BasBQ
Beef en Steak

Goed voorbeeld doet volgen (pastrami)

 
 
 

vogels

Pitmaster
Berichten
854
Na goed voorbeeld van Jet en van Sander heb ik me er dan toch ook maar aan gewaagd.

Heb voor de pekel het recept van Jet gevolgd [Link]
Kon alleen geen Selderijzaad vinden, dus heb het vervangen door Selderijblad, en heb Dille vervangen door Karwijzaad zoals Sander.
Een aantal andere kruiden had ik wel gemalen en niet grof.

Ad63BDx.png


Borststuk bij de slager gehaald, de eerste 3kg vanaf de punt gebruikt. Het stuk is echter wel volledig zonder vetkap.

LkLhf2a.png


Nu voor een weekje of 4 zwemmen:

QeCQlTm.png
 
Goed bezig.
Join the club  B-)

Ga je volgen
 
Succes Gijs, gaat vast zalig worden!

Jammer van het vetje, maar beter voor de lijn. Dan kan je straks een biertje extra drinken...  ;)
 
Dat gaat een lekkere traktatie worden. Succes, ik blijf hen volgen.
 
Sander72 zei:
Succes Gijs, gaat vast zalig worden!

Jammer van het vetje, maar beter voor de lijn. Dan kan je straks een biertje extra drinken...  ;)

Alcohol is toch juist een goede vet verwijderaar? Heft elkaar toch op dan? Daarom smaakt een vette hap na een paar biertjes zo lekker  B-)
 
Oh, nu snap ik eindelijk waarom we bij onze lekkere bbq gerechten zo graag een biertje drinken :-?, tegen het vet dus! :D
 
Dat klopt Hans. Niet omdat we het zo lekker vinden, maar voor de gezondheid, neutralisatie van het vet.
Het werkt overigens ook met whisky, wijn, port, enzovoort.
 
Whisky... maak me gek!
 
Lekker draadje weer. Ik ben reuze benieuwd hoe deze uitpakt. Zo zonder vetlaag.

Werkt dat ontvetten ook met Rum trouwens? Anders heb ik een probleem
 
Bram zei:
Lekker draadje weer. Ik ben reuze benieuwd hoe deze uitpakt. Zo zonder vetlaag.

Werkt dat ontvetten ook met Rum trouwens? Anders heb ik een probleem


't gaat om de alcohol Bram, da's werkzaam bij ontvetten. :D
 
Ja hoor, rum kan ook. Rum is ook heeeel gezond  :))
 
ziet er erg goed uit, ben heel benieuwd, ik ga meelezen!
 
Altijd lekker! Ik heb er sinds afgelopen weekend ook mijn 2e batch inliggen. Vorige keer krap 2 weken gepekeld, dat worden er nu 3.5, daarna 2 dagen drogen.
 
Ridevi71 zei:
Ja hoor, rum kan ook. Rum is ook heeeel gezond  :))

Gelukkig. Dan kan ik mijn El Dorado kuur gewoon afmaken
 
Geweldig een nieuw Pastrami avontuur :D heel veel succes en kom maar op met die foto's van het proces :)
 
Jet zei:
Geweldig een nieuw Pastrami avontuur :D heel veel succes en kom maar op met die foto's van het proces :)

Zal hetniet elke dag doen  :D
 
Zo een weekje gezwommen, ruikt heerlijk als ik in de schuur kom.
Pics voor de liefhebber.

1FsDxsZ.png


49uq1hf.png


Van1H18.png


kTBT0Rl.png


En weer terug naar je kastje.

TMwAwvH.png


Tot over een week.
 
Heb jij geluk dat brisket geen bier lust, anders de ganse voorraad erdoor  :D
 
Lekker schuurtje  :D
Een prachtige wannabe pastrami en heerlijke (texelse) biertjes.
 
Terug
Bovenaan Onderaan