Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: Pork belly burnt ends  (gelezen 380 keer)

Bram

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 785
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Pork belly burnt ends
« Gepost op: 15 april 2019, 14:16 »
Afgelopen weekend veel bij de BBQ gestaan. Maar geen foto’s. Zondag ‘s middags nadat de snacks van de Q waren en alle visite naar huis was besloot ik iets lekkers voor mezelf te gaan maken. Pork belly burnt ends, nog nooit eerder gemaakt. Maar hier op t forum meerdere malen lekker gemaakt door dit gerecht.
WOW wat is dat lekker. Gelukkig had ik ruim voldoende gemaakt. Dus kan nog een aantal keer na genieten.

Hierbij de foto’s.

Blokjes van 3x3. In de Porkrub. 24u laten marineren. (Ik was al op Mn voorwerk natuurlijk)


Past net op de BGE. Was ruim voldoende voor deze bofkont.


Na 2,5u roken met beuken hout van de Q gehaald. Kern was ongeveer 75gr. Blokjes in een bakje met wat boter, suiker en ahornsiroop. Afdekken en terug de BBQ op.






Ongeveer 2,5u later kon alles er weer af. En heb ik alles met het kookvocht en BBQ saus ingesmeerd. Moest voorzichtig te werk gaan nu. Het viel bijna uiteen.




15min later was alles mooi gekarakteriseerd. En kon het van de Q. Alles netjes verpakt in 1p porties. Zodat ie lekker mee kan naar het werk.


Dit is echt super lekker. Misschien wel een van de lekkerste gerechten die ik tot nu toe van Mn BBQ gehaald heb. Zo lekker dat hij naast een heerlijk Grimbergen dubbel op het lijstje staat waar je me ‘s nachts voor wakker mag maken

Bedankt voor het lezen
Bram.
« Laatst bewerkt op: 15 april 2019, 14:21 door Bram »
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

Marcel

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 196
  • YOLO | You Only Live Once
    • Disponibel
Re: Pork belly burnt ends
« Reactie #1 Gepost op: 15 april 2019, 14:24 »
Lekker zeg, met een maakbare uitleg toppie. Staat op de bucket list
Weber Master Touch GBS 22,5" | WSM 22,5"
KCBS Member & CBJ

Met hartelijke groet, Marcel

Bart1978

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 188
  • Echte barbecue-ers doen het buiten
Re: Pork belly burnt ends
« Reactie #2 Gepost op: 15 april 2019, 14:30 »
Heerlijk, valt bij mijn visite ook altijd in de smaak.
klopt de volgorde van de foto's niet, of heb je na 2,5 uur afgedekt in de saus de stukjes weer los op het rooster gelegd?
ik laat ze altijd on-afgedekt in de schaal liggen om de saus nog wat verder in de koken.
Tepro Biloxi smoker
UDS 2x

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 10.391
Re: Pork belly burnt ends
« Reactie #3 Gepost op: 15 april 2019, 18:37 »
Heerlijk wat een feest, het water loopt me in de mond.

Bram

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 785
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: Pork belly burnt ends
« Reactie #4 Gepost op: 15 april 2019, 18:54 »
klopt de volgorde van de foto's niet, of heb je na 2,5 uur afgedekt in de saus de stukjes weer los op het rooster gelegd?

Ik heb eerst 2,5u gerookt. Daarna 2,5u ingepakt/gestoofd en vervolgens gelakt en voor 15min terug de BBQ op.
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

Bart1978

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 188
  • Echte barbecue-ers doen het buiten
Re: Pork belly burnt ends
« Reactie #5 Gepost op: 15 april 2019, 19:02 »
klopt de volgorde van de foto's niet, of heb je na 2,5 uur afgedekt in de saus de stukjes weer los op het rooster gelegd?

Ik heb eerst 2,5u gerookt. Daarna 2,5u ingepakt/gestoofd en vervolgens gelakt en voor 15min terug de BBQ op.
Dat bedoel ik. Na het stoven haal ik het folie van de bovenkant en laat de stukjes in de saus nog een uurtje pruttelen

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

Tepro Biloxi smoker
UDS 2x

Bram

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 785
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: Pork belly burnt ends
« Reactie #6 Gepost op: 16 april 2019, 00:03 »

Dat bedoel ik. Na het stoven haal ik het folie van de bovenkant en laat de stukjes in de saus nog een uurtje pruttelen


Kan ik volgende keer wel doen. En eea over 2 schalen verdelen. Had nu alles in een schaal gestopt. Ik ga dit zeker vaker maken. Kan ik het mooi in de schaal laten zitten. Scheelt een hoop geknoei in de keuken.
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

Ridevi71

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.467
  • Rick
Re: Pork belly burnt ends
« Reactie #7 Gepost op: 16 april 2019, 11:10 »
waar werk jij?
kom ik ff je broodtrommel leegeten.

ziet er geweldig uit.
nog nooit gemaakt. ga ik nu zeker eens doen.
Being a vegetarian is a big missed steak

BensBQ

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.483
  • Simplicity is an Art
    • BensBQ
Re: Pork belly burnt ends
« Reactie #8 Gepost op: 16 april 2019, 15:09 »
ziet er top uit, lekker :)

BuKu78

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 195
Re: Pork belly burnt ends
« Reactie #9 Gepost op: 16 april 2019, 20:54 »
Waanzinnig lekker lijkt dit. To do voor ditjaar.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Weber 57 master touch en WSM klein maar zeer fijn.

Zaagmans

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 88
    • RuudKok.com
Re: Pork belly burnt ends
« Reactie #10 Gepost op: 17 april 2019, 11:54 »
Ziet er heerlijk uit. Pork Belly Burnt Ends staan hier ook regelmatig op het menu  :D
« Laatst bewerkt op: 17 april 2019, 11:56 door Zaagmans »
- Ruud
- Weber OTS 47, Smokey Mountain Cooker 47, Go Anywhere

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.455
  • Primomaan
Re: Pork belly burnt ends
« Reactie #11 Gepost op: 17 april 2019, 13:20 »
Ziet er echt superlekker uit Bram.
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Bram

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 785
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: Pork belly burnt ends
« Reactie #12 Gepost op: 17 april 2019, 21:16 »
Tnx voor de veren mannen.
Dit is wederom een leuk project. En het is echt zo verschrikkelijk lekker. Je raad het al... volgende keer meer maken
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

Marcel

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 196
  • YOLO | You Only Live Once
    • Disponibel
Re: Pork belly burnt ends
« Reactie #13 Gepost op: 17 april 2019, 22:14 »
Tnx voor de veren mannen.
Dit is wederom een leuk project. En het is echt zo verschrikkelijk lekker. Je raad het al... volgende keer meer maken
Zojuist heb ik een stuk buikspek uit de vriezer gehaald voor extra ruimte en je burnd ends te maken.

Morgen is Braziliaanse runderribeye € 5,45 per Kg. per 2kg verpakt diepgevroren bij de Makro.
Ik weet de kwaliteit nog niet maar lekkere hamburgers worden het iig.
Weber Master Touch GBS 22,5" | WSM 22,5"
KCBS Member & CBJ

Met hartelijke groet, Marcel

Het BBQ Genootschap

Re: Pork belly burnt ends
« Reactie #13 Gepost op: 17 april 2019, 22:14 »