Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: Vilt vervangen  (gelezen 185 keer)

outwell

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 182
Vilt vervangen
« Gepost op: 18 mei 2019, 11:44 »
Goede morgen!
Ik ben al druk bezig met mijn ei om het vilt te vervangen.
Het lukt aardig, maar er zit nog een klein beetje lijm restjes in.
Een aantal keer met aceton erover en geschrapt. Ook nog met schuurpapier p80 erover.
En toch hou je nog vlekken.
Is dit erg of moet ik doorgaan tot het helemaal wit is?????

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk


Marcel

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 268
  • YOLO | You Only Live Once
Re: Vilt vervangen
« Reactie #1 Gepost op: 18 mei 2019, 18:26 »
Zelf zou ik met een "staalsponsje met zeep" de randen afgaan om in iedergeval te ontvetten en de laatste stukjes vilt te verwijderen. Daarna grondig afspoelen met water en de Q vervolgens rustig opwarmen tot 125 c (en verwacht dat het ingetrokken vocht dan is verdampt) en daarna de vilt herplaatsen.

Dit is puur op basis van persoonlijke visie zonder het lezen van de gebruiks aanwijzing, voor zover daar wat op staat.
"The Basterd" | Urban Large 2019"
KCBS Certified BBQ Judge

Met hartelijke groet, Marcel

noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.189
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Vilt vervangen
« Reactie #2 Gepost op: 18 mei 2019, 18:34 »
Na de aceton is het vet wel weg hoor ;) Lekker plakken als alles mooi glad is.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

outwell

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 182
Re: Vilt vervangen
« Reactie #3 Gepost op: 18 mei 2019, 18:37 »
Na de aceton is het vet wel weg hoor ;) Lekker plakken als alles mooi glad is.
Ik ga morgen rustig plakken. Moet ik ik de Q rustig op warmen als ik weer ga bbq-en????


Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk


Marcel

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 268
  • YOLO | You Only Live Once
Re: Vilt vervangen
« Reactie #4 Gepost op: 18 mei 2019, 18:45 »
Blijkbaar niet (lees: NOSKOS)

Dat scheelt weer. En kan dus ook mijn visie hierop aanpassen.

Ik las dat het vilt (The Basterd) na 40 keer vervangen moet worden. Lijkt me wat snel. De hoeveelste keer is dit voor je Green Egg.
"The Basterd" | Urban Large 2019"
KCBS Certified BBQ Judge

Met hartelijke groet, Marcel

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.971
Re: Vilt vervangen
« Reactie #5 Gepost op: 18 mei 2019, 19:05 »
Vilt hoeft pas vervangen te worden als het de functionaliteit verliest (lees; valse lucht ongeacht de afstelling). En das weer erg afhankelijk van zowel hoe als hoe vaak je deze gebruikt.

(Water en zeep hou ikzelf graag uit de buurt van me keramiek)
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

outwell

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 182
Re: Vilt vervangen
« Reactie #6 Gepost op: 18 mei 2019, 19:23 »
Blijkbaar niet (lees: NOSKOS)

Dat scheelt weer. En kan dus ook mijn visie hierop aanpassen.

Ik las dat het vilt (The Basterd) na 40 keer vervangen moet worden. Lijkt me wat snel. De hoeveelste keer is dit voor je Green Egg.
Oké.
Ik Bbq alleen in het weekend. Ik heb er anderhalf jaar mee gedaan.
Vond het nu wel tijd voor nieuwe

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk


outwell

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 182
Re: Vilt vervangen
« Reactie #7 Gepost op: 18 mei 2019, 19:26 »
Vilt hoeft pas vervangen te worden als het de functionaliteit verliest (lees; valse lucht ongeacht de afstelling). En das weer erg afhankelijk van zowel hoe als hoe vaak je deze gebruikt.

(Water en zeep hou ikzelf graag uit de buurt van me keramiek)
Ik zag vorig weekend rook door het vilt komen.
Ook heb ik gelijk mijn houten meubelblad weer eens in de olie gezet en het scharnier enz. Schoongemaakt.
Kunnen we er voorlopig weer tegenaan .

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk


noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.189
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Vilt vervangen
« Reactie #8 Gepost op: 18 mei 2019, 22:02 »
Ik weet niet wat voor vilt je hebt gekocht. Ik had van dat high heat spul, zelfklevend. Dat moet een keertje langzaam opgestookt worden dacht ik. Stond in de beschrijving.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

outwell

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 182
Re: Vilt vervangen
« Reactie #9 Gepost op: Gisteren om 11:58 »
Ik weet niet wat voor vilt je hebt gekocht. Ik had van dat high heat spul, zelfklevend. Dat moet een keertje langzaam opgestookt worden dacht ik. Stond in de beschrijving.
Ja, die heb ik ook . High temperature van nomex.
In de beschrijvingen staat alleen 24 uur laten drogen om de lijm goed te laten hechten.
Dan maar de dutch oven gebruiken vandaag.
Komt goed!

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk


Brecht

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.020
Re: Vilt vervangen
« Reactie #10 Gepost op: Gisteren om 12:06 »
Moet ik dringen ook eens gaan doen maar voorlopig de tijd er nog niet voor gevonden.
Primo oval Xl met Heatermeter en grillgrates
Weber performer deluxe 47cm, WGA met gietijzeren roosters

Het BBQ Genootschap

Re: Vilt vervangen
« Reactie #10 Gepost op: Gisteren om 12:06 »