TerrasXXL Vuur en Rook

Auteur Topic: Voorstellen  (gelezen 127 keer)

chbrand

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 1
Voorstellen
« Gepost op: 11 januari 2019, 09:50 »
Hoi, mijn naam is Chris Brand en ik ben 30 jaar. Ongeveer 3 jaar geleden ben ik begonnen met BBQ'en, vrij laat misschien, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik ben grootgebracht met het idee dat vlees altijd verbrand op de BBQ en dat zulk zwartgeblakerd vlees ongezond voor je is.

Het was dus zonde van een goed stuk vlees en daarom zag je ook alleen maar saucijs, speklap & shaslick gebruikt worden.

Tjah....

Gelukkig ben ik aangestoken door mijn collega's die mij vertelden dat er zoveel meer mogelijk was en heb ik toentertijd een Weber Kettler van 57cm gekocht. Natuurlijk zo groot mogelijk, zodat je goed indirect kon garen zonder het vlees te verbranden ;-)
Hierop heb ik de afgelopen tijd diverse dingen bereid met (voor mij) bijzondere dingen zoals Picanha & Zalm op cederhouten plank.

Inmiddels zijn we een stapje verder, ik kreeg er steeds meer plezier in en ik vind het ook leuk om het hele jaar door te BBQ'en. Daarom ben ik eind vorig jaar op onderzoek uitgegaan naar een waardige opvolger van mijn Weber Kettle en heb ik uiteindelijk op Black Friday voor een hele scherpe prijs een Primo Oval XL gekocht.
Weer zo groot mogelijk en voor mij ideaal met zijn ovale vorm. Ik wilde namelijk één BBQ waarop ik alles kon doen, ook tegelijkertijd.
Direct inclusief de nodige accessoires en buitentafel, zodat ik voor de komende tijd gebakken zit :-D

Nu nog de laatste hand leggen aan mijn werkplekje onder de terrasoverkapping, maar ik heb er de afgelopen weken al flink wat BBQ-tijd opzitten. De afgelopen weken onder andere al Porchetta, Pulled pork, Moinkballs, zelfgemaakte Pizza's, Zalm, Ribeye en nog een aantal heerlijke dingen gemaakt.

Hartelijke groet en allemaal veel BBQ plezier gewenst!

Nu nog een aantal foto's:



Maus

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 143
Re: Voorstellen
« Reactie #1 Gepost op: 11 januari 2019, 09:59 »
Welkom op het forum. Mooie setup. En veel lees plezier. En zien je verslagjes wel te gemoed komen  :)
WEBER MasterTouch - BASTARD Large - PATTON Small Egg

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.642
Re: Voorstellen
« Reactie #2 Gepost op: 11 januari 2019, 10:02 »
Welkom!
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.940
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Voorstellen
« Reactie #3 Gepost op: 11 januari 2019, 14:14 »
Van harte welkom bij het Genootschap!
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

KaYDee

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 111
Re: Voorstellen
« Reactie #4 Gepost op: 11 januari 2019, 15:53 »
Van harte welkom! Super mooie primo heb je staan  B-)
Weber GBS 57<>Weber WSM 47<>Weber SJ<>iGrill2

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 10.142
Re: Voorstellen
« Reactie #5 Gepost op: 11 januari 2019, 16:48 »
Chris, welkom op het BBQ Genootschap.

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.310
  • Primomaan
Re: Voorstellen
« Reactie #6 Gepost op: 11 januari 2019, 20:26 »
Hoi Chris, welkom bij het Genootschap.
Die intro had ik zelf kunnen schrijven, hier alweer ruim 6 jaar een trouwe Primo gebruiker.
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Ridevi71

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.308
  • Rick
Re: Voorstellen
« Reactie #7 Gepost op: 12 januari 2019, 10:33 »
welkom hier
mooi spul
en nog auto-liefhebber ook  ;)
Being a vegetarian is a big missed steak

Ceriel

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.088
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Voorstellen
« Reactie #8 Gepost op: 12 januari 2019, 11:57 »
Welkom hier Chris!
Proud member of Backcorner BBQ

Steven & Me count:

Ceriel's Grill & BBQ