Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: Traag gegaarde kalfsribeye  (gelezen 172 keer)

Barbeknoei

  • Vuurmaker
  • Berichten: 61
Traag gegaarde kalfsribeye
« Gepost op: 16 april 2019, 21:34 »
In de vriezer lag nog een kalfsribeye van 1,3 kg te wachten, mooi om mijn nieuwe kamado te testen.

Na ontdooien, 24 uur in de chimchurri.
De kj2 naar 130 graden gebracht en 2 uur indirect laten garen tot kern 48 graden.

Ondertussen een saus gemaakt met paddestoelen, monchou, vers gemaakte pesto en sugersnaps.

Bij de 48 graden de kamado opgestookt voor even een korte sear.
Daarna laten rusten onder aluminiumfolie tot een kerntemperatuur van 54 graden.

Om de een of andere wazige reden zijn de foto's van op de kamado van mijn telefoon verdwenen, maar het eindresultaat gelukkig niet.

Perfect.... Echt super lekker

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.860
Re: Traag gegaarde kalfsribeye
« Reactie #1 Gepost op: 16 april 2019, 23:41 »
Lekker hoor
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

Inkbird

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 1
Re: Traag gegaarde kalfsribeye
« Reactie #2 Gepost op: 17 april 2019, 06:04 »
That's great. lecker

Bram

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 785
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: Traag gegaarde kalfsribeye
« Reactie #3 Gepost op: 17 april 2019, 21:12 »
Dat zier er echt goed uit broer. Lekker pasta er bij.
Toch wel alles netjes opgegeten hey :-)
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

BensBQ

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.483
  • Simplicity is an Art
    • BensBQ
Re: Traag gegaarde kalfsribeye
« Reactie #4 Gepost op: 18 april 2019, 07:42 »
lekker bordje! :)

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.304
Re: Traag gegaarde kalfsribeye
« Reactie #5 Gepost op: 18 april 2019, 09:26 »
Ziet er heerlijk uit, lusten we. ;)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Het BBQ Genootschap

Re: Traag gegaarde kalfsribeye
« Reactie #5 Gepost op: 18 april 2019, 09:26 »