Auteur Topic: Bourgondische ham  (gelezen 14871 keer)

FelixH

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 582
Re: Bourgondische ham
« Reactie #15 Gepost op: 19 september 2012, 15:03 »
Dank voor je uitleg!
Ben benieuwd of ik dit op een OTS 57 ook voor elkaar krijg.
Misschien handig om een keer zonder vlees te stoken, en kijken hoe "koud" ik kan stoken.

Tot nu toe niet lager dan 110 kunnen komen, maar dat was met een 1/2 (grote) starter.
BGE Large|WGA| WGA-gas|ProQ CSG | UDS | Do 6qt | Thermapen (Red)
Altijd zoekend naar lekkere recepten

Bert

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.600
Re: Bourgondische ham
« Reactie #16 Gepost op: 19 september 2012, 16:05 »
Klinkt misschien gek.
Ik heb ook met mijn wga lang laag geprobeerd op vakantie.
Ik heb er een branddeken overheen gelegd met een gat waar mijn luchtuitlaat zit.
Hierdoor werd hij een heel stuk stabieler. En ik had maar een paar briketten nodig. Wel het handvat er door heen laten steken.
Primo Junior  Do Tuinhaard Looflighter
Weber Go Anywhere Heatermeter 4.1

Henny

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.216
  • In Hog Heaven
Re: Bourgondische ham
« Reactie #17 Gepost op: 19 september 2012, 16:28 »
Heb er ook een hammetje op liggen, heel benieuwd hoe het afloopt ;)

FelixH

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 582
Re: Bourgondische ham
« Reactie #18 Gepost op: 19 september 2012, 16:35 »
dat is interessant...

hoeveel bedoel met een paar briketten? stuk of 4?
hoe ziet je setup er dan uit? indirecte indeling en gestart volgens de minion methode? of anders?

hoe laag kon je de temperatuur houden?

Klinkt misschien gek.
Ik heb ook met mijn wga lang laag geprobeerd op vakantie.
Ik heb er een branddeken overheen gelegd met een gat waar mijn luchtuitlaat zit.
Hierdoor werd hij een heel stuk stabieler. En ik had maar een paar briketten nodig. Wel het handvat er door heen laten steken.
BGE Large|WGA| WGA-gas|ProQ CSG | UDS | Do 6qt | Thermapen (Red)
Altijd zoekend naar lekkere recepten

Bert

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.600
Re: Bourgondische ham
« Reactie #19 Gepost op: 19 september 2012, 16:54 »
15 koude briketten erin en 2 hete aan 1 kant erop gelegd.
Ben toen niet boven 100 graden geweest.
De briketten waren niet eens allemaal aan 5 waren niet eens gaan branden.
Primo Junior  Do Tuinhaard Looflighter
Weber Go Anywhere Heatermeter 4.1

Henny

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.216
  • In Hog Heaven
Re: Bourgondische ham
« Reactie #20 Gepost op: 19 september 2012, 17:40 »
ik houd hem ook op 95 graden nu.

FelixH

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 582
Bourgondische ham
« Reactie #21 Gepost op: 19 september 2012, 20:13 »
ik houd hem ook op 95 graden nu.

Fraai!
Op dezelfde manier als bert? Eventueel fotootje?
BGE Large|WGA| WGA-gas|ProQ CSG | UDS | Do 6qt | Thermapen (Red)
Altijd zoekend naar lekkere recepten

Henny

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.216
  • In Hog Heaven
Re: Bourgondische ham
« Reactie #22 Gepost op: 19 september 2012, 21:29 »
ik houd hem ook op 95 graden nu.

Fraai!
Op dezelfde manier als bert? Eventueel fotootje?

Foto's komen morgen ;)

FelixH

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 582
Re: Bourgondische ham
« Reactie #23 Gepost op: 19 september 2012, 21:44 »
ben benieuwd!

... de WGA als kleine smoker... dat had ik niet verwacht...
(en moet dus nog veel leren)...
BGE Large|WGA| WGA-gas|ProQ CSG | UDS | Do 6qt | Thermapen (Red)
Altijd zoekend naar lekkere recepten