TerrasXXL Vuur en Rook

Auteur Topic: Pastrami... we zijn onderweg!  (gelezen 2811 keer)

El Fumarole

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.122
  • Foodporn Factory BBQ team
    • The Foodporn Factory
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #75 Gepost op: 08 oktober 2018, 14:07 »
Pastrami short ribs heb ik ook pas gemaakt maar wij vonden ze niet lekker, het is lang geleden dat ik zo'n tegenvaller heb gehad :(
Het kan niet aan de short ribs hebben gelegen want van die partij hadden we al gewone short ribs gemaakt en die waren heerlijk en de brine was gewoon vers gemaakt maar de gehele combinatie vonden we niet lekker, ik heb dan toch liever pastrami van briket of porkstrami van buikspek.
Ik maak er stiekem ook liever 'gewone' shortribs van hoor Jet...
Maar ik vond het zeker niet tegenvallen. Best een leuk alternatief voor casselerib of gepekeld buikspek, wat lekker standaard is bij zuurkool.
Maar vwb de hoeveelheid werk en wachttijd, gaat er volgende keer weer gewoon pezo op en ros ik 'm weer zo de smoker in.
GenoegBBQSpullen.nl
Lid van competition BBQ team Foodporn Factory
https://www.facebook.com/FoodpornFactory
www.foodpornfactory.nl

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.582
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #76 Gepost op: 11 oktober 2018, 14:25 »
Beste BBQ-vrienden!

Sorry dat ik vaag was, met toeters en bellen bedoel ik natuurlijk dat er hele mooie foto's moeten komen van een broodje pastrami met alles erop en eraan. Eigen gebakken brood, eigen pickles, eigen zuurkool, eigen 1000 eilanden herrie, etc. Het wordt weer een dol-dwaas-foodporn-factory-avontuur en dat vergt even wat tijd... Komend weekend gaat het gebeuren, dus stay tuned!

Liefs

Ik heb de 1000 eilanden herrie al klaar, tot zaterdag! #zinin

Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

El Fumarole

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.122
  • Foodporn Factory BBQ team
    • The Foodporn Factory
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #77 Gepost op: 11 oktober 2018, 14:44 »
Zeg Dooms, is die saus zaterdag nog wel goed dan?  Straks zijn we op zondag allemaal  dood!
GenoegBBQSpullen.nl
Lid van competition BBQ team Foodporn Factory
https://www.facebook.com/FoodpornFactory
www.foodpornfactory.nl

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.582
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #78 Gepost op: 11 oktober 2018, 14:49 »
Zeg Dooms, is die saus zaterdag nog wel goed dan?  Straks zijn we op zondag allemaal  dood!

Het moet even fermenteren, dat is hip en happening tegenwoordig.....
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

El Fumarole

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.122
  • Foodporn Factory BBQ team
    • The Foodporn Factory
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #79 Gepost op: 11 oktober 2018, 14:56 »
Zeg Dooms, is die saus zaterdag nog wel goed dan?  Straks zijn we op zondag allemaal  dood!

Het moet even fermenteren, dat is hip en happening tegenwoordig.....
Nee joh, da's zoooooo juni 2018!
GenoegBBQSpullen.nl
Lid van competition BBQ team Foodporn Factory
https://www.facebook.com/FoodpornFactory
www.foodpornfactory.nl

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.582
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #80 Gepost op: 11 oktober 2018, 15:13 »
Zeg Dooms, is die saus zaterdag nog wel goed dan?  Straks zijn we op zondag allemaal  dood!

Het moet even fermenteren, dat is hip en happening tegenwoordig.....
Nee joh, da's zoooooo juni 2018!

Dan is het inderdaad een vooropgezet plan om zoveel mogelijk pastrami te kunnen scoren. “ Wegens overlijden af te halen, 6 kilo pastrami”....
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

Ridevi71

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.238
  • Rick
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #81 Gepost op: 14 oktober 2018, 10:07 »
HALLO!!!
Leven jullie nog?  :D
Hoe was het? ~X(
Being a vegetarian is a big missed steak

El Fumarole

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.122
  • Foodporn Factory BBQ team
    • The Foodporn Factory
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #82 Gepost op: 14 oktober 2018, 10:14 »
HALLO!!!
Leven jullie nog?  :D
Hoe was het? ~X(
Leven is een groot woord, maar we zijn in elk geval nog ademend :)
Sander, hadden we de foto's nog? 
GenoegBBQSpullen.nl
Lid van competition BBQ team Foodporn Factory
https://www.facebook.com/FoodpornFactory
www.foodpornfactory.nl

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.248
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #83 Gepost op: 14 oktober 2018, 10:32 »
Gelukkig hebben we de foto's nog... ogenblikje!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.248
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #84 Gepost op: 14 oktober 2018, 11:17 »
En dat nemen we HEEL serieus...  ;)


BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.248
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #85 Gepost op: 14 oktober 2018, 11:32 »
Lieve BBQ-Vrienden!

Zaterdag was het dan ein-de-lijk zover... we gingen voor de Foodporn Factory Pastrami Party!

Daarvoor maakte Jeroen een fantastische boule van eigen zuurdesem Bep en bloem van de molen:



Mooi opbollen na de tweede rijs:



Check dat brood mensen...





We besloten te gaan voor een koude en een warme variant, dus daar kwam wat kookgeweld bij kijken... bring out the gimp:



Er mocht het een en ander aan condiments bij:



Duizend eilanden herrie van Domi:



Mooie koude plakken snijden:



En de hele boel lekker assembleren:



Tot het mooie broodje met koud vlees en Thousand Islands dressing:



Echt zalig:



Eat this, NYC poesjes:



Toen de warme variant (uit de stoompan dus) met mooie eigen mosterd van Jeroen:



Allemachtig, die rockte echt zwaar:



Het vetje geleerde mooier, fijnere structuur, dit was de bom:



Man wat zalig:



Nou vooruit, er was ook bier bij:



Een mooie vatgerijpte rakker van Uiltje met veel hop (Nitro IPA en veel tonen van aarbei in het gist) die heerlijk binnen rolde!

Het was echt een geweldig avontuur en een ronduit zalige kruidige pastrami. We vonden hem warm allemaal het lekkerste. Warm met 1000 eilanden dressing is waarschijnlijk het allerlekkerste dus dat is het goede nieuws... dit gaan we nog een keer doen samen. Het was namelijk zalig!

PS eerlijk is eerlijk, de stap van het ontzouten die Jeroen en ik beide hebben overgeslagen werd echt niet gemist. Het was echt niet te zout. In het geheel niet. Prachtige smaak!

Voor de twijfelaars, MAAK DIT! het is echt zalig en een super leuk projectje zo al met al.

Nogmaals dank voor de inspiratie lieve Jet en Rick et al...

Bedankt voor het meekijken, it was our pleasure!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Ceriel

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.037
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #86 Gepost op: 14 oktober 2018, 11:41 »
Foodporn!
Proud member of Backcorner BBQ

Steven & Me count:

Ceriel's Grill & BBQ

vogels

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 579
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #87 Gepost op: 14 oktober 2018, 14:29 »
Voor de twijfelaars, MAAK DIT! het is echt zalig en een super leuk projectje zo al met al.

EN OVERGEHAALD  :D
OTP 57 (2x), OTP 47, WSM 47, WGA, iGrill2

Maus

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 117
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #88 Gepost op: 14 oktober 2018, 14:46 »
Wat een prachtig resultaat heren. Krijg spontaan zin om gewoon weer bezig te gaan met een pastrami. Hmm. Water loopt mij in de mond. :blush:
WEBER MasterTouch - BASTARD Large - PATTON Small Egg

Ridevi71

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.238
  • Rick
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #89 Gepost op: 14 oktober 2018, 15:31 »
Diepe buiging voor dit verslag.
Wat een geweldig foodporn feestje moet dat geweest zijn.
Helemaal top.

@ Sander & Jeroen: volgende keer laat ik het ontzouten ook achterwege. Thnx voor het proberen.

Ben nu ook wel erg benieuwd naar de 1000 eilanden dressing....... (of staat het recept al op het forum?)

Nogmaals, geweldige repo. Heb ervan genoten.
Groeten
Rick.
Being a vegetarian is a big missed steak

Het BBQ Genootschap

Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #89 Gepost op: 14 oktober 2018, 15:31 »