Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: buikspek volgens Hete Kolen recept  (gelezen 758 keer)

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.620
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: buikspek volgens Hete Kolen recept
« Reactie #15 Gepost op: 07 mei 2019, 01:12 »
Vooraf drogen maakt het vlees ontvankelijker voor de rook en dat is lekkerder!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Eddepet83

  • Sprokkelaar
  • Berichten: 25
Re: buikspek volgens Hete Kolen recept
« Reactie #16 Gepost op: 07 mei 2019, 19:32 »
Allright, morgen gaan we er voor. Ik haal straks het lapje vlees uit de ziplock en dan laat ik hem een nachtje liggen in de koelkast. Geen idee of het nut heeft, maar zien het wel. Morgenochtend gaat ie dan het vuur op!

Omdat ik toch een klein beetje bang ben geworden van al die botulisme verhalen; hoe kom ik er achter dat er mogelijk iets mis is? Even los van een gekke penetrante geur of smaak?!

noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.322
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: buikspek volgens Hete Kolen recept
« Reactie #17 Gepost op: 07 mei 2019, 21:21 »
Botulisme zie, hoor of proef je niet...

Als iets echt funky ruikt dan zou ik er afstand van doen. Lees even het stuk dat Ewald zojuist in het Charcuterie deel heeft gepost voor meer, heel veel meer, super veel meer info.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

Eddepet83

  • Sprokkelaar
  • Berichten: 25
Re: buikspek volgens Hete Kolen recept
« Reactie #18 Gepost op: 07 mei 2019, 21:36 »
Botulisme zie, hoor of proef je niet...

Als iets echt funky ruikt dan zou ik er afstand van doen. Lees even het stuk dat Ewald zojuist in het Charcuterie deel heeft gepost voor meer, heel veel meer, super veel meer info.

Welk topic bedoel je precies?

noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.322
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: buikspek volgens Hete Kolen recept
« Reactie #19 Gepost op: 07 mei 2019, 21:37 »
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

Eddepet83

  • Sprokkelaar
  • Berichten: 25
Re: buikspek volgens Hete Kolen recept
« Reactie #20 Gepost op: 07 mei 2019, 21:45 »
deze


Jeetje, wat een verhaal  :-/

Wordt er toch wel een beetje bang van. Even kort en wel, heb ik risico’s genomen? Vlees is van B&S van medio september. Is altijd diepgevroren geweest. Vorige week in de koelkast - nog steeds verpakt - rustig laten ontdooien, waarna het vrijdag is ingepakt en direct in een zeezoutbadje verpakt in een ziplock. Zojuist er dus uitgehaald en nu ligt het te drogen..

Eddepet83

  • Sprokkelaar
  • Berichten: 25
Re: buikspek volgens Hete Kolen recept
« Reactie #21 Gepost op: 08 mei 2019, 12:19 »
Spekkie ligt er inmiddels op, we gaan het wel meemaken..

V.w.b. de kerntemperatuur; kom gemiddeld een temperatuur tegen van ongeveer 70 graden, een uitschiet heeft het over 77 graden. Wat is hier het advies wil het nog lekker smaken? Wil natuurlijk de risico's zo veel mogelijk uitsluiten :)

noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.322
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: buikspek volgens Hete Kolen recept
« Reactie #22 Gepost op: 08 mei 2019, 18:57 »
Tot 95° is het nog lekker
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

Eddepet83

  • Sprokkelaar
  • Berichten: 25
Re: buikspek volgens Hete Kolen recept
« Reactie #23 Gepost op: 08 mei 2019, 19:38 »
Tot 95° is het nog lekker

Ben gegaan tot 72 graden! En na een paar uur verder; ik leef nog! Moet wel zeggen dat ik het recept niet zo bijzonder vond! Too bad, volgende keer weer iets met 5 spices! Vnv tijdens de wedstrijd nog wat improviseren met de Noskos rub, wat Noskos BBQ sauce en dan even de oven in! Ben benieuwd!

noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.322
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: buikspek volgens Hete Kolen recept
« Reactie #24 Gepost op: 08 mei 2019, 19:41 »
Botulisme duurt een aantal dagen ;)

BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

Het BBQ Genootschap

Re: buikspek volgens Hete Kolen recept
« Reactie #24 Gepost op: 08 mei 2019, 19:41 »