Auteur Topic: Ananas met Poffertjes  (gelezen 286 keer)

Marcel

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 268
  • YOLO | You Only Live Once
Ananas met Poffertjes
« Gepost op: 15 april 2019, 20:24 »
Ananas met Poffertjes



Benodigdheden;

  • Verse Ananas
    Verse Munt/Mint
    Bruine basterdsuiker
    Gin
    Poedersuiker
    Roomboter
    Tarwebloem
    Bakpoeder
    Zout
    Melk
    Eieren
    Maple Siroop

Het Poffertjes beslag maken (40/60 stuks);     

   

  • 250 Gram tarwebloem
    10 ML Bakpoeder
    Snufje zout
    400 Ml Melk
    2 Eieren
    Eetlepel Maple siroop (Esdoorn siroop)

Mix alles, behalve de tarwebloem, goed door elkaar. Daarna al roerende de tarwebloem toevoegen en klaar is het beslag én zonder klontjes. Het poffertjes beslag kan wel even in de koelkast staan en maak deze dus al in het voren. Als blijkt dat het beslag toch nog aan de dikke kant is zou je er nog wat melk kunnen toevoegen. Let op dat je beslag niet te vloeibaar is het is immers poffertjes beslag.

De ananas voorbereiden;


Snij de koon los van de ananas en leg deze apart.


Snij de ananas over de lengte doormidden.


Haal uit een halve ananas 4 á 5 stukken.


Snij de ananas langs de schil los tot net aan de onderkant. (Niet volledig los snijden dus !)


Kneus wat munt blaadjes en stop deze tussen de ananas en de schil.


Snipper voldoende verse munt en doe deze in een schaaltje


Vul een schaaltje met bruine basterd suiker.
Om het helemaal af te maken de Gin niet vergeten.
Zo heb je alles klaar om de ananas met poffertjes op de BBQ te kunnen maken.

Leg de ananas parten op de BBQ. Door de temperatuur gaat de gele ananas kleur donkerder en zoeter van kleur worden. Het donkerder worden van de ananas komt door het verwarmen en de natuurlijke suikers reageren hierop. Zo zodra dat het geval is kunnen ze omgedraaid worden op de ander kant en herhaal voorgaande.



De kant van de ananas die eerst op het rooster lag ligt nu boven. De BBQ streepjes zij nu ook zichtbaar.  Te lang of te hoog vuur kan er voor zorgen dat ze deels zwart worden en dat wil je voorkomen. 



Nu hebben we HOOG vuur nodig voor de poffertjespan dus….. volle bak zuurstof erbij en misschien nog wat kooltjes. Als de poffertjes pan op temperatuur is kunnen we beginnen met het bakken van de poffertjes. Nog net hiervoor besprenkel ik de ananasparten met bruine suiker en munt snippers en leg ze weg (of dek ze af.)


Poffertjes bakken gaat snel, dat is een handigheid die ze alleen op braderieën en kermissen écht onder de knie hebben volgens mij. Dus, al doende leert men, de poffertjes die klaar zijn, leg ik in een aluminium schaal tot ik er voldoende heb om de dessertbordjes / of Grande Dessert op te maken.

En zo ziet het er dan uit.

Met een vleugje Gin aan het einde over de ananas met munt, poffertjes erbij is iets wat wij graag lusten als BBQ TOETJE.
Succes met het maken en bedankt voor het lezen.

PS De laatste foto gebruik ik voor de fotowedstrijd van April '19 .  Dus stem op mij... :D
« Laatst bewerkt op: 16 april 2019, 11:25 door Marcel »
"The Basterd" | Urban Large 2019"
KCBS Certified BBQ Judge

Met hartelijke groet, Marcel

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.412
Re: Ananas met Poffertjes
« Reactie #1 Gepost op: 15 april 2019, 20:27 »
Hallo Marcel.
Kan het zijn dat ik geen plaatjes zie :-/

Voor m'n beurt geroepen, staat in een eerder topic van vanmiddag. :blush:

Ziet er erg smakelijk uit, gaat er best wel in. ;)
Voor de foto wedstrijd moet je aanmelding aan een aantal eisen voldoen en die zie ik hier niet, wellicht wel een kans hebber. ;)
« Laatst bewerkt op: 15 april 2019, 20:39 door Hans »
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.971
Re: Ananas met Poffertjes
« Reactie #2 Gepost op: 15 april 2019, 20:31 »
Lol, dit is natuurlijk geen recept, maar een linkje
Wellicht een goed idee om het toch iets minder gemakkelijk te maken bij het posten, en meer gemakkelijk voor de forum-ganger? Levert vast meer stemmen op
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.971
Re: Ananas met Poffertjes
« Reactie #3 Gepost op: 16 april 2019, 16:13 »
Whahaha, kijk, das met recht een recept en mooi verslag :)
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.509
  • Primomaan
Re: Ananas met Poffertjes
« Reactie #4 Gepost op: 17 april 2019, 07:33 »
Bedankt voor de bijdrage Marcel, ik heb hem een ietsje aangepast zodat hij aan de receptenregels voldoet
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

BensBQ

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.485
  • Simplicity is an Art
    • BensBQ
Re: Ananas met Poffertjes
« Reactie #5 Gepost op: 18 april 2019, 07:45 »
mooie bijdrage! lekker :)

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.474
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Ananas met Poffertjes
« Reactie #6 Gepost op: 18 april 2019, 16:05 »
Mooi gedaan Marcel, dat lijkt me een heel fijn receptje!

Succes en prettige wedstrijd!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

NasQ

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.023
    • NasQ BBQ Youtube
Re: Ananas met Poffertjes
« Reactie #7 Gepost op: 18 april 2019, 19:19 »
Ziet er goed uit!

Verstuurd vanaf mijn SM-J710F met Tapatalk