Auteur Topic: Het "Standaard" Bacon recept  (gelezen 94871 keer)

noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.870
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #30 Gepost op: 22 augustus 2012, 22:57 »
@Mac:

De eerste berekening voor de gewone bacon klopt.

Maple Cured bacon is gewoon met LeoZout te maken.

Basis gegevens Maple Bacon in gram           
Buikspek   KosherZout   Bruine Suiker   Pink Salt   Maple syrup (ml)
2250           50                            50             12       60

Met LeoZout wordt dat:
2250 - 38 - 50 - 24 - 60

en voor jouw gewicht:
1400 - 23,6 - 31,1 - 14,9 - 37,33


Je kunt de maple bacon niet met colorozo maken, maar de gewone wel, dus als je LeoZout hebt, gebruik dat dan voor je maple cured en de colorozo voor de gewone ;)



BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.383
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #31 Gepost op: 23 augustus 2012, 10:28 »
ik kan je nog meer zout sturen hoor Mac
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Mac

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.501
  • Barbecue the way it should be
    • Mac's BBQ Pit
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #32 Gepost op: 23 augustus 2012, 23:07 »
@Dennis

Thx voor je controle op mijn berekening.
Maple Bacon kan ik nu helaas niet meer voor 1 sept maken, aangezien ik momenteel tot maandag in Maastricht zit. (en daar heb ik nu dan ook inmiddels te weinig Leozout voor in huis)

Ik wil dat Maple Bacon zeker nog eens gaan maken (heb helaas de verkeerde pink salt in de USA besteld type #2 ? Iig die voor worst te maken.

@Leo
Thx voor het aanbod, maar ik wacht eerst ff deze 2 bacons af.
Mocht ik nog een beetje willen, dan hoor je van mij.

Mac

Caliber Pro Kamado Big Green Egg XL + Small, WSM 47, WGA, Maverick ET-732 + HM, Droogkast, CSG

Mijn BBQ Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqp

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.383
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #33 Gepost op: 23 augustus 2012, 23:09 »
@Dennis

Thx voor je controle op mijn berekening.
Maple Bacon kan ik nu helaas niet meer voor 1 sept maken, aangezien ik momenteel tot maandag in Maastricht zit. (en daar heb ik nu dan ook inmiddels te weinig Leozout voor in huis)

Ik wil dat Maple Bacon zeker nog eens gaan maken (heb helaas de verkeerde pink salt in de USA besteld type #2 ? Iig die voor worst te maken.

@Leo
Thx voor het aanbod, maar ik wacht eerst ff deze 2 bacons af.
Mocht ik nog een beetje willen, dan hoor je van mij.

Mac




ik zal morgen wel wat langsbrengen bij je, zit toch vlakbij je voor mijn werk
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

jeroen78

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 686
Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #34 Gepost op: 24 augustus 2012, 21:11 »
Vraagje moet de zwoerd er af of niet?
Of gedeeltelijk?
Alvast bedankt

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.580
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #35 Gepost op: 24 augustus 2012, 21:14 »
Als je het zwoerd er van tevoren afhaalt, trekt het zout er beter in, en de rook. Je kunt ook de zwoerd er achteraf afhalen, dat gaat dan makkelijker, want de bacon is dan nog warm.
Ik heb het er van tevoren afgehaald. Maar eigenlijk is de keuze aan jou.
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.870
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #36 Gepost op: 24 augustus 2012, 21:16 »
Bij mij zit het er nog lekker op ;) Ik rook op wat lage temperatuur dan kan ik er wat meer rook op loslaten ;)
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.383
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #37 Gepost op: 24 augustus 2012, 21:24 »
ik heb het er ook aan laten zitten
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 10.086
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #38 Gepost op: 24 augustus 2012, 22:02 »
Ik heb hem eraf

EHH

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 151
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #39 Gepost op: 24 augustus 2012, 22:12 »
Hier was is hij er ook vanaf
Als het water in de mond loopt is er ergens een BBQ aan het roken.
OTP57 + WSM47 + WGA

Eddeped

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 744
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #40 Gepost op: 24 augustus 2012, 22:17 »
Ja lekker dan, nou weet ik nog niet of het zwoerd eraf moet. Laat het er maar op zitten. Ligt nou al in het zout.
OTP47; WSM47; WGA
On a Quest for the perfect rib

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 10.086
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #41 Gepost op: 24 augustus 2012, 22:25 »
Ed het hoeft niet het kan.

Ik haal hem eraf omdat ik het nut niet zie om een stuk te roken om het vervolgens weg te gooien. Maar zoals je kan lezen zijn er ook leden die hem erop laten om er zo meer rook op te kunnen loslaten.

Denk dat je misschien beide manieren een keer moet proberen en dan je eigen voorkeur moet bepalen.

Eddeped

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 744
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #42 Gepost op: 24 augustus 2012, 22:49 »
Ik heb verschillende filmpjes gezien en bij de meeste ging het zwoerd er pas later af. Laat het maar lekker zitten.
OTP47; WSM47; WGA
On a Quest for the perfect rib

jeroen78

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 686
Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #43 Gepost op: 24 augustus 2012, 22:57 »
Oké dit is duidelelijk...... Niet... ;-)
Maar goed ik begrijp dat je het daarna niet kan eten!?!?
Want vroeger toen je nog speklapjes met zwoerd kon krijgen( standaard) vond ik het lekkerste het zwoerd..

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 10.086
Re: Het "Standaard" Bacon recept
« Reactie #44 Gepost op: 24 augustus 2012, 23:04 »
Nee hoor als je van zwoerd houd kun je het natuurlijk nog steeds eten, ik ben er geen fan van en gooi het dus weg.