Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: lamsschouder en roast  (gelezen 344 keer)

Elvander

  • Tondelzoeker
  • *
  • Berichten: 9
lamsschouder en roast
« Gepost op: 30 oktober 2018, 15:41 »
Dit weekend wil ik graag een lamsschouder van ongeveer 1,2 kilo klaarmaken.
Ik zit te denken aan een roast erbij met aardappel, wortel, ui/sjalot, knoflook en biet want er komen groentelovers eten.
Het vlees zal ik perforeren en met knoflook en takjes groen vullen.

Ik zit met een paar vragen:
-Rubben met peper en zout? Knoflook of iets anders nog toevoegen?

-Lam bovenop de groenten in een tray op het rooster?
-Of juist lam op rooster en groenten in een tray onder het rooster?
In beide gevallen vang ik vet en sappen op in de tray om een jus/saus van te kunnen maken.

-Welke temperatuur zal ik nemen? Ik lees van alles van 110 tot 150 graden. Ik heb de tijd die dag.
-Welke eindtemperatuur? Ik denk zelf aan gaar maken tot 85 a 88 graden vanwege het pezige vlees. Wellicht zit ik hier niet goed mee.

-Rookhout toevoegen? Ik heb appel en peer in chunks, els in fijne snippers en eik/beuk in grove snippers.

Bedankt voor de input.
Indien je aanvullende ideeen of opmerkinen hebt, laat het vooral horen!

« Laatst bewerkt op: 30 oktober 2018, 15:49 door Elvander »

Elvander

  • Tondelzoeker
  • *
  • Berichten: 9
Re: lamsschouder en roast
« Reactie #1 Gepost op: 01 november 2018, 11:25 »
Niemand met een idee of tips?
Dat is jammer.

KaYDee

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 198
Re: lamsschouder en roast
« Reactie #2 Gepost op: 01 november 2018, 12:18 »
ik heb wel een recept van Steven Raichlen.
betreft wel alleen een leg of lamb, heb hem uit de bbq bible.
hier het linkje, scheelt weer typen  :D

https://barbecuebible.com/.../smoke-roasted-leg-lamb-provencale/

Weber GBS 57<>Weber WSM 47<>Weber SJ<>iGrill2

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.692
  • Primomaan
Re: lamsschouder en roast
« Reactie #3 Gepost op: 01 november 2018, 12:46 »
Niemand met een idee of tips?
Dat is jammer.

Ik heb zelf nog nooit Lamsschouder gemaakt. Maar als ik Lamsschouder google kom ik genoeg ideeën tegen.
Lamsschouder wordt niet zo vaak bereid als bijvoorbeeld Lamsbout.
Vandaar dat je waarschijnlijk weinig reply krijgt.
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Jorte

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 923
Re: lamsschouder en roast
« Reactie #4 Gepost op: 01 november 2018, 13:05 »
Lam is heel ander vlees dan varken. Ook schouder mag best rosé en is boven de 60 (naar mijn idee)  al niet meer lekker.
Ik zou hem langzaam garen tot  max 54 graden en dan laten rusten. Daarna nog even op hoog vuur mooi korstje geven.
Zie ook https://www.meerdanvlees.nl/page/20/kerntemperaturen

Het BBQ Genootschap

Re: lamsschouder en roast
« Reactie #4 Gepost op: 01 november 2018, 13:05 »