Auteur Topic: BBQ Preischotel  (gelezen 254 keer)

Bram

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 471
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
BBQ Preischotel
« Gepost op: 26 november 2018, 21:38 »


Hierbij het recept van de BBQ Preischotel.

Benodigdheden.
2 prei
1 puntpaprika
500gr half om half gehakt.
500gr aardappel.
Zakje geraspte oude kaas (optioneel)
Kerry poeder.
Olijfolie.
1 ei
Crème fraîche

Eerst de BBQ aansteken en naar 200gr brengen.
Groentes goed wassen.

De prei in de lengte door snijden. En aan de gesneden kant insmeren met olijfolie. En vervolgens bestrooien met wat zout.

Het lekkerste is om je aardappelen te poffen op de BBQ. Deze laat je in de schil en was je zodat al het zand er af is. Vervolgens inpakken in aluminiumfolie. En poffen op de bbq.

Gehakt rijkelijk bestrooien met kerriepoeder en goed door het gehakt kneden. Vervolgens maak je van het gehakt een grote gehaktbal die je vervolgens iets plat drukt. Zodat deze makkelijker gaart.



Eerst de prei even aanzetten. En vervolgens indirect laten garen. Gehakt op een verhogingsrooster er boven. En die ook indirect garen naar 68gr kern.





Nu laat je alles ongeveer een uur op de BBQ liggen met de deksel gesloten. Zodat de groenten mooi zacht worden en het vlees gaar word. Als alles gaar is kan het van de bbq en klein gesneden worden. Het vlees knijp je nu uit elkaar zodat je rul gehakt over houd. Vlees, prei en paprika meng je nu door elkaar.
Als je zelf de aardappel poft. Even prikken of deze mooi gaar is. En vervolgens in plakjes snijden.



Nu kun je de schotel op gaan bouwen. Eerst een laag aardappel. Daarna je gehakt/groente mengsel. En vervolgens weer een laagje aardappel. Als alles in de schaal zit meng je de Crème fraîche met een ei. En giet je die over de schotel heen. Nu dek je de schotel af met een laag geraspte kaas.







Als de schaal gevuld is kan alles weer terug op de BBQ. Deze heeft dan ongeveer 45min nodig. Ik voeg graag de laatste 15min wat rookhout toe. Dit doe ik als de kaas gesmolten is. Zodat de rook enkel op het laagje kaas komt te zitten.
Als de kaas een mooi goudbruin korstje heeft is alles klaar en kan het van de BBQ.





Eet smakelijk
« Laatst bewerkt op: 26 november 2018, 21:54 door Bram »


WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.259
  • Primomaan
Re: BBQ Preischotel
« Reactie #1 Gepost op: 27 november 2018, 12:26 »
Bedankt voor het plaatsen Bram, heb hem ietsiepietsie aangepast om aan de forum receptenregels te laten voldoen (beginnen met eindresultaat foto)
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Bram

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 471
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: BBQ Preischotel
« Reactie #2 Gepost op: 27 november 2018, 12:31 »
Bedankt voor het plaatsen Bram, heb hem ietsiepietsie aangepast om aan de forum receptenregels te laten voldoen (beginnen met eindresultaat foto)

Bedankt Ewald.
Ik had die niet gelezen sorry daarvoor. Ik ben benieuwd hoe het door anderen ervaren word. En of er ook wat gevarieerd gaat worden.
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 10.114
Re: BBQ Preischotel
« Reactie #3 Gepost op: 27 november 2018, 15:49 »
Bedankt voor het delen!

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.038
Re: BBQ Preischotel
« Reactie #4 Gepost op: 27 november 2018, 16:02 »
Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker eens proberen. ;)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Jet

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 627
Re: BBQ Preischotel
« Reactie #5 Gepost op: 29 november 2018, 22:27 »
Geïnspireerd geraakt door jouw recept is dit mijn variatie op die van jou, alle ingrediënten hetzelfde behalve:
geen paprika, geen creme fraiche en geen ei, maar wel met ui, knoflook, tomaat, bechamelsaus en hamblokjes

Het was heerlijk.





Primo Oval XL, WGA, Weber OT57

Emptiness is loneliness, and loneliness is cleanliness, and cleanliness is godliness, and god is empty just like me (Billy Corgan, Zero)

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.038
Re: BBQ Preischotel
« Reactie #6 Gepost op: 30 november 2018, 08:33 »
Lekker, lusten wij ook wel.
Maakten eerder ook zo'n maaltijd  maar dan in de oven :blush:
Dus helaas geen forum topic, kan ook heel goed met witlof i.p.v. prei da's ook heel erg lekker. ;)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.248
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: BBQ Preischotel
« Reactie #7 Gepost op: 30 november 2018, 08:44 »
Wat een leuke inspiratie!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Bram

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 471
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: BBQ Preischotel
« Reactie #8 Gepost op: 30 november 2018, 10:49 »
Dat ziet er ook heel erg lekker uit Jet. Tomaat zou ook heerlijk moeten zijn. Lekker combineren. Daar leent het zich wel voor.
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4