TerrasXXL Vuur en Rook

Auteur Topic: Brisket ✅  (gelezen 1109 keer)

Bram

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 471
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Brisket ✅
« Gepost op: 16 september 2018, 22:08 »
Eindelijk tijd gemaakt om de Brisket op de BBQ te kunnen gooien.
Vrijdag spullen gaan verzamelen. En zaterdag injectie gemaakt. Deze af laten koelen en vervolgens geïnjecteerd. Daarna de rub aangebracht. En spullen afgedekt een nachtje de koelkast in. Ook gelijk de BGE afgevuld met houtskool en eiken rookhout.
Zondag om 0530u de wekker gezet om de BBQ aan te gaan steken en het vlees er op te leggen. Voor de Brisket er op ging nog even een klein beetje extra rub er op gestrooid.

Injectie
Deze heb ik een beetje verzameld van verschillende sites. Voornamelijk Noskos zijn vlog.

500ml Demi Glace (knor professional)
2el worchestersaus
2el ketjap
2el zeezout (in de demi glace zit geen zout oid)
2el Noskos steak rub
500ml water (dit is ongeveer. Om de injectievloeistof op een liter uit te laten komen.)

Rub.
De vetkant heb ik enkel voorzien van zout en peper.
De bovenkant beetje zout en peper. Verder Noskos steak rub.

Hierbij een paar foto's.

Injectie en rub.







Na een kort nachtje... zaterdag een feestje gehad
Mooi om 0530u opgestaan BGE naar buiten en boel aansteken.





Nadat de temperatuur mooi stabiel was heb ik het vlees uitgehaald en op de BBQ gelegd. Om vervolgens een lange tijd niet te bekijken. Makkelijker gezegd dan gedaan. Rond de klok van 1000u begon de "zone" bij 63gr kern. Dat heeft ie z'n 4u vast gehouden. Toen klom de temp gestaag naar 70gr.





Toch stiekem gekeken





Rond 1400u was de kern in het stuk dat ik monitor 68gr. Met de hand meter her en der gekeken. En bleek het stuk gemiddeld z'n 72gr te zijn. Alu bak gepakt het stuk vlees er in. En nog wat opgewarmd restant van de injectievloeistof er bij gedaan. Afgedekt mer alufolie en terug de Q op.







Ergens rond 1600u ging de wekker dat we op 91gr zaten. Even een priktest gedaan en mocht nog even blijven liggen. Paar keer geprikt. En bij 94gr mooi mals en van de BBQ gehaald.
Vocht opgevangen en in nieuw HD-alufolie gewikkeld, handdoek er om en 1,5u laten rusten. Gelijk wat smoked beans naar recept van Noskos gemaakt. Konden mooi roken tijdens het wachten.









Na het lange wachten dan eindelijk aansnijden. Het was best goed gelukt. Ik was heel bang dat het super droog zou zijn. Omdat ik Brisket had van gras gevoed rund. Dat viel dus 100% mee. Nog behoorlijk sappig.
Ik heb de Brisket gegeten op afgebakken broodjes die besmeerd waren met een kappertjes mayo (bedank voor de tip Jet ). Verder de smoked beans en wat sla.









Ik had m'n broers uitgenodigd om als proefkonijnen te dienen. Alles was ook netjes opgegaan . De noodvoorraad vlees bleef onaangeraakt. Want het smaakte fantastisch. Niks droog. Maar toch miste ik wel een kleinbeetje een vetje. Volgende keer graan gevoed rund gebruiken denk ik maar. We hebben weer heerlijk gegeten en ik heb me het hele weekend heerlijk met BBQ bezig kunnen houden. We gaan dit dus vaker maken.

Bedankt voor het lezen
Groeten Bram.
« Laatst bewerkt op: 17 september 2018, 08:03 door Bram »


WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.259
  • Primomaan
Re: Brisket ✅
« Reactie #1 Gepost op: 16 september 2018, 22:32 »
Bram, mooi gedaan, welkom bij de grote 3
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.038
Re: Brisket ✅
« Reactie #2 Gepost op: 16 september 2018, 22:35 »
Mooi verslag van een smakelijke brisket  Bram. :)
Krijg er zo weer trek in. ;)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Maus

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 117
Re: Brisket ✅
« Reactie #3 Gepost op: 17 september 2018, 06:40 »
Mooie brisket. Had wel stuk willen proeven  :P
WEBER MasterTouch - BASTARD Large - PATTON Small Egg

KamadoNovice

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 472
Re: Brisket ✅
« Reactie #4 Gepost op: 17 september 2018, 08:40 »
Lekker weekend zie ik al, van harte met de grote 3 status
"Good food. Good friends. Good spirits."

Frankenmon

  • Tondelzoeker
  • *
  • *
  • Berichten: 17
Re: Brisket ✅
« Reactie #5 Gepost op: 17 september 2018, 09:13 »
Wow, dat ziet er goed uit!

SandyMan

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 102
  • Never Settle.
Re: Brisket ✅
« Reactie #6 Gepost op: 17 september 2018, 09:21 »
Mooi verslag Bram, ziet er heerlijk uit!
Weber Mastertouch 57 (slate blue) / Weber Smokey Joe Premium (37, crimson red)
@instagram

Ik heb op 2 momenten zin om te barbecueën.
Wanneer ik jarig ben, en wanneer ik niet jarig ben.

eggheadbos

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 60
Re: Brisket ✅
« Reactie #7 Gepost op: 17 september 2018, 09:24 »
Bram mooi werkje het is het waard geweest om vroeg op testaan zo tezien

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk


BensBQ

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.383
  • Simplicity is an Art
    • BensBQ
Re: Brisket ✅
« Reactie #8 Gepost op: 17 september 2018, 09:35 »
mooie plaatjes :)

Fired Up!

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 49
Re: Brisket ✅
« Reactie #9 Gepost op: 17 september 2018, 09:43 »
Gaaf Bram! Ziet er mooi uit en tijdens deze lange run kon je vast nog wel wat misgelopen nachtrust pakken  ;)

noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.892
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Brisket ✅
« Reactie #10 Gepost op: 17 september 2018, 13:00 »
Mooi stukkie koei hoor!
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.038
Re: Brisket ✅
« Reactie #11 Gepost op: 17 september 2018, 13:13 »
Even een vraag Bram.
Ik zag dat je de brisket inpakte m.b.v. een aluminium bakje en wat injectie vloeistof.
Hij blijft op die manier wel lekker pruttelen.
Doe je dat ook met het maken van een P.P.??
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Jet

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 627
Re: Brisket ✅
« Reactie #12 Gepost op: 17 september 2018, 15:58 »
Bram gefeliciteerd met je koei <:-P en welkom bij de grote 3, mooie brisket en zo te zien is alles bij elkaar een heerlijke maaltijd geweest :D
Primo Oval XL, WGA, Weber OT57

Emptiness is loneliness, and loneliness is cleanliness, and cleanliness is godliness, and god is empty just like me (Billy Corgan, Zero)

Bram

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 471
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: Brisket ✅
« Reactie #13 Gepost op: 17 september 2018, 18:06 »
Bedankt voor de veren allemaal.
Ik heb wederom weer veel BBQ plezier mogen beleven.
En leuk om bij de grote 3 te mogen horen

Even een vraag Bram.
Ik zag dat je de brisket inpakte m.b.v. een aluminium bakje en wat injectie vloeistof.
Hij blijft op die manier wel lekker pruttelen.
Doe je dat ook met het maken van een P.P.??

Nee. PP pak ik in zonder vloeistof oid. En strak in de alu folie.

Ik heb het bakje met vocht gedaan omdat ik een gras gevoed rund had. En bang was dat de brisket droog zou worden.

WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

Brecht

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 983
Re: Brisket ✅
« Reactie #14 Gepost op: 17 september 2018, 19:31 »
Erg mooie brisket, proficiat met de koei.
Primo oval Xl met Heatermeter en grillgrates
Weber performer deluxe 47cm, WGA met gietijzeren roosters
Bbqcount 2018:

Het BBQ Genootschap

Re: Brisket ✅
« Reactie #14 Gepost op: 17 september 2018, 19:31 »