Auteur Topic: Speltspaghetti - Tomaat en Gebakken Ricotta  (gelezen 377 keer)

SandyMan

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 102
  • Never Settle.
Speltspaghetti - Tomaat en Gebakken Ricotta
« Gepost op: 21 augustus 2018, 19:25 »
Zojuist voldaan onderuitgezakt gaan zitten na het eten van dit gerecht.
We eten dit erg vaak uit de oven, ik was nu een keer alleen en dacht: 'Dit moet ook op de weber lukken.'
Via de terugweg langs de IKEA gereden voor de braadslede (had ik nog niet, en zonder vrouw duurt een bezoekje IKEA maar 5 minuten ;) ), En door naar huis!

Het recept komt uit het boek Superfood van Jamie Oliver.
Door het gebruik van speltspaghetti (of volkoren) is het een complete gezonde maaltijd van minder dan 500kcal per portie. De foto's zijn dus van mijn éénpersoons-portie, ik zal het recept opschrijven in de normale 4 persoons.



Ingredienten (4 Personen)
Olijfolie
1/2 bosje verse Tijm (15g)
4 tenen Knoflook
1/2 - 1 verse Rode spaanse peper
1 Citroen
500gr Tomaat
250gr Ricotta
320gr Speltspaghetti
4 handenvol rucola
Eventueel: Balsamico-azijn

Wij zelf vinden 250gr ricotta voor 2 personen ook lekker, zeker de balsamico-azijn toevoegen aan het einde. We gebruiken vaak ook een hele rode peper voor ons tweeën en kiezen voor citroensap uit het flesje.

Het recept:

1. Fire up the Q!
Je braadslede mag zich in de hitte van 180-200 graden bevinden straks.
Het viel me op dat dit enorm verschilde met wat de MasterTouch aan gaf op de deksel (50 graden heter)!

2. Verzamel je ingredienten.
Pro-Tip voor de lezer: koop een rode peper-plant, geef hem voldoende water en zie dat hij érg veel rode pepers voor je maakt in een jaar. Meer dan je op kunt, maar vries ze in in een zakje en je hebt het hele jaar door eigen, verse rode peper. Bevroren ook makkelijk te raspen ;)


3. Giet olijfolie in een kleine kom en voeg de tijm toe.
4. Snijd de knoflook en de rode spaanse peper in plakjes en voeg ook deze toe aan de olie, samen met het sap van 1 citroen.
5. Maak de olie af met wat peper en zout, meng alles goed door elkaar!


6. Snijd de tomaten in partjes en leg ze met de openkant naar boven in de braadslede.
7. Leg daar de ricotta bovenop.
8. Verdeel je gekruide olie over de ricotta en over de tomaten heen.
9. Voeg een scheutje water toe, zodat er een klein bodempje in de braadslede staat.


10. Zet de braadslede INDIRECT op de BBQ (zorg dus voor 180-200 graden hitte).


11. Let the wait begin. Het recept schrijft een 45 minuten voor op een oven van 180 graden, dat ging ook hier perfect op tijd eigenlijk. Zorg er voor dat je de pasta gaar is als je de braadslede er van af gaat halen.. Wij gebruiken volkoren spaghetti, heeft wat meer karakter en valt daardoor niet weg in de sterk gekruide saus.

12. Haal de braadslede van de Q zodra de ricotta een klein randje heeft gekregen wat bruinig is, en de tomaten mooi gaar zijn geworden. Gooi de pasta er doorheen en sprenkel wat balsamico-azijn eroverheen.


13. Vul je bord met een handje rucola en schep daaroverheen de pasta op met wat tomaat en ricotta!



14. Smullen, en mij laten weten wat je er van vond ;)
« Laatst bewerkt op: 21 augustus 2018, 19:32 door SandyMan »


Weber Mastertouch 57 (slate blue) / Weber Smokey Joe Premium (37, crimson red)
@instagram

Ik heb op 2 momenten zin om te barbecueën.
Wanneer ik jarig ben, en wanneer ik niet jarig ben.

Ceriel

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.037
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Speltspaghetti - Tomaat en Gebakken Ricotta
« Reactie #1 Gepost op: 21 augustus 2018, 20:30 »
Bedankt voor het delen!
Proud member of Backcorner BBQ

Steven & Me count:

Ceriel's Grill & BBQ

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.036
Re: Speltspaghetti - Tomaat en Gebakken Ricotta
« Reactie #2 Gepost op: 21 augustus 2018, 21:16 »
Ziet er erg gezond uit, denk dat wij dat ook wel lusten. ;)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.036
Re: Speltspaghetti - Tomaat en Gebakken Ricotta
« Reactie #3 Gepost op: 21 augustus 2018, 21:39 »
Lekkere spaghetti bestellen wij meestal in Italia te samen met veel andere producten o.a. wijn, worst, kaas en koekjes  :D
Bij de Fattoria la Vialla , zeer smakelijk allemaal en wordt aan de deur afgeleverd. ;)

https://www.toscanetips.nl/blog/fattoria-la-vialla

Misschien vind je het leuk om eens in te kijken.

« Laatst bewerkt op: 04 oktober 2018, 14:23 door Hans »
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Jet

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 627
Re: Speltspaghetti - Tomaat en Gebakken Ricotta
« Reactie #4 Gepost op: 16 september 2018, 16:41 »
Dit ziet er echt fantastisch uit :x alleen zou ik iets meer kaas willen en dan bedoel ik een wat pittigere kaas zoals Grana padano
Primo Oval XL, WGA, Weber OT57

Emptiness is loneliness, and loneliness is cleanliness, and cleanliness is godliness, and god is empty just like me (Billy Corgan, Zero)

Lin

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.196
  • Love to cook!!
    • Lin's receptendeler
Re: Speltspaghetti - Tomaat en Gebakken Ricotta
« Reactie #5 Gepost op: 16 september 2018, 17:02 »
Ooohhh, deze had ik even gemist ivm mijn vakantie maar dit ziet er super uit! Krijg er gewoon honger van!
www.facebook.com/Linsreceptendeler
neem eens een kijkje op mijn receptendeler!

SandyMan

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 102
  • Never Settle.
Re: Speltspaghetti - Tomaat en Gebakken Ricotta
« Reactie #6 Gepost op: 04 oktober 2018, 14:19 »
Dit ziet er echt fantastisch uit :x alleen zou ik iets meer kaas willen en dan bedoel ik een wat pittigere kaas zoals Grana padano

Thanks Jet! Ik snap wel wat je zoekt, al moet ik wel zeggen dat de rode peper en de balsamico achteraf best voor een kick zorgt.
Dit is wel mijn meest favoriete pasta in ieder geval ;)
Weber Mastertouch 57 (slate blue) / Weber Smokey Joe Premium (37, crimson red)
@instagram

Ik heb op 2 momenten zin om te barbecueën.
Wanneer ik jarig ben, en wanneer ik niet jarig ben.

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.246
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Speltspaghetti - Tomaat en Gebakken Ricotta
« Reactie #7 Gepost op: 04 oktober 2018, 21:07 »
Deze ga ik zeker proberen, lijkt me ook zalig met wat blokjes pancetta!  :D
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count: