • Oss
Re: Kamado deksel stellen
« Reactie #6 Gepost op: 28 mei 2019, 21:20 »


Als je een nieuwe auto koopt, ongeacht welk merk, zit de motorkap toch ook gewoon goed dicht....

Enerzijds moet het prijsverschil tov BGE (om eens wat te noemen) toch ergens in zitten, links of rechtsom.
Anderzijds ben ik het ook wel weer met je eens :)
Primo oval XL, WSM 47, WGA, DO9qt

Maus

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 462
Re: Kamado deksel stellen
« Reactie #7 Gepost op: 28 mei 2019, 21:28 »
Vandaag uiteindelijk Mike aan de lijn gehad van The Basterd. (200 fahrenheit)

Op advies van hem eerst de bovenste 6 bouten, links 3 en rechts 3 los gedraaid. Dan drukken op de deksel, (*zelf heb ik hiervoor spanbanden gebruikt) en weer vast zetten. Zo ook daarna de onderste 6 bouten, 3 links en 3 rechts, los gedraaid en onder druk(*) weer vast zetten.

Deze "handeling/uitleg" is ook van toepassing bij het vervangen van het vilt. Dat op advies na 40 keer gedaan moet worden....)

Veel stelde het achteraf niet voor, maar je zou mogen verwachten dat dit op een nieuwe Kamado allemaal netjes staat afgesteld. En dat ze bij 200 fahrenheit snel je klacht willen verhelpen. Niets is minder waar helaas.(m.u.v. Mike)

Ik ben kritisch en veel eisend. Zodra mij het gevoel bekruipt dat de leverancier zelf KLANTGERICHTHEID zeker NIET met hoofdletters in haar DNA heeft staan word ik steeds alerter. Mijn ervaring met het klantenserviceteam van Weber hebben wellicht de lat in deze hoog gelegd.

Als je een nieuwe auto koopt, ongeacht welk merk, zit de motorkap toch ook gewoon goed dicht.... Maar ach ik hoef en mag niet meer zo kritisch zijn van mijn vrouw, dus laat ik het bij deze vergelijking......
Kijk Dat is een duidelijk verhaal. Ik ga ook eens kijken of ik die van mij nog beter afgesteld krijg. Ik krijg geen valse lucht, maar hij staat er ietsjes scheef op lijkt het.
WEBER MasterTouch - BASTARD Large - BASTARD Compact

Bram

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.419
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: Kamado deksel stellen
« Reactie #8 Gepost op: 28 mei 2019, 23:59 »


Deze "handeling/uitleg" is ook van toepassing bij het vervangen van het vilt. Dat op advies na 40 keer gedaan moet worden....)


Oei, dan kun je bijna om de maand he vilt gaan vervangen Marcel ;-)
Dan ben je na een jaar wel viltplakdeskundige hahaha
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

XJRBear

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 209
Re: Kamado deksel stellen
« Reactie #9 Gepost op: 29 mei 2019, 09:06 »
Vandaag uiteindelijk Mike aan de lijn gehad van The Basterd. (200 fahrenheit)

Op advies van hem eerst de bovenste 6 bouten, links 3 en rechts 3 los gedraaid. Dan drukken op de deksel, (*zelf heb ik hiervoor spanbanden gebruikt) en weer vast zetten. Zo ook daarna de onderste 6 bouten, 3 links en 3 rechts, los gedraaid en onder druk(*) weer vast zetten.

Deze "handeling/uitleg" is ook van toepassing bij het vervangen van het vilt. Dat op advies na 40 keer gedaan moet worden....)

Veel stelde het achteraf niet voor, maar je zou mogen verwachten dat dit op een nieuwe Kamado allemaal netjes staat afgesteld. En dat ze bij 200 fahrenheit snel je klacht willen verhelpen. Niets is minder waar helaas.(m.u.v. Mike)

Ik ben kritisch en veel eisend. Zodra mij het gevoel bekruipt dat de leverancier zelf KLANTGERICHTHEID zeker NIET met hoofdletters in haar DNA heeft staan word ik steeds alerter. Mijn ervaring met het klantenserviceteam van Weber hebben wellicht de lat in deze hoog gelegd.

Als je een nieuwe auto koopt, ongeacht welk merk, zit de motorkap toch ook gewoon goed dicht.... Maar ach ik hoef en mag niet meer zo kritisch zijn van mijn vrouw, dus laat ik het bij deze vergelijking......

Gelijk heb je Marcel, ik kan ook een ogelofelijke zeikerd worden als ik het gevoel heb dat ik niet serieus genomen word. Gewoon mee doorgaan.
Het zijn tenslotte jou centjes.
XJRBear
Lid van het BAD- BBQ team.

Cadac patio living, WOT, WGA, WSJ, USD, Patton little egg, Oklahoma Joe, Pizzaoven/smoker. Temp.Inkbird IBT-6X Igrill mini. Casselin warmhoudkast.

Marcel

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 458
Re: Kamado deksel stellen
« Reactie #10 Gepost op: 29 mei 2019, 10:27 »


Deze "handeling/uitleg" is ook van toepassing bij het vervangen van het vilt. Dat op advies na 40 keer gedaan moet worden....)


Oei, dan kun je bijna om de maand he vilt gaan vervangen Marcel ;-)
Dan ben je na een jaar wel viltplakdeskundige hahaha
dan kan ik daar workshops in gaan geven.
"The Basterd" | Urban Large 2019
KCBS Member | KCBS CBJ

surfingjohn

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 18
Re: Kamado deksel stellen
« Reactie #11 Gepost op: 31 mei 2019, 16:44 »
Ik heb gewoon eerst zowel de bovenste als de onderste moeren los gedraaid, dan deksel gesteld en dan pas de spanbanden aangetrokken.
Ik wilde hiermee voorkomen dat er te veel spanning zou ontstaan op de onderste bouten/moeren.
Merkte wel dat de bouten van zeer zacht metaal zijn gemaakt, 3 van de 8 moeren (model Compact)draaien bijna aan het eind door :| dat is wel een verbeterpuntje!

Frankd

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 21
Re: Kamado deksel stellen
« Reactie #12 Gepost op: 02 juni 2019, 13:56 »
Het probleem wat jij ervaart heb ik even gecontroleerd met de schuifmaat, maar dit probleem heb ik niet met de 2019.

Wat betreft de valse lucht waar je last van hebt;
Hoe denk jij over de top-vent en de speling die, die heeft? Ik ben er nog niet uit of dit veel invloed heeft (hij dooft in ieder geval goed) bij sluiten, maar heb wel het idee dat hij bij het vorige model een meer luchtdichte sluiting heeft.

Foto's alleen door heen en weer schuiven.

Verstuurd vanaf mijn TA-1012 met Tapatalk
« Laatst bewerkt op: 02 juni 2019, 16:16 door Frankd »

Marcel

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 458
Re: Kamado deksel stellen
« Reactie #13 Gepost op: 02 juni 2019, 16:26 »
Ja, margrietschijf lijkt idd wat lucht door te laten als deze dicht zit. Seasenen, een keer of 2-3, doet wel een hoop heb ik het idee.
"The Basterd" | Urban Large 2019
KCBS Member | KCBS CBJ

Frankd

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 21
Re: Kamado deksel stellen
« Reactie #14 Gepost op: 02 juni 2019, 17:05 »
Ja, margrietschijf lijkt idd wat lucht door te laten als deze dicht zit. Seasenen, een keer of 2-3, doet wel een hoop heb ik het idee.
Ik hoor dat ik me ergens in moet gaan verdiepen

Verstuurd vanaf mijn TA-1012 met Tapatalk


Het BBQ Genootschap

Re: Kamado deksel stellen
« Reactie #14 Gepost op: 02 juni 2019, 17:05 »