Adverteren op Het BBQ Genootschap? Vuur en Rook

Auteur Topic: hertenschouder  (gelezen 278 keer)

joeroen

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 13
hertenschouder
« Gepost op: 24 januari 2019, 20:57 »
Ik krijg binnenkort een paar hertenschouders...... Iemand daar een recept voor?
Ik zag verder op het www eigenlijk alleen maar stoofschotels. Dan moet er toch ook wel iets low&slow mee te doen zijn.


Better insane than sorry.

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 10.238
Re: hertenschouder
« Reactie #1 Gepost op: 24 januari 2019, 21:24 »
Pulled Deer lijkt me dan een logische barbecue variant.

joeroen

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 13
Re: hertenschouder
« Reactie #2 Gepost op: 24 januari 2019, 22:08 »
Kan me zo voorstellen dat het nogal droog vlees is. Daarom even op zoek naar advies hier.
Better insane than sorry.

noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.979
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: hertenschouder
« Reactie #3 Gepost op: 25 januari 2019, 13:14 »
Eerst roken en na een tijdje in een bak met vocht is wat ik tegenkom als barbecuebereiding en dat klinkt vrij logisch om het niet te droog te laten worden.

Pulled venison wordt het dan. Dit lijkt me een smakelijk recept. Zij doen het op een pellet smoker, maar indirect is natuurlijk hetzelfde.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Mac

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.509
  • Barbecue the way it should be
    • Mac's BBQ Pit
Re: hertenschouder
« Reactie #4 Gepost op: 25 januari 2019, 16:45 »
Ik zat laatst met hetzelfde probleem, maar dan met een reebout.
Wild is natuurlijk zo mager als de pest  :-?

Ik heb daar een demo/ proeverij bij mijn Sligro vestiging mee gedaan

Daar heb ik idd een soort van Pulled Ree van gemaakt, al vind ik het de naam geen eer aan doen.
Eerder iets van oma's draadjesvlees van ree. (Echt super smakelijk comfortfood kan ik je zeggen)

Gestoofd op een bedje van winterse groenten en paddestoelen, met wat Liefmans frambozenbier, geserveerd met een pompoenpuree, en de jus van het wild/ frambozenbier en kalfsglace.

Als je wilt kan ik het recept wel uitschrijven voor je.  (Misschien binnenkort maar eens doen dan)





Mac
« Laatst bewerkt op: 25 januari 2019, 16:48 door Mac »
Caliber Pro Kamado Big Green Egg XL + Small, WSM 47, WGA, Maverick ET-732 + HM, Droogkast, CSG

Mijn BBQ Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqp

KaYDee

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 163
Re: hertenschouder
« Reactie #5 Gepost op: 25 januari 2019, 19:16 »
Dat ziet er werkelijk prachtig uit Mac! Dat had ik zeker wel willen proeven  B-)
Weber GBS 57<>Weber WSM 47<>Weber SJ<>iGrill2

joeroen

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 13
Re: hertenschouder
« Reactie #6 Gepost op: 25 januari 2019, 21:19 »
Nou Mac, dat ziet er prima uit.
Moet ik een pen zoeken voor je? B-)
Better insane than sorry.

Mac

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.509
  • Barbecue the way it should be
    • Mac's BBQ Pit
Re: hertenschouder
« Reactie #7 Gepost op: 26 januari 2019, 14:14 »
Hij staat inmiddels online @Joeroen  ;)

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=20578.new#new

Grtn
Mac
Caliber Pro Kamado Big Green Egg XL + Small, WSM 47, WGA, Maverick ET-732 + HM, Droogkast, CSG

Mijn BBQ Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqp

McPeet

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.528
  • Peter
Re: hertenschouder
« Reactie #8 Gepost op: 07 februari 2019, 19:43 »
Afgelopen weekend pulled deer gemaakt van herten nek.
Avond voor het roken de nek gerubt en vervolgens dik 12 uur in de koelkast gezet. Volgende ochtend nek op ei gelegd bij een temp van 110 gr. Tussen de kolen lagen diverse stukken appelhout. Roken heeft circa 3 uur geduurd, sessie totaal 6 uur. Vervolgens nek op de gasser door laten garen tot 88 gr. Dat voelde goed, maar na het rusten bleek het vlees toch nog lastig van de botten te komen. Volgende keer zou ik doorgaan tot een kerntemp van 95 gr. doordat het vlees nog iets te "taai" was ze in stukjes gesneden en gemend met rasberry bbq saus.
Vlees was overigens ongelofelijk lekker en supermals.
Ik proberen nog wat foto's te uploaden.

Succes met je schouder
WGA | Weber Summit 470e | Auplex Egg | Rösle F50 smoker | Maverick ET-733 | Thermapen

Proud member of Triple-T Veteranen 2019

Het BBQ Genootschap

Re: hertenschouder
« Reactie #8 Gepost op: 07 februari 2019, 19:43 »