Auteur Topic: Het "Standaard" Bacon recept  (gelezen 103194 keer)

Csaw

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 12
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #300 Gepost op: 21 februari 2019, 09:58 »
Thanks Frits,

't Is een beetje te laat om zo'n weegschaaltje aan te schaffen helaas :)
Maar ik ga mn best doen het zo nauwkeurig mogelijk te doen.

Nogmaals bedankt voor je hulp

Csaw

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 12
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #301 Gepost op: 04 maart 2019, 09:33 »
Hoi!

De bacon is zaterdag op de BBQ gegaan en is goed gelukt!
Weten jullie hoe lang het doorgaans houdbaar is in de koelkast?

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.517
  • Primomaan
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #302 Gepost op: 04 maart 2019, 14:06 »
Hoi!

De bacon is zaterdag op de BBQ gegaan en is goed gelukt!
Weten jullie hoe lang het doorgaans houdbaar is in de koelkast?

Een dag of 4 tot 5 net als vleeswaren, denk ik zo.

Ik zou hem invriezen, kun je hem veel langer bewaren.
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Eddepet83

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 24
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #303 Gepost op: 02 mei 2019, 22:09 »
Ik had graag ook wat Leo zout gehad :)

mvdslot

  • Tondelzoeker
  • *
  • Berichten: 21
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #304 Gepost op: 04 mei 2019, 08:02 »
Zelf wil ik ook ook dolgraag een keer zelf bacon maken. Helaas is mijn angst te groot dat het mis gaat en is dat ook de reden waarom ik dit nog niet gedaan heb.

Ridevi71

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.510
  • Rick
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #305 Gepost op: 04 mei 2019, 16:01 »
Zelf wil ik ook ook dolgraag een keer zelf bacon maken. Helaas is mijn angst te groot dat het mis gaat en is dat ook de reden waarom ik dit nog niet gedaan heb.

Hé?
Dit verbaast me. Je moet nooit bang zijn om iets te maken. In het allerslechtste geval Is het niet lekker en ga je een frietje halen of zo. That's it. En volgende keer beter want je weet hoe je het niet moet doen.

En bacon, Zeeuws spek, en dergelijke kan niet fout gaan.
Het Is werkelijk zo simpel en het vlees kan een stootje hebben. Daar bedoel ik mee dat je spek op verschillende temperaturen kan garen. Dus of tie nou op 100 of 150 graden gaart, het komt allemaal goed. Het duurt alleen wat langer of korter.

Daarbij Is spek niet duur, dus stel, dat je het voor elkaar krijgt een kilo spek te vernaggelen, kost het je 10-12 euro.

Doe het nou maar. Je weet niet wat je mist.
Being a vegetarian is a big missed steak

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.978
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #306 Gepost op: 04 mei 2019, 19:59 »
Zelf wil ik ook ook dolgraag een keer zelf bacon maken. Helaas is mijn angst te groot dat het mis gaat en is dat ook de reden waarom ik dit nog niet gedaan heb.
Gewoon doen. Buikspek is super vergevend. Go for it!
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

mvdslot

  • Tondelzoeker
  • *
  • Berichten: 21
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #307 Gepost op: 04 mei 2019, 21:25 »
Nee ik ben niet bang dat ik het vlees verziek want dat zal wel goed komen maar meer het idee met betrekking tot botulisme.. ik weet dat al heeeel veel mensen het gemaakt hebben volgens de gegevens hier op het forum maar het is iets wat tussen me oren zit dus vandaar

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.473
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #308 Gepost op: 05 mei 2019, 09:29 »
Als je het recept volgt, en dus de juiste hoeveelheden colorozo zout gebruikt dan heb je nergens last van.
Je kan voor de zekerheid hier altijd het gewicht van je buikspek zetten en het recept dat je wil volgen en we rekenen het hier na.
Dus dat komt goed.

Ridevi71

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.510
  • Rick
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #309 Gepost op: 05 mei 2019, 19:50 »
Als je het recept volgt, en dus de juiste hoeveelheden colorozo zout gebruikt dan heb je nergens last van.
Je kan voor de zekerheid hier altijd het gewicht van je buikspek zetten en het recept dat je wil volgen en we rekenen het hier na.
Dus dat komt goed.

+1

En als je aan je slager vraagt om colorozo zout krijg je het misschien zo mee. Het kost 3X niks
Being a vegetarian is a big missed steak

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.978
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #310 Gepost op: 05 mei 2019, 20:16 »
Als je het recept volgt, en dus de juiste hoeveelheden colorozo zout gebruikt dan heb je nergens last van.
Je kan voor de zekerheid hier altijd het gewicht van je buikspek zetten en het recept dat je wil volgen en we rekenen het hier na.
Dus dat komt goed.

+1

En als je aan je slager vraagt om colorozo zout krijg je het misschien zo mee. Het kost 3X niks
+1
(Even een klein bakje meenemen waar de colorozo in kan ;) )
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

mvdslot

  • Tondelzoeker
  • *
  • Berichten: 21
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #311 Gepost op: 06 mei 2019, 09:02 »
Bedankt voor de duidelijke teksten.. ik zal het is gaan vragen bij de slager.. zag dat het colorozo zout ook online te verkrijgen is.. zodra ik de tijd hebt om het te gaan maken zal ik hier nog even de vraag stellen of ik de juiste hoeveelheden gebruik aan de hand van het gewicht van het stuk buikspek

Dank u allen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

chckstrk

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 476
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #312 Gepost op: 06 mei 2019, 23:42 »
Heeft de suiker in dit recept nog een andere functie dan puur smaak? Maw: kan ik de suiker ook weglaten?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.425
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #313 Gepost op: 07 mei 2019, 07:42 »
Heeft de suiker in dit recept nog een andere functie dan puur smaak? Maw: kan ik de suiker ook weglaten?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Of wellicht v.v. door eenzelfde hoeveelheid zout?
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.193
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #314 Gepost op: 07 mei 2019, 08:17 »
De suiker is een tegenhanger voor het zout. Het maskeert het zoute in je vlees Als je dat weglaat of zelfs opvoert is je eindresultaat heel erg zout.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team