Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: PEKELEN MET COLOROZO (USDA/FDA)  (gelezen 2281 keer)

noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.295
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: PEKELEN MET COLOROZO
« Reactie #90 Gepost op: 15 mei 2019, 18:34 »
Een groot deel van de oude onderzoeken zijn achterhaald inmiddels. Alles kan, maar het kan ook niet ;)
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.626
  • Primomaan
Re: PEKELEN MET COLOROZO
« Reactie #91 Gepost op: 15 mei 2019, 18:45 »
Zijn jullie in de onderzoeken ook nog schadelijke stapelings effecten tegengekomen?  Dan bedoel ik gelijktijdig innemen van nitraatrijke groente, eiwitten, je zorgvuldig gerookte gepekelde vlees, een glaasje melk, biertje en een sigaretje voor en na de maaltijd. Of zou een sinaasappeltoetje na de vorming van nitrosamines meer dan genoeg tegen kunnen gaan?

Ik ben geen onderzoeker, ik heb onderzoeken doorgelezen en daar een samenvatting van gemaakt.
Als je het artikel goed doorleest en ook wat van de bronnen wordt je vraag hierop vast beantwoord.
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

DanBras

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.558
  • Tikus Kecil Rakus
    • RiddleQ's - Ridiculous Good BBQ!
Re: PEKELEN MET COLOROZO
« Reactie #92 Gepost op: 17 mei 2019, 12:02 »
** Ik zie dat Ewald zijn reactie verwijderd heeft, dus zal ik mijn reactie daarop ook verwijderen.
« Laatst bewerkt op: 17 mei 2019, 12:09 door DanBras »
OTP 47/57/67, WSM 57 (2x), WGA (2x), Monolith, GF 300E
KCBS Certified Master Judge & Table Captain / Team captain of award winning BBQ-team RiddleQ's

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.626
  • Primomaan
Re: PEKELEN MET COLOROZO
« Reactie #93 Gepost op: 17 mei 2019, 12:21 »
** Ik zie dat Ewald zijn reactie verwijderd heeft, dus zal ik mijn reactie daarop ook verwijderen.


Was voor de pm bedoeld, dus daar kun je antwoord geven.
beetje dom en amateuristisch om pm en forum door elkaar te halen, excuus.
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

KarmeFrank

  • Sprokkelaar
  • Berichten: 25
Re: PEKELEN MET COLOROZO (USDA/FDA)
« Reactie #94 Gepost op: 09 juni 2019, 22:00 »
Dus om even een praktijkvoorbeeld te geven (ben ik op dit moment daadwerkelijk aan het doen)
ik heb 4 wilde ganzenborsten om te roken
deze wegen tezamen 1100 gram
in 1 kg water met stroop, kruiden, wijn knoflook enz .
totaal gewicht is 2400 gram

2400 x 0,025 = 60gr
2400 x 0,030 = 72gr

ik moet dus tussen de 60 en 72 gr colorozozout nemen.(heb 65 gr genomen)
de dikste borst is ongeveer 3 cm dik de helft is dus 1,5 cm wat volgens tabel neerkomt op ongeveer 12 uur pekelen

heb ik het zo correct begrepen of maak ik een denkfout?

dan nog een actuele vraag over colorozozout als je de pekel kookt om de kruiden goed op te laten lossen en het zout zit er al in. Is dat koken nog van negatieve invloed op het colorozozout of kan dat ongestraft?

Groet KarmeFrank

Het BBQ Genootschap

Re: PEKELEN MET COLOROZO (USDA/FDA)
« Reactie #94 Gepost op: 09 juni 2019, 22:00 »