Auteur Topic: Armeluis Wellington of luxe saucijzenbrood  (gelezen 269 keer)

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 10.057
Armeluis Wellington of luxe saucijzenbrood
« Gepost op: 04 oktober 2018, 12:17 »


Ingrediënten:

- Rol bladerdeeg
- 250 gram champignons
- 350 gram saucijzen
- 3 rode uien
- lepel licht bruine suiker
- 1 ei
- sesamzaadjes
- peper en zout

Werkwijze:

Maak de champignon schoon en maal ze fijn met de keukenmachine. Bak de champignons, voeg peper en zout naar smaak toe, droog  en laat ze afkoelen.

Snijd de rode uien fijn en bak ze in de pan, als ze zacht worden voeg een lepel lichtbruine suiker toe. Laat de uien goed carameliseren. Laat ze afkoelen.

Haal het vel van de saucijzen af, voeg naar wens kruiden toe en meng het door elkaar.

Rol het bladerdeeg uit en leg in het midden een laag champignon tapenade. Houdt aan beide zijden 1/3 deeg over



Maak van het saucijs gehakt weer een worst net zo lang als het champignon mengsel en leg dit erboven op.



Verdeel nu de uien boven de worst.



Snijd nu schuine repen in het zichtbare bladerdeeg.



Smeer het in met een geklutst ei.



Vouw nu de repen kruislings over elkaar.



Smeer nu de bovenkant in met het geklutste ei en bestrooi het met sesamzaadjes.



Nu mag het indirect op de barbecue, op 225C, voor 40 minuten.  Als de kern 72-75 C is het klaar.



Eet smakelijk.






Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro



noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.855
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Armeluis Wellington of luxe saucijzenbrood
« Reactie #1 Gepost op: 04 oktober 2018, 12:24 »
Fijn receptje!! Die komt snel met een twist hier op de BBQ.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Maus

  • Vuurmaker
  • *
  • *
  • Berichten: 95
Re: Armeluis Wellington of luxe saucijzenbrood
« Reactie #2 Gepost op: 04 oktober 2018, 12:57 »
Dit moet ik eens gaan proberen. Was al benieuwd naar het recept.  Maar tof dat hier nu staat.  :)
WEBER MasterTouch - BASTARD Large - PATTON Small Egg

Ridevi71

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.166
  • Rick
Re: Armeluis Wellington of luxe saucijzenbrood
« Reactie #3 Gepost op: 04 oktober 2018, 19:29 »
thnx frits
Being a vegetarian is a big missed steak

picosuma

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 741
Re: Armeluis Wellington of luxe saucijzenbrood
« Reactie #4 Gepost op: 05 oktober 2018, 22:15 »
Dank je wel voor dit mooie recept lekkerrrr  :)
Grill Guru Elite,Barbecook, One minute lighter,Fantast, maverick 733

Bbqcount 2018:
Steven & piet count:

Richard v

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 370
Re: Armeluis Wellington of luxe saucijzenbrood
« Reactie #5 Gepost op: 06 oktober 2018, 05:59 »
Ziet er lekker uit


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.195
  • Primomaan
Re: Armeluis Wellington of luxe saucijzenbrood
« Reactie #6 Gepost op: 08 oktober 2018, 12:27 »
Ziet er heerlijk uit Frits.
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

René

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 922
  • GintownBBQ
    • GintownBBQ
Re: Armeluis Wellington of luxe saucijzenbrood
« Reactie #7 Gepost op: 09 oktober 2018, 08:35 »
Ziet er lekker uit. Op de lijst geplaatst :)
Weber Performer 57cm, Weber Smokey Mountain 47, Weber Go Anywhere, DO, Heatermeter
Bbqcount 2018: S&M:
www.gintownbbq.nl
BBQ Pit Boys Gintown BBQ Chapter
KCBS + SCA certified judge

Lin

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.166
  • Love to cook!!
    • Lin's receptendeler
Re: Armeluis Wellington of luxe saucijzenbrood
« Reactie #8 Gepost op: 13 oktober 2018, 10:21 »
Dat lijkt me erg lekker!
www.facebook.com/Linsreceptendeler
neem eens een kijkje op mijn receptendeler!