TerrasXXL Vuur en Rook

Auteur Topic: Pastrami van andere 'cuts' dan brisket mogelijk?  (gelezen 123 keer)

eamesz

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 187
  • 'I like big cuts and I cannot lie'
Pastrami van andere 'cuts' dan brisket mogelijk?
« Gepost op: 10 september 2018, 17:03 »
Beste iedereen,

Ik word helemaal gek van die mooie pastrami's, maar ik zie alleen maar brisket voorbij komen. Zijn er nog andere cuts die ik zou kunnen gebruiken om pastrami te maken?

Picanha of tritip zal wel te mager zijn (heowel ik ook pastrami's tegen kom die maar tot 65C worden verhit)?

Of moet ik maar gewoon voor een flat gaan?

gr. Erwin


Weber 47cm K├╝gel, No-name Gas crematorium, Crockpot en veel fantasie....

Steven & Me: 1

Jowi

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 130
Re: Pastrami van andere 'cuts' dan brisket mogelijk?
« Reactie #1 Gepost op: 10 september 2018, 17:14 »
Hi Erwin,

Je kunt het ook met andere soorten vlees maken. Volgens mij staat in het bbq-magazine een recept met runderhals. (https://www.vuurenrook.nl/nl/het-bbq-magazine-van-2018-door-vriend-henry.html)
Overigens met buikspek is het ook heerlijk! (https://www.bbq-nl.com/2017/06/buikspekpastrami-oftewel-porkstrami.html)


Ceriel

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.934
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Pastrami van andere 'cuts' dan brisket mogelijk?
« Reactie #2 Gepost op: 10 september 2018, 20:07 »
Hi Erwin,

Je kunt het ook met andere soorten vlees maken. Volgens mij staat in het bbq-magazine een recept met runderhals. (https://www.vuurenrook.nl/nl/het-bbq-magazine-van-2018-door-vriend-henry.html)

Het recept uit het BBQ-magazine is van Pascal en gelijk aan deze als ik het goed heb..
Proud member of Backcorner BBQ

Steven & Me count:

Ceriel's Grill & BBQ

Het BBQ Genootschap

Re: Pastrami van andere 'cuts' dan brisket mogelijk?
« Reactie #2 Gepost op: 10 september 2018, 20:07 »